12.12.13

Για την αντιφασιστική πορεία στη Θάσο (φωτο)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Λιμένα, με το ξεπροβόδισμα των ΜΑΤ στο Λιμάνι. Σημειωτέον ότι ο θίασος μεταφέρθηκε με το λεωφορείο των ΜΑΤ οι οποίοι με την στάση τους και τις πράξεις τους-ρίψη χημικών και τραυματισμός διαδηλωτών- αποκάλυψαν με ποιανού το μέρος είναι.

 Παρόλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την παρουσια τεσσάρων διμοιριών, η παρουσία του κόσμου υπήρξε μαζική και δυναμική. Τουλάχιστον 200, συντηρητική εκτίμηση, άτομα στάθηκαν για ώρες μέσα στο κρύο και δεν υποχώρησαν στις απειλές και τα χτυπήματα της αστυνομίας. 

Σε ότι αφορά τα έκτροπα, όλα ξεκίνησαν όταν ο διοικητής της αστυνομίας με τρόπο επιτημητικό και αυταρχικό διέκοψε κάθε διαπραγμάτευση και απείλησε να απαγορεύσει την πορεία. Τα χημικά έπεσαν πριν καν ξεκινήσει η πορεία καθαρά για λόγους εκφοβισμού αφού οι διαδηλωτές απλά τους έσπρωξαν στην προσπάθεια τους να οδηγήσουν την πορεία στη διασταύρωση που ήταν και το αρχικό ζητούμενο. 


Τα ΜΑΤ ωστόσο άρχισαν να χτυπούν διαδηλωτές και μάλιστα το πρώτο θύμα τους ήταν μια ανήλικη μαθήτρια που ήταν στην πρώτη γραμμή και όσοι προσπάθησαν να την σώσουν αρπάζοντάς τη απο τα χέρια των αστυνομικών. Χάρη στο θάρρος των νεαρότερων, η πορεία τους ξέφυγε και στάθηκε τελικά στη διασταύρωση όπου και είχαμε οπτική επαφή με τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. 

Οι οπαδοί της δεν ξεπερνούσαν τα 30 άτομα παρα τις φιλότιμες προσπάθειες τιυς να φαίνονται περισσότεροι.

Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι και όπου διαλύθηκε αφού ξεπροβοδίσαμε τα ΜΑΤ και τους προστατευομενούς τους, βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τους εισαγόμενους οπαδούς της!

 Αύριο θα αναρτηθεί δελτίο τύπου με λεπτομέρειες και ντοκουμέντα απο τα διατρέξαντα.

 Για άλλη μια φορά οι πολίτες της Θάσου όρθωσαν το ανάστημά τους και πήραν θέση. Η υπερηφάνεια για το νησί μας και τους ανθρώπους της είναι η μόνη λέξη που αρμόζει για να περιγράψει τη γενναία τους στάση!



Αντιφασιστική Κίνηση Θάσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.