8.12.13

Κάτω τα χέρια από τα παζάρια «Χωρίς Μεσάζοντες» - Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Θεσ/νίκης τη Δευτέρα 9/12 στις 2μμ

Την Κυριακή 8/12 η Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου είχε προγραμματισμένη "ημέρα κοινωνικής αλληλεγγύης" στο Πεδίον του Άρεως (πάρκο ΕΡΤ-3). Λόγω της καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας κι Εμπορικών Συλλόγων των παζαριών χωρίς μεσάζοντες, ακυρώσαμε το βασικό θέμα της Ημέρας, δηλαδή το παζάρι χωρίς μεσάζοντες.

Πανό διαμαρτυρίας στην είσοδο του πάρκου
Από τις 9 το πρωί, αστυνομικοί περνούσαν να ελέγξουν εάν θα πραγματοποιηθεί το παζάρι χωρίς μεσάζοντες, για να κάνουν ελέγχους και να το σταματήσουν. Εμείς βρισκόμασταν εκεί, μοιράζοντας την παρακάτω προκήρυξη και μαζεύοντας τα ρούχα και τα φάρμακα που έφερνε ο κόσμος για να στηρίξει την εκδήλωσή μας.

Συλλογή ρούχων και φαρμάκων
Καλούμε όλους κι όλες τη Δευτέρα 9/12 στις 2μμ στο Δημαρχείο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης που θα συνεδριάζει εκείνη την ώρα.

Ακολουθεί η προκήρυξη που μοιράζαμε.


Κάτω τα χέρια από τα παζάρια «Χωρίς Μεσάζοντες»-
Η αλληλεγγύη δεν καταστέλλεται!

Τον τελευταίο καιρό η Αστυνομία έχει ξεκινήσει τις επιχειρήσεις ενάντια στα παζάρια «Χωρίς Μεσάζοντες» (Ωραιόκαστρο 3 Νοέμβρη, Τούμπα 16 Νοέμβρη και Κέντρο 1 Δεκέμβρη, με την επιβολή προστίμου σε παραγωγούς, την κατάσχεση εμπορευμάτων από τους πάγκους των παραγωγών, με στόχο το σταμάτημα των Ημερών Κοινωνικής Αλληλεγγύης των διαφόρων επιτροπών που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Πίσω από αυτή την απόφαση κρύβονται οι Εμπορικοί Σύλλογοι και πολλά οικονομικά συμφέροντα, οι οποίοι προβαίνουν σε καταγγελίες στην αστυνομία, αφού είδαν ότι το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» αντέχει και αποτελεί «κίνδυνο» για τα συμφέροντα τους.

Αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία δέχεται μια τεράστια επίθεση στο βιοτικό της επίπεδο, με τους ανέργους να ανέρχονται στο 1,5 εκατομμύριο, με 700.000 οικογένειες να αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και με το γεγονός να μετρούμε θύματα από την μη ύπαρξη ηλεκτροδότησης- θέρμανσης σε σπίτια. Λόγω της διακοπής της ηλετροδότησης στη Θεσσαλονίκη είχαμε το θάνατο μιας 13χρονης στην Ξηροκρήνη από αναθυμιάσεις που εισέπνευσε από το μαγκάλι που είχαν για θέρμανση, ενώ άλλα δύο σπίτια κάηκαν στο Κορδελιό και την Κάτω Τούμπα. Με πρόστιμα, μέχρι και 300€ για «κατάληψη δημόσιου χώρου» και «αθέμιτο ανταγωνισμό», προσπαθούν να καταστείλουν ένα κίνημα, το οποίο έχει στον πυρήνα του την αλληλεγγύη, την αντίσταση στην καταστροφή της ζωής μας και το σταμάτημα της κερδοσκοπίας των μεσαζόντων (περίπου στο 30% της τιμής καταλήγει στις τσέπες τους). Χτυπούν ένα κίνημα που θέτει ως στόχο την διάθεση φθηνών και  ποιοτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς.

Εδώ αξίζει να πούμε πως το «Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες» δημιουργήθηκε ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα και τα καρτέλ και όχι ενάντια στους μικροεπαγγελματίες και τους μαγαζάτορες της γειτονιάς. Τα προβλήματά τους δεν δημιουργούνται από την διεξαγωγή των παζαριών, αλλά από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, της Τρόικας και όλων αυτών που καταστρέφουν την ελληνική κοινωνία.

Σαν Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου είχαμε προγραμματίσει την διεξαγωγή της Ημέρας Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη γειτονιά, για ακόμα μια φορά στις 8/12 με παζάρι «Χωρίς Μεσάζοντες», συλλογή ρούχων και τροφίμων για οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης. Λόγω των εξελίξεων προχωρούμε σε αναστολή του παζαριού «Χωρίς Μεσάζοντες» αλλά προχωρούμε στις υπόλοιπες δράσεις και την ενημέρωση της γειτονιάς για το ζήτημα.

Εξαρχής το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» και οι Ημέρες Κοινωνικής Αλληλεγγύης αγκαλιάστηκαν από τη γειτονιά και την τοπική κοινωνία. Δηλώνουμε πως η καταστολή δεν θα σταματήσει αυτό το κίνημα. Ο αγώνας για την αλληλεγγύη και την ανατροπή των πολιτικών που παράγουν μαζική φτωχοποίηση για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και κέρδη για τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τα μεγάλα οικονομικά καρτέλ συνεχίζεται!


ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12 ΣΤΙΣ 2 Μ.Μ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.