16.12.13

Ημερολόγιο επιθέσεων 28 Σεπτεμβρίου – 16 Δεκεμβρίου 2013


Ακολουθεί λίστα επιθέσεων κατά μεταναστών, εργαζομένων και νεολαίων, που καταγράφηκαν από Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου μέχρι Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.

Επιμέλεια: Γιώργος Λυγουριώτης









5/10/2013 – Νάξος

Επίθεση από αυτοαποκαλούμενο μέλος της Χρυσής Αυγής δέχτηκε το στέλεχος του ΠΑΜΕ, το πρωί της 5ης Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής δράσης μελών του ΠΑΜΕ, υπήρξε αρχικά λεκτική αντιπαράθεση από αυτοαποκαλούμενο χρυσαυγίτη που κατέληξε σε επίθεση προς το στέλεχος του ΠΑΜΕ, Βαγγέλη Κορρέ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Πηγή: naxos-news.gr



9/10/2013 – Αθήνα

Φασιστική επίθεση με απειλητικά σημειώματα δέχτηκε η Αριστερή Ενότητα Παντείου που υπογράφονταν με φασιστικό σύμβολο (στόχος) και με το όνομα της νεοναζιστικής οργάνωσης Α.Μ.Ε.

Συγκεκριμένα τα σημειώματα έγραφαν «θα σας πιούμε το αίμα» και «φαλτσέτες θα φάτε, θα σας σφάξουμε ξυριζαίοι».

Πηγή: left.gr



11/10/2013 – Θεσσαλονίκη

Οργανωμένη επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε μέλος του ΚΚΕ στην περιοχή της Τούμπας.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την προγραμματισμένη αντιφασιστική εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής.

Η Οργάνωση του Κεντρικού – Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της τονίζει: "Η ομάδα των θρασύδειλων φασιστοειδών με τις κουκούλες, πήραν αποστομωτική απάντηση από το λαό της συνοικίας μας, που τους εμπόδισε μαζικά και δυναμικά για τα χειρότερα και τους κυνήγησε".

Πηγή: alterthess.gr



16/10/2013 – Μεσαρά Ηρακλείου

Θύματα άγριου ξυλοδαρμού έπεσαν 5 Πακιστανοί εργάτες από κτηνοτρόφους στη Μεσαρά Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα των 5 Πακιστανών δεν πήγε την Τρίτη στο ...μεροκάματο , με αφορμή θρησκευτική τους αργία αλλά και για το γεγονός ότι οι εργοδότες τους τους χρωστούσαν αρκετά χρήματα. Οι δύο κτηνοτρόφοι τους εντόπισαν και άρχισαν να τους χτυπούν όπου έβρισκαν. Αποτέλεσμα ήταν οι 5 μετανάστες να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, απ' όπου και ειδοποιήθηκε η αστυνομία για το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο Κέντρο Υγείας συνέλαβαν και τους 5(!), καθώς διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Πηγή: cretalive.gr



2/11/2013 – Δάφνη

Στόχος φασιστών έγιναν τα έγιναν τα γραφεία της δημοτικής κίνησης της ΜΑΡΙΔΑ τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου, στη Δάφνη.
Οι τραμπούκοι έσπασαν τη τζαμαρία των γραφείων.

Πηγή: left.gr



3/11/2013 - Ξάνθη

Επίθεση από ομάδα 6 χρυσαυγιτών δέχτηκαν 2 μέλη της ΚΝΕ, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ, τα μέλη της ΚΝΕ (μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ) ήταν στοχοποιημένα από τους φασίστες, για την έντονη αντιασιστική τους δράση.




24/11/2013 – Πόρτο Ράφτη

Ο εργάτης Μπασίρ Τάχερ χτυπήθηκε άγρια από τον εργοδότη του όταν ζήτησε να του δώσει τα μεροκάματα που του χρωστούσε που έφτασαν τις 2.300 ευρώ. Έχει έξι ράμματα πάνω από το μάτι και χτυπήματα στο χέρι.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του: Την Κυριακή 24/11 στις 1μμ ζήτησα από το αφεντικό να με πληρώσει όπως είχαμε συμφωνήσει την τελευταία βδομάδα δηλ. να μου δίνει τα μεροκάματα κανονικά και να με ξεπληρώνει τμηματικά αυτά που μου χρωστούσε. Μου απάντησε έξαλλος  «σήκω φύγε, δεν έχω λεφτά να σου δώσω. Όλοι οι Πακιστανοί είσαστε σκατά, είσαστε βρόμικοι. Θα σας γ@@@@@ τη μάνα». Επέμενα  να τηρηθεί η συμφωνία μας.

Τότε το αφεντικό άρχισε να φωνάζει, μου έπιασε το χέρι και το έβαλε στα γεννητικά του όργανα και φώναζε «πάρε αυτά.»  Τράβηξα το χέρι μου και τον ρώτησα γιατί τα κάνετε αυτά; Μετά μου έπιανε τα δάχτυλα και τα γύρναγε ανάποδα για να σπάσουν.

Το αφεντικό  πήγε και έπιασε μία πένσα και με απείλησε ότι αν τηλεφωνήσω στην Αστυνομία και δεν φύγω θα μου βγάλει τα νύχια!

«Θα σε στείλω σε ένα κουτί στο Πακιστάν και θα δούμε τότε τι μπορούν κάνουν οι μετανάστες.» Δεν έφυγα. Το αφεντικό πήγε στο συρτάρι και πήρε ένα πιστόλι και εκτός εαυτού το έβαλε επάνω στη καρδιά μου. Φώναζε «θα σε σκοτώσω, θα σε πετάξω πίσω στα αμπέλια και θα πω δεν ξέρω ποιος το έκανε αυτό.» Όταν πήγα λίγο πίσω γύρισε το πιστόλι ανάποδα και με χτύπησε πάνω από το μάτι.». Άρχισε να τρέχει αίμα. Πήγα να τηλεφωνήσω  στην Πακιστανική Κοινότητα  για να ενημερώσω.  Και τότε έβγαλε άλλο όπλο, μια καραμπίνα και με απειλούσε.

Μετά φώναξε: «Έχω τρεις φίλους μάγκες από την Χρυσή Αυγή. Θα πάμε σπίτι σου, στο τζαμί, θα σε βρούμε, νεκρός θα πας στο Πακιστάν εσύ και άλλοι.»

Πηγή: left.gr



24/11/2013 – Αθήνα

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε μετανάστης στη περιοχή του Μεταξουργείου, το βράδυ της Κυριακής 24 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με μαρτυρία, ο μετανάστης ξυλοκοπήθηκε άγρια από τραμπούκους χρυσαυγίτες και επί μια ώρα βρισκόταν στο πεζοδρόμιο τραυματισμένος

Πηγή: Antinazi Zone



27/11/2013 – Αθήνα

Δύο μέλη της ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δέχτηκαν επίθεση από στελέχη της τ.ο Χρυσής Αυγής Β.Προαστίων στη Λεωφ.Ηρακλείου το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ,τα δυο μέλη μόλις έιχαν τελειώσει την αφισσοκόληση όταν αυτοκίνητο με δύο χρυσαυγίτες τους έκλεισε το δρόμο στη συμβολή λεωφ.Ηρακλείου και Ανατολής, απέναντι από την πλατεία Σημηριώτη.

Οι περιπολούντες νεοναζί βγήκαν από το αυτοκίνητο με πρόθεση να βιαοπραγήσουν και καταδίωξαν τους συντρόφους, βρίζοντάς τους χυδαία και απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν. Μάλιστα φώναζαν και το ονοματεπώνυμο του ενός από τους δύο συντρόφους, φανερώνοντας ότι επρόκειτο για στοχοποιημένη επίθεση κι όχι για τυχαίο γεγονός.




29/11/2013 – Αμφιάλη

Επίθεση με ύβρεις και πέτρες δέχθηκε μετανάστης  από το Πακιστάν το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου στη περιοχή της Αμφιάλης.

Σύμφωνα με καταγγελία ο μετανάστης την ώρα που έψαχνε κάδο, δέχτηκε ύβρεις, πέτρες και αντικείμενα από άνδρα που διέμενε στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας.

Δυο γυναίκες αντέδρασαν στη θρασύδειλη επίθεση και απείλησαν τον ένοικο ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Τότε εκείνος επέστρεψε με όπλο λέγοντας πως θα σκοτώσει το μετανάστη.

Πηγή: newsit.gr



10/12/2013 – Αθήνα

Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε ο δημοσιογράφος του ΣΤΑΡ Παναγιώτης Μπούσιος, στο Νέο Ηράκλειο.

Ο δημοσιογράφος κάλυπτε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όταν μέλη της τον χτύπησαν στο κεφάλι, ενώ προπηλάκισαν και τον εικονολήπτη, που κατέγραφε την εκδήλωση απαγορεύοντας παράλληλα τη δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος.

Πηγή: left.gr



15/12/2013 – Βόλος

Φασιστική επίθεση δέχθηκε το φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Κλημόπουλου, τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου στο Βόλο.

Οι φασίστες έριξαν στα τζάμια με αεροβόλο όπλο και έγραψαν συνθήματα με σπρέι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαρμακείο είναι λίγα μόλις τετράγωνα μακριά από το ΑΤ Βόλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.