19.12.13

Βόλος 18/12: δυναμική πορεία απάντηση στις φασιστικές προκλήσειςτου Γιάννου Νικολάου

Με πρωτοβουλία της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας (ΑΚΜ) καλέστηκε την αντιφασιστική πορεία Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, ως απάντηση στη φασιστική επίθεση που δέχτηκε το φαρμακείο του Θωμά Κλημόπουλου, μέλους της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, δημοτικού συμβούλου στο Δ. Βόλου και γνωστού αντιφασίστα και αγωνιστή της πόλης. (περισσότερα για την επίθεση δείτε εδώ: http://antinazi-magnesia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_16.html)

Στη συγκέντρωση συμμετείχαμε περίπου 250-300 άτομα και από την πλατεία Ελευθερίας κατευθυνθήκαμε με πορεία προς το Δημαρχείο του Βόλου που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην πορεία προπορεύονταν το πανό της ΑΚΜ που έδινε τον παλμό με αντιφασιστικά και άλλα συνθήματα, και στη συνέχεια ακολουθούσαν τα πανό της νΣΥΡΙΖΑ, της αναρχοσυνδικαλιστικής πρωτοβουλίας Ροσινάντε, του ΕΕΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κα.

Όταν η πορεία έφτασε στο Δημαρχείο, δεκάδες διαδηλωτές ανέβηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η ΑΚΜ άνοιξε πανό και στη συνέχεια κατέθεσε σχετικό ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο (ολόκληρο το ψήφισμα: http://antinazi-magnesia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5719.html). Εκ μέρους της ΑΚΜ μίλησε ο Νίκος Κανελλής παρουσιάζοντας το ψήφισμα το οποίο στη συνέχεια υιοθετήθηκε ομόφωνα από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Τέλος, όπως έχει τονιστεί πολλές φορές από την ΑΚΜ ο Αντιφασιστικός Αγώνας σε καμία περίπτωση δεν εξαντλείται σε μια πορεία ή ένα ψήφισμα. Κάθε άλλο! Γι’ αυτό χρειάζεται να χτίσουμε μαζικές αντιφασιστικές επιτροπές σε κάθε χώρο και γειτονιά. Να δυναμώσουμε τα δίκτυα αλληλεγγύης και να συντονίσουμε τους αγώνες μας, όχι μόνο στο Βόλο αλλά και μέσω του Αντιφασιστικού Συντονισμού Θεσσαλίας, για να καθαρίσουμε τις πόλεις μας από τους φασίστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.