28.11.13

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη Χρυσή Αυγή: Έβαζαν σκυλιά να δαγκώνουν μετανάστες


Στο φως άγνωστες μαρτυρίες για τη δράση της οργάνωσης από αλλοδαπούς που έπεσαν θύματα επιθέσεων. Τι αποκαλύπτει ο Α. Υφαντής, μέλος των Γιατρών του Κόσμου.

Επιθέσεις ακόμα και με σκύλους σε μετανάστες, αλλά και τραυματισμούς ανηλίκων με ρατσιστικά κίνητρα, περιγράφει στην κατάθεσή του ο κοινωνικός λειτουργός, μέλος της Οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου Αναστάσιος Υφαντής, στα πλαίσια της ανάκρισης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

“Από τον χειμώνα του 2012 μέχρι και την άνοιξη του 2013 διαπιστώσαμε μεγάλη αύξηση του αριθμού των θυμάτων που είχαν δεχθεί επίθεση, κυρίως πρόσωπα προερχόμενα από το Αφγανιστάν, το Μπανγκλαντές, το Πακιστάν κ.α.

Σε τέσσερις – πέντε επιθέσεις έχουμε επίθεση από σκύλο, τον οποίο έχουν οι ομάδες επίθεση από σκύλο, τον οποίο έχουν οι ομάδες επίθεσης, δεν είναι αδέσποτος, αλλά τον χειρίζεται κάποιος από την ομάδα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, επικαλούμενος επίσημα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στα αρχεία των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

“Υπάρχουν και ανήλικα θύματα, καθώς και γυναίκες. Μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα έχουμε δει δύο ασυνόδευτους ανηλίκους που έχουν δεχθεί επίθεση, εκ των οποίων ο ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και έγινε προστασία του θύματος, που περιέγραψε και το το λογότυπο της οργάνωσης”.

Σε ό,τι αφορά τους δράστες, κατά την ίδια μαρτυρία, “τα θύματα αναγνωρίζουν κυρίως το ντύσιμο, μαύρα ρούχα, στρατιωτικού τύπου ντύσιμο, με αρβύλες ή παντελόνια με τσέπες στο πλάι και φοράνε φούτερ με κουκούλα την οποία φοράνε συνήθως κατά την επίθεση.
Κάποιοι από τους δράστες, όπως έχει αναφερθεί, φέρνουν μπλούζες με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής”.

Άλλη φορά πάλι στο ιατρείο της Οργάνωσης ήρθε ένας άνθρωπος ιρανικής καταγωγής, που “διέθετε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, φοβισμένος και μας κατήγγειλε ότι σε εστιατόριο της περιοχής (σ.σ.: στην Αχαρνών) με παραδοσιακή τοπική κουζίνα, όπου συνέτρωγε με ομοεθνείς του, εισέβαλε στον χώρο ομάδα άνω των 100 ατόμων, έσπασε τα τραπέζια και χτύπησε τους πελάτες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είδε διακριτικά της Χρυσής Αυγής, αλλά και ότι οι ίδιοι οι επιτιθέμενοι το δήλωσαν κατά την επίθεσή τους.

Ανάλογα περιστατικά με βάση τις προσωπικές μαρτυρίες τους περιγράφουν στις δικές τους καταθέσεις τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος.


Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.