5.11.13

Αντιφασιστική επιτροπή Τούμπας: Ποιούς βοηθάει η δολοφονία των χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο;


Για τα τελευταία γεγονότα

Η δολοφονία των δυο μελών της Χρυσής Αυγής αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το αντιφασιστικό κίνημα. Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την σύλληψη ηγετικών στελεχών της Ναζιστικής οργάνωσης, μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας έβγαλε συμπεράσματα για το πραγματικό πρόσωπο αλλά και τον ρόλο της.

Τάγματα εφόδου, στενές επαφές με την αστυνομία ακόμα και μέσα στην ΕΥΠ, μαύρο χρήμα και εκβιασμοί, παράνομα όπλα, μέχρι και μουσεία της Ναζιστικής θηριωδίας στα σπίτια των στελεχών της οργάνωσης, ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα δημοσκοπικά ποσοστά της κατρακύλησαν στα μισά, το αντιφασιστικό κίνημα άρχισε να δυναμώνει και ο φασισμός δέχτηκε μια σημαντική πρώτη ήττα.

Η δολοφονία όμως, θυματοποιεί τους χρυσαυγίτες και ως ένα βαθμό τους βγάζει από την πολύ δύσκολη θέση που ήταν εδώ και περίπου ένα μήνα. Από εγκληματική οργάνωση παρουσιάζονται ξανά σαν ένα νόμιμο κόμμα. 
 
Ακόμα περισσότερο βοηθάει την κυβέρνηση να συνεχίσει να περνάει χωρίς καμία ενόχληση  αντιλαϊκά μέτρα και να εμφανίζεται σαν τον μοναδικό παράγοντα σταθερότητας.
Στοχοποιεί για την δολοφονία την αριστερά, το αντιφασιστικό κίνημα και όσους αντιστέκονται στις πολιτικές της, με την χιλιοπαιγμένη θεωρία των δυο άκρων.    

Καταδικάζουμε την ατομική τρομοκρατία

Το αντιφασιστικό κίνημα και η αριστερά δεν έχουν καμία σχέση με συμμορίες της νύχτας, παρακρατικούς, μαφιόζους και οπαδούς της ατομικής τρομοκρατίας  που κυκλοφορούν και δολοφονούν με κουκούλες και κράνη.  

Οι αντιφασίστες και η αριστερά σαν μοναδικό τους όπλο έχουν το μαζικό κίνημα και τις καθαρές ιδέες.

Πάντα στο φως της ημέρας και χωρίς να καλύπτουν τα πρόσωπα τους, δίνουν μάχη ενάντια στον φασισμό, την τρόικα, τα μνημόνια και τις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας.

Σαν αντιφασιστική επιτροπή Τούμπας καταδικάζουμε ξεκάθαρα τέτοιες μεθόδους «πάλης», που σπιλώνουν το αντιφασιστικό κίνημα.

Για την θεωρία των δυο άκρων

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της κυβέρνησης και των φασιστών με την θεωρία των δυο άκρων δεν είναι μόνο το αντιφασιστικό κίνημα και η αριστερά αλλά και όσοι τολμούν να αντισταθούν στα μνημόνια και στις πολιτικές τους.

Στην Χαλκιδική 27 αγωνιστές κατηγορούνται  (για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση) επειδή έπαιξαν ενεργό ρόλο στο κίνημα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. 

 Μαθητές στην Λαμία καταδικάστηκαν με αναστολή λόγω κατάληψης. Ο Σαμαράς και ο Βορίδης δήλωσαν καθαρά ότι το ίδιο επικίνδυνοι με την Χρυσή Αυγή είναι όσοι μιλούν για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να δυναμώσει

Η συνέχιση και το δυνάμωμα του αντιφασιστικού κινήματος είναι η καλύτερη απάντηση σε κυβέρνηση, προβοκάτορες και Χρυσή Αυγή.

Δεν μας σταματάνε ούτε οι προβοκάτσιες ούτε οι επιθέσεις της κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Χτίζουμε αντιφασιστικές επιτροπές σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Με αντίσταση και αλληλεγγύη απαντάμε στην κρίση και τον φασισμό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.