5.11.13

Τραμπούκικη δράση της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη


Στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης θα δικαστεί σήμερα ο χρυσαυγίτης Χ. Γιαννέλης για επιθέσεις και προπηλακισμούς, το τελευταίο διάστημα, εναντίον μελών της ΚΝΕ. Την Κυριακή, επικεφαλής ομάδας 6 νεαρών, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δύο μέλη της ΚΝΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείκνυαν το ρόλο της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στο 1ο ΕΠΑΛ. Συνελήφθη μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του τα μέλη της ΚΝΕ και χτες οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για να δικαστεί με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να δικαστεί σήμερα.
Η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ και το ΝΣ Ξάνθης της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δώσουν μαζική απάντηση στη νέα τραμπούκικη ενέργεια των φασιστών της Χρυσής Αυγής συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που διοργανώνουν σήμερα, Τρίτη, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Χτες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, κατήγγειλαν την προσπάθεια τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ, που ξεκίνησε με το προβοκατόρικο υβριστικό σύνθημα που έγραψαν οι χρυσαυγίτες ενάντια στον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ βάζοντας υπογραφή ΚΚΕ. Συνεχίστηκε με απειλές μέσω ανώνυμων τηλεφωνημάτων σε μέλη της ΚΝΕ, με τον τραμπουκισμό μαθητή του ΕΠΑΛ και την επίθεση με γροθιές στα δύο μέλη της ΚΝΕ, προχτές Κυριακή, μέρα που οι εμποροϋπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, με την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έδιναν τη μάχη για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας.
Με ανακοίνωσή τους η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και το ΝΣ Ξάνθης της ΚΝΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται με τέτοια τεχνάσματα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι χρυσαυγίτες είναι παιδιά του συστήματος και ξέρουμε πώς να τους αντιμετωπίζουμε. Τέτοιες ενέργειες δε θα μένουν αναπάντητες, θα απαντιούνται με μαζικό οργανωμένο κίνημα, θα προβάλλονται σε όλους τους χώρους εργασίας οι αποτρόπαιες ενέργειές τους, για να καταλάβουν όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι μαθητές, οι φοιτητές τι κουμάσια είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.