22.11.13

Αντιδράσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία για την αιμοδοσία της φασιστικής Χρυσής Αυγής

Αντιδράσεις στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων έχει προκαλέσει η αιμοδοσία που οργανώνει η Χρυσή Αυγή το Σάββατο. Οι εργαζόμενοι ζητούν τόσο από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, όσο και από το υπουργείο Υγείας να ακυρώσουν τη νέα φασιστική πρόκληση.

Χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου «Η Ελπίς», με βάση ομόφωνη απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων, ζητά να «επανεξεταστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα για να αποτραπεί εμπλοκή του νοσοκομείου».

Αντίστοιχα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, με έγγραφο της προς τη διοίκηση του «Ελπίς» και προς τον υπουργό Υγείας, απαιτεί «απεμπλοκή του ΓΝ ΕΛΠΙΣ από τα ρατσιστικά σόου των Νεοναζιστών».



Η παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» καταγγέλλει το διευθυντή της αιμοδοσίας του νοσοκομείου «γιατί έγινε δεκτό το απαράδεκτο αίτημα της Χρυσής Αυγής να γίνει αιμοληψία στα γραφεία της» και καλεί τους εργαζόμενους της αιμοδοσίας και όλου του νοσοκομείου να απαντήσουν στις πιέσεις του διευθυντή. Εκπρόσωποι της ΔΑΣ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Διοικητή απαιτώντας να απορρίψει το αίτημα και ζήτησαν από το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων να πάρει άμεσα θέση.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.