10.10.13

Τα επόμενα βήματα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά

Γιώργος Λυγουριώτης - μέλος Αντιφασιστικής Επιτροπής Πολυγώνου - Γκύζη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 9 Οκτώβρη, η συνάντηση του Αντιφασιστικού Συντονισμού, επιτροπών, συλλογικοτήτων , πρωτοβουλιών Αθήνας – Πειραιά, στο Στέκι Μεταναστών.

Συμμετείχαν πάνω από 40 άτομα από αντιφασιστικές επιτροπές (Αντιφασιστική Επιτοπή Πολυγώνου – Γκύζη, Αντιφασιστική Επιτροπή Μεταξουργείου – Κεραμεικού – Ακαδημίας Πλάτωνος), επιτροπή νεολαίας Ν.Φιλαδέλφειας και αντιφασιστικές και πολιτικές συλλογικότητες (Aninazi Zone, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Στέκι Μεταναστών, Νέοι-νέες ΣΥΡΙΖΑ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, ΟΚΔΕ Σπάρτακος και Κόκκινο).

Το νέο σημαντικό στοιχείο που έρχεται να προστεθεί, είναι η διεύρυνση του συντονισμού, καθώς στην συνάντηση συμμετείχε -δηλώνοντας συμμετοχή στο συντονιστικό- ο νεοσύστατος αντιφασιστικός συντονισμός Κερατσινίου, Περάματος, Δραπετσώνας.

Συμμετείχαν επίσης για πρώτη φορά και τοπικοί φορείς – συλλογικότητες από τις περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα και των γύρω υποβαθμισμένων περιοχών (Δίκτυο Αλληλεγγύης «Το μυρμήγκι», Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, Ανοιχτή Πόλη, Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος).


Έγινε μια γόνιμη και ουσιαστική κουβέντα για τα επόμενα βήματα του Αντιφασιστικού Συντονισμού και πιο συγκεκριμένα για τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

Έτσι μέσα από τη σύσκεψη αποφασίστηκε:

α)  η συμμετοχή και στήριξη του Αντιφασιστικού Συντονισμού επιτροπών, συλλογικοτήτων, πρωτοβουλιών Αθήνας – Πειραιά στην αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου 12 Οκτώβρη, όπου καλούν τοπικές συλλογικότητες της περιοχής (ΑΣ Περάματος, Πρωτοβουλία πολιτών Περάματος ενάντια στο Φασισμό κτλ) και  ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου, Περάματος, Δραπετσώνας.

β) Συγκέντρωση και αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 26 Οκτώβρη στις 12μ από την πλατεία Βικτωρίας προς τον Αγ. Παντελεήμονα και τις γύρω περιοχές με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων.


Η επόμενη συνάντηση του Αντιφασιστικού Συντονισμού θα γίνει τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη στις 7μ.μ. στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13 – Εξάρχεια), για την οργάνωση της αντιφασιστικής κινητοποίησης στις 26 Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.