6.10.13

Το οπλοστάσιο της Χ.Α. συσχετίζεται με επιχειρηματίες


Έγγραφο που κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου του, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο άλλοτε συνεργάτης του καταζητούμενου σήμερα Αναστασίου Πάλλη και του προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη, Έντουαρντ Στέισι, έρχεται να ενισχύσει τις ανησυχίες των αρχών για την ύπαρξη κρυμμένου οπλοστασίου της Χ.Α.
Ο πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού ζήτησε μέσω του συνηγόρου του, Χρήστου Παπαγρηγορίου, να συσχετιστεί η δικογραφία του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή με πρόσφατη κατάθεσή του στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών αναφορικά με διακίνηση από τον Αναστάσιο Πάλλη μεγάλης ποσότητας πολεμικών όπλων. Ειδικότερα, ο Έντουαρντ Στέισι είχε τον περασμένο Απρίλιο καταθέσει στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ότι ο Αναστάσιος Πάλλης είχε αποθηκεύσει σε χώρο στο Κορωπί 4.000 αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου G3, AK47 (καλάσνικοφ) κ.ά. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές το έγγραφο διαβιβάστηκε χθες στην Εισαγγελία Εφετών. Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα Βουρλιώτη έχει γίνει λόγος για όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί και σε εκπαιδεύσεις μελών της Χ.Α. και τα οποία φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους.

Στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Βρετανός πρώην συνεργάτης του καταζητούμενου Αν. Πάλλη αναφέρει: «Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων της επικαιρότητας στην Ελλάδα και των ερευνών που διενεργούνται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές για την ανακάλυψη κρυμμένου παράνομου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετισθεί η κατάθεσή μου που περιέχεται στην άνωθεν δικογραφία, κατά την οποία ασκήθηκαν διώξεις, με τα οποιαδήποτε ευρήματα των ερευνών προκειμένου να προσδιοριστεί η ύπαρξη ή διαδρομή του παραπάνω οπλισμού».

Ο καταζητούμενος Πάλλης

Ο Έντουαρντ Στέισι υπήρξε κατά το παρελθόν συνεργάτης του Αν. Πάλλη και του προφυλακισμένου σήμερα εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη. Τον περασμένο Απρίλιο είχε δώσει κατάθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών στο πλαίσιο έρευνας για την υπόθεση αρπαγής του από συνεργάτες του Πάλλη, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο φάκελος της δικογραφίας είχε υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νικ. Αντωναράκο, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος του Πάλλη, που έχει κατηγορηθεί και καταζητείται και για εμπλοκή του στην υπόθεση Ρέστη.
Στην επίμαχη κατάθεσή του, λοιπόν, ο Έντουαρντ Στέισι είχε υποστηρίξει ότι «το 2011, πέραν του μεγάλου αριθμού σύγχρονων και λειτουργικών πιστολιών και περιστρόφων, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν μουσειακά είδη ώστε να δικαιολογείται η κατοχή τους, τα οποία είδα και επεξεργάστηκα στις εγκαταστάσεις του (σ.σ.: πρόκειται για χώρο που λειτουργούσε ως μουσείο), έγινα μάρτυρας της ύπαρξης ενός αριθμού περί των 4.000 σύγχρονων και λειτουργικών αυτόματων τυφεκίων εφόδου διαφόρων τύπων, όπως G3, AK 47 FN, DRAGUNOV, M16, τα οποία ήταν συσκευασμένα κατά εκατοντάδες και αποθηκευμένα εντός δύο μεγάλων μπλε κοντέινερ».
Τα συγκεκριμένα όπλα δεν εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε πρόσφατα στο σπίτι του Πάλλη και τις εγκαταστάσεις που διατηρούσε στη Βάρη. Αντίθετα, σε βάρος του Πάλλη σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή μόλις 70 όπλων, τα οποία ο καταζητούμενος επιχειρηματίας διαπιστώθηκε κατά τις έρευνες ότι δεν είχε δηλώσει στην ΕΛ.ΑΣ. Η δίκη για την υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές. Ο Αν. Πάλλης μαζί με τρία ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος κι ένας αστυνομικός, κατηγορούνται για την κακουργηματική αρπαγή του Έντουαρντ Στέισι, άμεση συνέργεια στην κακουργηματική αρπαγή, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάλλης κατηγορείται και για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB Bank του Βίκτορα Ρέστη.

Καταγγελίες Κ. Βαξεβάνη και απειλές από Θέμο Αναστασιάδη για τα 4.000 όπλα

Η υπόθεση των όπλων του Αν.Πάλλη είχε αποκαλυφθεί σε ρεπορτάζ του περιοδικού "Hot Doc", που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 29/09/2013 και προκάλεσε τη δημόσια αντιπαράθεση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Στο εξώφυλλο μάλιστα του HOT DOC π
αρουσιαζόταν η αποκάλυψη του βρετανού πρώην στρατιωτικού με τον τίτλο «4.000 όπλα και ο εκδότης της εφημερίδας 'Πρώτο Θέμα', ποιους όπλισαν». Το ρεπορτάζ είχε προκαλέσει την αντίδραση της εφημερίδας, που μέσω της ιστοσελίδας protothema.gr απείλησε τον Κώστα Βαξεβάνη με μηνύσεις διαψεύδοντας τις όποιες σχέσεις με τον καταζητούμενο Πάλλη. Η δημόσια αντιπαράθεση των δύο πλευρών συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες, με τον Κ. Βαξεβάνη να παρουσιάζει παλαιότερα δημοσιεύματα του "Πρώτου Θέματος" που αποδείκνυαν την εμπλοκή του Πάλλη στη μετοχική σύνθεση της εφημερίδας. Λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με τον Κώστα Βαξεβάνη, εξαφανίστηκαν από την ηλεκτρονική σελίδα του "Πρώτου Θέματος" οι απειλές για μηνύσεις κατά του ιδίου.

Το οπλοστάσιο της Χ.Α.

Το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, που φαίνεται ότι είναι διασκορπισμένο σε όλη την Ελλάδα, ψάχνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, οι εισαγγελικές αρχές και η αστυνομία συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους. Προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, που, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, φυλάσσεται σε άγνωστη τοποθεσία. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο από την ηγεσία της Χ.Α. για να τοποθετηθούν τα όπλα σε άλλες εγκαταστάσεις σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ανάμεσα μάλιστα στα άλλα ερευνάται αν μέρος του οπλισμού της Χρυσής Αυγής ίσως έχει ήδη βρεθεί -στο πλαίσιο προηγουμένων ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία διετία- σε κατοχή ιδιωτών ή λαθρεμπορικών κυκλωμάτων. Γεγονός που επιβεβαιώνει και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το οποίο οι ανακριτικές αρχές αντιμετωπίζουν το έγγραφο που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ο πρώην συνεργάτης του Αν. Πάλλη.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.