19.10.13

Προσαγωγές αντιφασιστών στο σταθμό «Αττική»


Μοίραζαν φυλλάδια για την αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου 26/10 στον Άγιο Παντελεήμονα.

Έχουν αφεθεί ελεύθεροι οι έξι αντιφασίστες που προσήχθησαν στην πλατεία Αττικής με την πρόφαση ότι κάθε μοίρασμα φυλλαδίων ελέγχεται λόγω... Χρυσής Αυγής. Παρέμβαση στο Α.Τ. Ομονοίας για την απελευθέρωση των αντιφασιστών έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τσουκαλάς και Α. Σταμπουλή. Την ίδια ώρα, προσήχθη για  πρώτη φορά (μετά από χρόνια απειλών προς αντιφασίστες και μετανάστες) ο γνωστός χρυσαυγίτης και αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της «Επιτροπής Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα», Σπύρος Γιαννέτος. Η προσαγωγή έγινε όταν ο χρυσαυγίτης εξύβρισε μέλη του Αντιφασιστικού Συντονισμού κατά το μοίρασμα υλικού στον Αγ. Παντελεήμονα για την αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου 26/10/.


Η συνεχής ενημέρωση για τα γεγονότα:

14:00  Ελεύθερος και ο μετανάστης αντιφασίστας - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μοίρασμα αντιφασιστικού υλικού στον Άγιο Παντελεήμονα

13:20  Έλευθεροι αφέθηκαν οι πέντε από τους έξι αντιφασίστες. Κρατείται ο ένας (ο οποίος είναι μετανάστης) προκειμένου να ελεγχθούν τα χαρτιά του.

12:55 Οι έξι προσαχθέντες αντιφασίστες οδηγούνται στο Α.Τ Ομονοίας. Η «δικαιολογία» των αστυνομικών για τις προσαγωγές ήταν ότι συλλαμβάνονται όσοι μοιράζουν φυλλάδια διότι η Χρυσή Αυγή(!) κάνει μοίρασμα σε γειτονιές της Αθήνας. Τσουβαλιάζονται έτσι όσοι μοιράζουν πολιτικό υλικό με τους χρυσαυγίτες για να... έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!

12:45  Νέο κρούσμα αυταρχισμού εναντίον αντιφασιστών. Μετά τις πρόσφατες προσαγωγές στην Πατησίων, αστυνομικοί προσήγαγαν σήμερα, Σάββατο, έξι αντιφασίστες, μέλη του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά, που μοίραζαν το φυλλάδιο - κάλεσμα στο Σταθμό «Αττική» (στην οδό Λιοσίων) για την αντιφασιστική διαδήλωση του ερχόμενου Σαββάτου στον Αγ. Παντελεήμονα:



Όπως επισήμανε πρόσφατα το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, «τα τελευταία χρόνια οι προσαγωγές έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιηθεί για τον εκφοβισμό αγωνιστών και την καταστολή κοινωνικών αγώνων. Οι εκατοντάδες αναίτιες προσαγωγές αγωνιστών δεν σταμάτησαν και δεν θα σταματήσουν τους αγώνες. Όμως, εκτός από τον εθισμό τμημάτων της Αστυνομίας στην οριακά δημοκρατική λειτουργία, έφτιαξαν όμως ένα αρχείο φακέλων που ενδεχομένως να αξιοποιηθεί στο κοντινό μέλλον από εχθρούς της δημοκρατίας. Και για το λόγο αυτό, η αντιδημοκρατική αυτή συνήθεια πρέπει άμεσα να σταματήσει».



Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.