16.10.13

Πρωτοβουλία για την δημιουργία αντιφασιστικής επιτροπής σε Πατήσια-Λαμπρινή


Η δολοφονία του Φύσσα και οι  μαζικές συλλήψεις Χρυσαυγιτών κατέστησαν σαφές  ότι η  Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μία ακόμη πολιτική άποψη αλλά  μια νεοναζιστική συμμορία εγκληματιών.

Η κυβέρνηση (μαζί με τους καναλάρχες και τους μεγαλοεκδότες) που τόσα χρόνια τους εξέθρεψε και τους άφησε να δρουν ανενόχλητοι, μετά τις αποφυλακίσεις μέρους της ηγετικής ομάδας έστειλε σαφές μήνυμα ότι θα τους χτυπήσει αλλά δεν θα τους αποτελειώσει.

Ο αγώνας για το τσάκισμα του νεοναζισμού είναι υπόθεση του λαϊκού, εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος, αλλά και κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να μπορεί να σκέφτεται ελεύθερα. Είναι αγώνας όλων όσων αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές της τρόικας και των μνημονίων, που στρώνουν το έδαφος για τους νεοναζί και οδηγούν απελπισμένους "στην αγκαλιά τους". Είναι αγώνας όλων όσων παλεύουμε για την αναβάθμιση των γειτονιών μας, της ποιότητας ζωής, για μια κοινωνία ισότητας, απαλλαγμένης από διακρίσεις με βάση τη φυλή και την εθνικότητα. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.


Με αυτές τις αρχές προχωράμε στη δημιουργία αντιφασιστικής επιτροπής στην περιοχή μας. Μια περιοχή όπου οι φασίστες προσπαθούν να βρουν πρόσφορο έδαφος για να  καλλιεργήσουν το μίσος τους, αφού  πρόσφατα μάθαμε ότι οι χρυσαυγίτες σχεδίαζαν να ανοίξουν γραφεία στην οδό Βουτυρά. Αυτή την τακτική ακολουθούν  σε όλες τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας θεωρώντας πως για αυτή ευθύνονται οι μετανάστες.

Τώρα  είναι επιτακτική ανάγκη να τελειώνουμε μια για πάντα με τους νεοναζί.

Παλεύουμε για:

  • Παραδειγματική καταδίκη όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Π.Φύσσα και των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.
  • Τη διάλυση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και κάθε φασιστικού, νεοναζιστικού μορφώματος, καθώς και ότι ανήκει σε αυτούς,: γραφεία, έντυπα, σύμβολα.
  • Το ξήλωμα του χρυσαυγίτικου δικτύου από τον κρατικό μηχανισμό.


Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια αντιφασιστική επιτροπή στις περιοχές μας (Πατήσια-Λαμπρινή) ώστε να ξεκινήσουμε μια πλατειά εκστρατεία στα σχολεία, τους εργατικούς χώρους, τα στέκια και τις  γειτονιές μας με εκδηλώσεις, προβολές, συναυλίες, πορείες κτλ.

Συμμετέχουμε στον Αντιφασιστικό Συντονισμό επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας – Πειραιά αφού είμαστε πεπεισμένοι ότι για να νικήσουμε χρειάζεται ένα  αντιφασιστικό μέτωπο που θα λειτουργεί ενωτικά και συντονισμένα παρακάμπτοντας τις όποιες διαφορές μας, μπροστά στην αναγκαιότητα να νικηθεί ο φασισμός.

Έλα σε επικοινωνία με την Αντιφασιστική Επιτροπή Πατησίων- Λαμπρινής

Τηλ: 6949003986 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.