2.10.13

Το Ναζισμό μπορεί να τον τσακίσει μόνο το ενωμένο αντιφασιστικό κίνημα! Καμιά εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση – μεγαλοεκδότες – δικαστές


Ανακοίνωση του Antinazi Zone - Y.R.E.

Η προσωρινή αποφυλάκιση Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου, ειδικά αν γίνει το ίδιο και με τους Μιχαλολιάκο – Παππά τις επόμενες μέρες, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το τσάκισμα των Ναζί είναι καθήκον του αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς και όχι της κυβέρνησης, των μηχανισμών της και των μεγαλοεκδοτών.

Αφού επί 4 μέρες  κυβέρνηση και κανάλια μας βομβάρδιζαν για τα ακλόνητα στοιχεία που έχουν σε βάρος των Χρυσαυγιτών, για το ότι είναι εγκληματική οργάνωση κοκ τώρα αφήνουν ελεύθερα τα ηγετικά της στελέχη – πλην του Λαγού – μέχρι να γίνει η δίκη, γιατί δεν είχαν επαρκή στοιχεία για την προφυλάκισή τους.

Αυτό επιτρέπει στους Χρυσαυγίτες να μιλούν για αστήρικτες διώξεις, να πανηγυρίζουν, να προκαλούν και να ανακτούν μέρος του χαμένου τους ηθικού. Ταυτόχρονα τους επιτρέπει να αναδιοργανωθούν και να παριστάνουν τους απελευθερωμένους αντισυστημικούς αγωνιστές.

Η κοινωνία μπερδεύεται ακόμα περισσότερο και οι θεωρίες συνωμοσίας οργιάζουν. Ότι δηλαδή όλο αυτό το σκηνικό ήταν προσχεδιασμένο, ότι κάτι υπάρχει πίσω από την υπόθεση, ότι έγινε συμφωνία κοκ.

Το αντιφασιστικό κίνημα και η αριστερά πρέπει να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να βάλουν δυναμικά στην ατζέντα τα βασικά:
  • Έχουμε μια δολοφονία αντιφασίστα μουσικού του Π. Φύσσα από οργανωμένη ομάδα Χρυσαυγιτών
  • Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πορίσματος του αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου στις κατηγορίες κατά των Χρυσαυγιτών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται 
  • 11 κακουργήματα που αφορούν:  5 ανθρωποκτονίες ή απόπειρες ανθρωποκτονίας, 2 σοβαρούς τραυματισμούς, 2 ένοπλες ληστείες, 2 εκρήξεις.
  • Ύπαρξη οπλοστασίου σε μία ή περισσότερες κρυψώνες 
  • Πυρήνες των Ναζί σε όλο τον κρατικό μηχανισμό: αστυνομία, Ασφάλεια, ΕΥΠ
  • Στρατόπεδα εκπαίδευσης Ταγμάτων Εφόδου σε Μάνδρα, Μαλακάσα, Σαλαμίνα


Όλα αυτά ξεκαθαρίζουν την εικόνα για το ποια είναι η Χρυσή Αυγή και δικαιώνουν  όλους όσους με επιμονή και υπομονή καταγγέλλαμε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης των Ναζί αυτό που αποκαλύπτεται σήμερα: 

  • ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια ακόμα πολιτική άποψη αλλά μια ναζιστική συμμορία δολοφόνων-ληστών-νονών της νύχτας.  Που την γεννάει και την εκτρέφει η κρίση του συστήματος και η ανάγκη των πολιτικών κομμάτων που το υπηρετούν για ένα ναζιστικό παρακράτος που να μπορεί να κάνει όσα το επίσημο κράτος δεν μπορεί ενάντια στο κίνημα και την Αριστερά.
  • το Ναζισμό δεν πρόκειται να τον τσακίσουν ούτε ο Δένδιας, ούτε ο Βορίδης ούτε και ο Μπόμπολας. Μπορεί να τον τσακίσει μόνο το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα. 


Το σύστημα χρειάζεται μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή

Χρειάστηκε να έρθει η δολοφονική επίθεση-ενέδρα 50 χρυσαυγιτών στο Πέραμα σε βάρος μελών του ΚΚΕ και κυρίως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα  στην Αμφιάλη για να αποφασίσει η κυβέρνηση ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική κυβέρνηση.

Ως διά μαγείας μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκαν τα στοιχεία, οι μάρτυρες, τα τηλέφωνα για να τυλιχτούν σε ένα χαρτί ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση αυτή όπως και οι προηγούμενες και τα φιλικά τους ΜΜΕ τα ήξεραν όλα εδώ και χρόνια. Ήθελαν όμως την Χρυσή Αυγή για να απειλούν το κίνημα και να δηλητηριάζουν με το ρατσιστικό δηλητήριο απελπισμένους ανθρώπους προκειμένου να διασπαστεί το κίνημα σε έλληνες και ξένους, να γίνουν ζούγκλα οι γειτονιές και να εμφανίζεται η κυβέρνηση ως Πόντιος Πιλάτος και διαιτητής. Να ξεχάσουμε ότι οι μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης – Τρόικα δημιουργούν την κρίση και την απελπισία και αντί να στρέφουμε τα βέλη μας ενάντια στην κυβέρνηση, να τσακώνονται οι φτωχοί και οι άνεργοι μεταξύ τους.

Άλλωστε ένα τμήμα υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης (Φ. Κρανιδιώτης, Χ. Λαζαρίδης, Β. Πολύδωρας) και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ (Μ. Παπαδημητρίου) αναζητούσαν μια «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή» για κυβερνητική συνεργασία.

Τώρα όμως η Χρυσή Αυγή πήγαινε να ξεφύγει από τον έλεγχο. Εμφανιζόταν 3ο κόμμα στις δημοσκοπήσεις και απειλούσε να πάρει δήμους στα χέρια της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Επιπλέον η δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε ένα ηλεκτροσόκ στην κοινωνία. Ακόμα και ένα στρώμα ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής που δεν είναι Ναζί κλονίστηκαν στην θέα ενός έλληνα δολοφονημένου  λέγοντας: « ε όχι κι έτσι»

Ξέσπασε ένα μαζικό αντιφασιστικό κύμα διαδηλώσεων πανελλαδικά. Έγιναν συνολικά:

35 πορείες πανελλαδικά την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη
20 πορείες πανελλαδικά την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη
Δεκάδες ακόμα πορείες σε άλλες πόλεις ή σε γειτονιές της Αθήνας
Ειδικά η πορεία της Αθήνας προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Μεσογείων ήταν η μαζικότερη αντιφασιστική πορεία στο κέντρο εδώ και πολλά χρόνια  παρά την άρνηση των ηγεσιών τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ να την στηρίξουν.

Αυτό στρίμωξε την κυβέρνηση που επιχείρησε μια φυγή προς τα εμπρός. Δεν συνέλαβε απλά κάποια στελέχη που έδωσε ο δολοφόνος Ρουπακιάς αλλά σχεδόν όλη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και αστυνομικούς που την βοηθούσαν.

Έτσι κερδίζει εντυπώσεις, δημιουργεί την αίσθηση της πυγμής, ελπίζει να ξανακερδίσει χαμένους ψηφοφόρους από την Χρυσή Αυγή προς την ΝΔ και αποδυναμώνει σημαντικά την Χρυσή Αυγή ακόμα κι αν αποφασίσει να αλλάξει όνομα.

Όλοι στον αγώνα, για να σβήσει ο Ναζισμός

Με τις επίσημες πια αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χ.Α.  το κίνημα έχει στα χέρια του μια σημαντική ευκαιρία. Να δώσει ένα σαρωτικό χτύπημα στο ναζισμό χωρίς καμία αυταπάτη  ότι αυτό μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη. 

Το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, στηριγμένο:

- Στις δεκάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια

- Στις περισσότερες από 60 αντιφασιστικές επιτροπές πανελλαδικά ενώ συνεχώς δημιουργούνται καινούργιες

Μπορεί να  πολλαπλασιάσει τις αντιφασιστικές επιτροπές πανελλαδικά. Να οργανώσει μια διαρκή εκστρατεία που να απαντάει πολιτικά στο δηλητήριο του ρατσισμού και του ναζισμού.

Να οργανώσει σε κάθε χώρο και γειτονιά ομάδες αυτοάμυνας και γρήγορης κινητοποίησης για να εμποδίσει περιστατικά παρόμοια με αυτό που οδήγησε στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Να αποκρούσει αποφασιστικά τις θεωρίες των 2 άκρων και τις απειλές Βορίδη (πρώην σ. του Μιχαλολιάκου στην χουντική ΕΠΕΝ) ότι αυτές οι κατηγορίες μπορεί να ισχύσουν και ενάντια στην αριστερά και στο κίνημα.

Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας

Παλεύουμε για:

  • Ισόβια στην ηγεσία όλης της ναζιστικής συμμορίας
  • Οριστική διάλυση της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της (Αυτόνομοι Μαίανδροι, Πατριωτικές Κινήσεις κτλ), δήμευση των περιουσιακών της στοιχείων, κλείσιμο γραφείων και εντύπων.
  • Ξήλωμα όλων των ναζιστών από τα σώματα ασφαλείας, την Δικαιοσύνη, τον τύπο, τα συνδικάτα.
  • Εκστρατεία στους χώρους της νεολαίας (σχολεία, σχολές, γήπεδα, πολιτισμό) για απομόνωση των Ναζί και των ιδεών τους.


Ένας είναι ο δρόμος – η πάλη για το χτίσιμο μαζικών ενωτικών αντιφασιστικών επιτροπών. Που πέρα από την άμυνα στις φασιστικές επιθέσεις, που όσο και αν υποχωρήσουν σήμερα αυτό θα είναι προσωρινό, θα ασχολούνται με την αλληλεγγύη σε όλους τους φτωχούς άνεργους και πεινασμένους που το σύστημα πετάει στην άκρη. Και που θα δικτυωθούν σε επίπεδο πόλεων και πανελλαδικά σε μετέπειτα στάδιο. 

Το χρωστάμε στον Παύλο Φύσσα. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας.  Το χρωστάμε στις γενιές που θυσιάστηκαν και σε αυτές που έρχονται. Το χρωστάμε σε όλους όσους έχουν όνειρα για ένα καλύτερο, ανθρώπινο μέλλον. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.