4.10.13

Πάτρα: Στο αυτόφωρο αύριο τα τέσσερα μέλη της «Χρυσής Αυγής» - Σπαθί σαμουράι, ρόπαλα και αεροβόλο ανάμεσα στα ευρήματα (ΦΩΤΟ)


Στη 1.30 σήμερα Παρασκευή πρόκειται να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο τα τέσσερα άτομα – μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν χθες μετά τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
Συνελήφθησαν χθες (2-10-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις άνδρες, ηλικίας 31, 43, 39 και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κατοχής όπλων, πυρομαχικών και αφορολόγητου καπνού.


Ειδικότερα στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου κατείχαν όπλα και πυρομαχικά, ενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες τους στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, με τα εξής αποτελέσματα:


Στην οικία του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
•             αεροβόλο πιστόλι και είκοσι τέσσερα (24) αβολίδωτα φυσίγγια,
•             δύο (2) σιδερένια ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα
•             ξύλινο ρόπαλο και ξύλινο γκλομπ
•             τέσσερις (4) επικαλαμίδες υφασμάτινες και
•             γιλέκο με διάφορες θήκες – υποδοχές.

Στην οικία του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.183 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού και ξύλινο ρόπαλο.


Στην οικία του 39χρονου και του 64χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•             κυνηγετικό όπλο και σπαθί τύπου Samurai,
•             κροτίδα και μαχαίρια,
•             δύο εγχειρίδια συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και μία αυτοκόλλητη ετικέτα με το σήμα του ιδίου κόμματος,
•             δύο αμπούλες αερίου για αεροβόλο όπλο,
•             είκοσι πέντε κυνηγετικά φυσίγγια,
•             εκατόν πενήντα ένα μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου όπλου και
•             δερμάτινη θήκη πυροβόλου όπλου.


Επίσης διενεργήθηκαν άλλες τέσσερις έρευνες σε οικίες ημεδαπών στην Πάτρα χωρίς να βρεθεί κάτι παράνομο.

Νεότερη Ανάρτηση 12.17'
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν αύριο τα τέσσερα μέλη της «Χρυσής Αυγής’ που συνελήφθησαν την Τετάρτη και αντιμετωπίζουν κατηγορίες οπλοκατοχής .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθούν και αύριο θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη

νεότερη ενημέρωση 11.32΄
Στο δικαστικό μέγαρο Πατρών οδηγήθηκαν πριν από λίγη ώρα τα τέσσερα άτομα, μέλη της τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τα οποία και συνελήφθησαν χθες, κατηγορούμενα μεταξύ άλλων για οπλοκατοχή.

πρώτη ενημέρωση 10.36΄
Στο δικαστικό μέγαρο Πατρών πρόκειται να οδηγηθούν σε λίγη ώρα τα τέσσερα άτομα, μέλη της τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τα οποία και συνελήφθησαν χθες, κατηγορούμενα μεταξύ άλλων για οπλοκατοχή.

Όπως έγραψε χθες πρώτο το PatrasTimes.gr, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης είχαν ξεκινήσει έρευνες αδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε σπίτια στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες περιοχές της αχαϊκής πρωτεύουσας και τα ευρήματα των αστυνομικών οδήγησαν στη σύλληψη συνολικά τεσσάρων ατόμων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας 31, 43, 39 και 64 ετών αντίστοιχα, στα σπίτια των οποίων έχουν εντοπιστεί μεταξύ άλλων ρόπαλα, μαχαίρια, ένα αεροβόλο, αβολίδωτα φυσίγγια, κυνηγετικά φυσίγγια, σπαθί, αφορολόγητος καπνός κ.λπ.
Όσον αφορά τον λιμενικό που ελέγχθηκε από τους άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν φαίνεται να έχει προκύψει εμπλοκή με την εγκληματική οργάνωση, ή να έχουν βρεθεί κάποια όπλα στο σπίτι του, παρα μόνο κάποιες κούτες με αφορολόγητα τσιγάρα για τα οποία και θα οδηγηθεί ενώπιον του Αυτοφώρου Δικαστηρίου. Ο ίδιος πάλι υποστηρίζει πως αυτά που βρέθηκαν ανήκουν σε συγγενικό του πρόσωπο.

Πηγή: patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.