8.10.13

Οι χρυσαυγίτες προδίδονται από την εφημερίδα τους


Οι απολογίες των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής εξέπληξαν δυσάρεστα τους φανατικούς οπαδούς τους. Οχι μόνο επειδή απαρνήθηκαν με τόση άνεση τις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού, πάνω στις οποίες στην πραγματικότητα στηρίζονται από την ίδρυση της οργάνωσής τους μέχρι και σήμερα, αλλά και επειδή ο ένας μετά τον άλλο φάνηκαν να αποκηρύσσουν και τις καθημερινές πρακτικές της οργάνωσης (στολές, στρατιωτικού τύπου επιδείξεις και παρελάσεις, λατρεία του Αρχηγού, επιθέσεις σε μικροπωλητές κ.λπ.), τις οποίες απέδωσαν ο ένας στον άλλο ή στα απλά μέλη της οργάνωσης.

Κομβικό σημείο στις αρνήσεις αυτές υπήρξε η αποκήρυξη του Καταστατικού της οργάνωσης, το οποίο αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» και η διαβεβαίωσή τους ότι αυτό που ισχύει είναι μόνο το καταστατικό που κατέθεσαν στον Αρειο Πάγο μετά τις εκλογές, τον Αύγουστο του 2012.
Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα ορισμένα ντοκουμέντα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, εφόσον πρόκειται για δημοσιεύματα της δικής τους εφημερίδας και μάλιστα όχι από τη μακρινή δεκαετία του 1980, την οποία ο Αρχηγός Μιχαλολιάκος δηλώνει ότι αναθεωρεί, ενώ ο υπαρχηγός Παππάς δυσκολεύεται να θυμηθεί. Τα άρθρα που παραθέτουμε είναι πολύ πιο πρόσφατα, αλλά εξαιρετικά αποκαλυπτικά. Γιατί έστω με μισόλογα, υπονοούμενα και κλεισίματα του ματιού αποκαλύπτουν όσα επιθυμεί σήμερα η ηγεσία της οργάνωσης να αποκρύψει.


……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Οι «Πυρήνες Υποδοχής»

Αρθρο του Ηλία Κασιδιάρη με τίτλο «Πώς μπορώ να γίνω μέλος στην Χρυσή Αυγή;…» αποκαλύπτει τον τρόπο μύησης στην οργάνωση

Το πρώτο είναι ένα άρθρο του Η.Κ. (Ηλία Κασιδιάρη), το οποίο δημοσιεύτηκε με τίτλο «Πώς μπορώ να γίνω μέλος στην Χρυσή Αυγή;…» στην εφημερίδα της οργάνωσης (13.1.2005). Το παραθέτουμε ολόκληρο γιατί είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό:

«Ενας ακόμη πυρήνας υποδοχής νέων μελών έλαβε τέλος και το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Κεντρικής Διοικήσεως η τελετή λήξης και η καθιερωμένη παρουσίαση των δόκιμων συναγωνιστών. Ακούω κατά καιρούς την ίδια, μονότονη ερώτηση από παιδιά που επισκέπτονται τα γραφεία μας ή συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις του Κινήματος: ‘‘Πώς μπορώ να γίνω μέλος στη Χρυσή Αυγή;’’

Σίγουρα η απορία αυτή έχει μεγάλη ουσία και άσχετα αν διατυπώνεται από ουσιαστικό ενδιαφέρον ή απλή περιέργεια, η απάντησή μας είναι μονίμως η ίδια. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ακόμη αστικό κόμμα και εκ των πραγμάτων δεν επιδιώκει την εγγραφή νέων μελών με σκοπό την αύξηση –στα χαρτιά– του δυναμικού της. Δεν αρκεί ασφαλώς μία τυπική αίτηση και μία υπογραφή για να γίνει κανείς μέλος της Χρυσής Αυγής. Δεν αρκεί μία επίσκεψη, μία σύντομη γνωριμία, μία συζήτηση ή μία δήλωση κοινών πεποιθήσεων.

Η ένταξη στο Κίνημα είναι μία διαδικασία τόσο χρονοβόρος όσο και επίπονη. Σημειώστε πως οι συναγωνιστές που αποφοιτούν από τα καθιερωμένα σχολεία εκπαίδευσης –όπως αυτό που ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο– δεν ονομάζονται μέλη, αλλά δόκιμοι. Παραμένουν δηλαδή υπό δοκιμήν και αυτή η κατάσταση συνεχίζει να ισχύει για αρκετό καιρό.

Πολλοί νεότεροι, όταν τους εξηγούμε πως το πρώτο βήμα για την ένταξη είναι η συμμετοχή στον πυρήνα υποδοχής νέων μελών, συνεχίζουν με δεκάδες επιμέρους ερωτήσεις και απορίες. Εκ των προτέρων ενημερώνω πως κανενός η περιέργεια δεν λύνεται και κανείς δεν λαμβάνει απάντηση, παρά μόνο εάν συμμετάσχει ο ίδιος στη διαδικασία και ζήσει σε πραγματικό χρόνο όλες τις δραστηριότητες των πυρήνων. Αυτό για το οποίο μπορούμε με βεβαιότητα να ομιλήσουμε είναι η προοπτική αυτής της ιστορίας και ο ουσιαστικός σκοπός των αρμοδίων οργάνων του κόμματος. Η Χρυσή Αυγή –δηλαδή ο σύγχρονος εθνικισμός- έχει ανάγκη από προσωπικότητες πολυσχιδείς και ολοκληρωμένες. Ο πόλεμος σήμερα δίνεται σε διάφορα πεδία, έτσι εκ των πραγμάτων οι πολεμιστές μας οφείλουν να εκπαιδευτούν σε όλα τα αντικείμενα που οι σύγχρονες συνθήκες απαιτούν.

Υπάρχει ολοκληρωμένος Χρυσαυγίτης; Αρκεί να είναι κάποιος ‘‘ψαγμένος’’, διαβασμένος ή σκληρός μαχητής του δρόμου; Ποια είναι τα βασικά αντικείμενα εκπαίδευσης ενός δόκιμου και ποια τα κριτήρια αξιολόγησής του; Πολλούς νέους αναγνώστες της εφημερίδας αυτής απασχολούν ανάλογα ερωτήματα. Υπάρχει φυσικά εύκολος τρόπος – αν όχι να τα επιλύσουν, τουλάχιστον να πάρουν μία πρώτη γεύση από την πραγματική εικόνα και δράση του Κινήματος. Ραντεβού αυτό το Σάββατο στις 8, στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών, Σολωμού 74».

Τι μας αποκαλύπτει το κείμενο αυτό;

1. Εξηγεί ότι η διαδικασία εισδοχής νέων μελών πραγματοποιείται μέσω των Πυρήνων Υποδοχής νέων μελών. Αυτή είναι η διαδικασία που περιγράφεται στο γνήσιο καταστατικό που δημοσίευσε η «Εφ.Συν.», όπου ρητά αναφέρονται οι «Πυρήνες Υποδοχής νέων μελών» (άρθρο 2.2.1). Αντίθετα, στο καταστατικό του 2012, το οποίο επικαλείται σύσσωμη η υπόδικη ηγεσία της οργάνωσης, δεν υπάρχει ούτε λέξη σχετική.

2. Αναφέρει ακόμα ότι και μετά την «αποφοίτησή» τους από τους Πυρήνες Υποδοχής νέων μελών, τα μέλη αυτά παραμένουν «δόκιμα» και μάλιστα για «αρκετό καιρό». Αυτό προβλέπεται στο γνήσιο καταστατικό (άρθρο 12.1.2), ενώ στο καταστατικό του 2012 δεν υπάρχει καν η λέξη «δόκιμο» μέλος! Μια δεύτερη απόδειξη δηλαδή για το ποιο είναι το πραγματικό καταστατικό της οργάνωσης.

3. Για την πραγματική δράση των μελών της Χρυσής Αυγής το κείμενο παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αποκαλυφθεί παρά μόνο σε όσους «συμμετάσχουν σε πραγματικό χρόνο και όλες τις δραστηριότητες των πυρήνων». Παραδέχεται, δηλαδή, ότι υπάρχει μια κρυφή, μη ανακοινώσιμη δράση που θα αποκαλυφθεί εν καιρώ στους υποψήφιους, εφόσον περάσουν τα στάδια της «μύησης».

4. Οσο για το περιεχόμενο αυτής της δραστηριότητας, το κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε «σκληρούς μαχητές του δρόμου», διαψεύδοντας τις διαβεβαιώσεις περί «νομιμότητας», από τις οποίες βρίθουν οι απολογίες των υποδίκων χρυσαυγιτών.

5. Αποκαλυπτικό είναι και το γεγονός ότι το κείμενο-πρόσκληση για «εκπαίδευση» υπογράφει εκείνος που έχει υποδειχτεί –σύμφωνα και με ορισμένες μαρτυρίες– ως «εκπαιδευτής» της οργάνωσης.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Οι «Στρατιώτες του Κινήματος»

Σύμβουλος του αρχηγού της Χ.Α. εξηγεί πώς γίνεται η αποδοχή των νέων στη «Μεγάλη Ελληνική Λευκή Οκογένεια»

Μια βδομάδα μετά το κείμενο του Η.Κ., η εφημερίδα της οργάνωσης δημοσίευσε και δεύτερο κείμενο με τίτλο «Ο Πυρήνας Υποδοχής νέων μελών» (20.1.2005). Το υπογράφει ο Γιώργος Μάστορας (πραγματικό όνομα Μισιάκας), διορισμένος σήμερα από τον Αρχηγό ως σύμβουλός του στη Βουλή. Το κείμενο επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτών των Πυρήνων, την εκπαίδευσή τους, την τυφλή πειθαρχία, το στρατιωτικό σύστημα, τον ανοιχτό ρατσισμό και τους στόχους της δράσης της:

«Για μια ακόμη φορά ένας Πυρήνας Υποδοχής Νέων Μελών της Χρυσής Αυγής ολοκλήρωσε τις εκπαιδευτικές του διαδικασίες με επιτυχία. Με επιτυχία; Τι εννοείς άραγε ως επιτυχία, θα μπορούσε να ρωτήσει –μάλλον όχι και τόσο αθώα– κάποιος τρίτος, κάποιος ο οποίος δεν μπορεί να γνωρίζει την εσωτερική λειτουργία της Χρυσής Αυγής. Πέρα από το αθώο ή μη της ερωτήσεως –κάτι το οποίο δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου– αυτό που είναι σίγουρο αποτελεί η απάντηση που θα έδινα. Χωρίς κανένα δισταγμό ή πολιτικάντικους ελιγμούς, χωρίς λεκτικούς φανφαρονισμούς και φτηνές δικαιολογίες, απαντώ πως οι Πυρήνες Υποδοχής στέφθηκαν με επιτυχία, ακριβώς επειδή κατάφεραν να εμφυσήσουν στις συνειδήσεις των υποψηφίων Συντρόφων μας το πνεύμα του Χρυσαυγιτισμού, ο οποίος αποτελεί τον τρόπο Σκέψης και Δράσης, τον Τρόπο Ζωής του Γνήσιου και Επαναστατικού Ελληνικού Εθνικισμού της Σύγχρονης Εποχής.

Και το πνεύμα του Χρυσαυγιτισμού σημαίνει Αίμα, Τιμή, Πίστη, Αφοσίωση, Γνώση, Δύναμη, Αυταπάρνηση. Σημαίνει ότι συνειδητοποιείς πως το να θέλεις να είσαι ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί αντικείμενο χομπισμού ή χάσιμο χρόνου, αλλά πλήρη συμφωνία με την μυστική φωνή του Αίματος για την εσωτερική ολοκλήρωση και την εξωτερίκευση της Αγωνιστικής διάθεσης, την πλήρη εφαρμογή του τρίπτυχου Πίστευε – Υπάκουε – Πολέμα, προσθέτοντας έτσι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό λιθαράκι στον Ιερό Αγώνα του Κινήματος για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη, Ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση και τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, Ενάντια στον Καπιταλισμό και τα τσιράκια του, Ενάντια στην διαπλοκή των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων και την πλήρη ασυδοσία τους, Ενάντια στους ξένους μετανάστες, νόμιμους και μη, και την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων προς όφελος των κερδοσκόπων και όσων εσκεμμένα οδηγούν τους Ελληνες στη φτώχεια, την πείνα και την ανεργία. Στη μεγάλη Ελληνική Λευκή Οικογένεια της Χρυσής Αυγής, οι παλιοί υποδέχονται τους Νέους όχι με εγωισμό και σνομπισμό, αλλά ως Συντρόφους, ως Συμμαχητές στην αιώνια διαμάχη του Ηλιου με το σκοτάδι, ως Συναγωνιστές στον Κοινό Αγώνα εναντίον του ‘‘αιώνιου εβραίου’’, που αποτελεί την ναυαρχίδα του μίσους και της κυριαρχίας του σιωνισμού σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

Δεν είναι η πρώτη, και φυσικά ούτε η τελευταία, φορά που ολοκληρώνονται οι εκπαιδευτικές διαδικασίες ενός Πυρήνα Υποδοχής νέων μελών. Και Πιστοί πάντοτε στο βαθύ νόημα της ρήσης ‘‘Η Αλήθεια Απελευθερώνει’’ μπορούμε απερίφραστα να πούμε πως οι Πυρήνες Υποδοχής έχουν ‘‘γεννήσει’’ τα σημερινά Στελέχη και Μέλη του Κινήματος, αλλά από τις τάξεις τους πέρασαν και άνθρωποι οι οποίοι δεν δικαιολόγησαν ούτε την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε, αλλά ούτε και τον ίδιο τους τον εαυτό, την Πίστη την οποία υποτίθεται είχαν για την Αιώνια Ιδέα.

Οι Ιδέες όμως βρίσκονται πάνω από πρόσωπα και γι’ αυτό από τη φύση μας αισιόδοξοι κοιτάμε πάντοτε το θετικό και όχι το αρνητικό, έχοντας όμως πάντα υπ’ όψιν μας πως πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη μας, από τους σκάρτους ανθρώπους που εμπιστευθήκαμε.

Ισως η Χρυσή Αυγή να μην είναι το πρώτο Εθνικιστικό Κίνημα στην Ελλάδα, το οποίο δημιούργησε Πυρήνες Υποδοχής νέων μελών, αυτό όμως που θεωρώ σίγουρο είναι το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή τους διαμόρφωσε και τους συστηματοποίησε σ’ ένα βαθμό που πλησιάζει την τελειότητα και αυτός ίσως να είναι ένας από τους λόγους που το Κίνημά μας μετρά 25 χρόνια δημιουργικής ζωής και συνεχίζει ακάθεκτα.

Μέσα από την καρδιά μου λοιπόν και με ξεχωριστή Υπερηφάνεια χαιρετίζω τον Νέο Πυρήνα Υποδοχής, με την ελπίδα πως πολύ σύντομα θα μας αναγκάσουν να τους δείχνουμε έναν προς έναν ως παράδειγμα προς μίμηση και να χρησιμοποιούμε γι’ αυτούς τα λόγια του Ιουλίου Εβολα: ‘‘Ναι, αυτός δρα όπως ένας Στρατιώτης του Κινήματος’’».

Το κείμενο τελειώνει με το σύνθημα «Ζήτω η Νίκη», το ίδιο που κραύγασε ο Αρχηγός έξω από τα δικαστήρια μετά την απολογία του και βέβαια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μετάφραση του χιτλερικού «Sieg Heil», του συνθήματος με το οποίο έκλεινε τις ομιλίες του ο γνήσιος Φίρερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.