22.10.13

Πολύ επιτυχημένη η πρώτη εκδήλωση της «Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας» στο Πολυτεχνείο


Στρατής Σκουλάκης
Την Παρασκευή 18/10 η «Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ΕΜΠ» πραγματοποίησε την πρώτη της ανοιχτή εκδήλωση στο χώρο του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε την εκκίνηση των δράσεων της «Πρωτοβουλίας» για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, και μπορούμε να πούμε πως ήταν μια πολύ καλή αρχή, δείχνοντας έτσι πως με συστηματική δουλειά η «Πρωτοβουλία» μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο αντιφασιστικό κίνημα στο χώρο των ΑΕΙ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν γύρω στα 80 άτομα και η συζήτηση ήταν πολύ ζωντανή και πολύ ενδιαφέρουσα.  Την άνοιξαν οι ομιλητές Ελένη Μήτσου (από το Antinazi-zone) Αποστόλης Καψάλης (από το Ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ) και Γιώργος Λυγουριώτης (από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας Πειραιά) μεταφέροντας πολύτιμες εμπειρίες και απόψεις από το αντιφασιστικό μέτωπο. Στη συνέχεια μίλησαν αρκετοί φοιτητές.

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ΕΜΠ αποτελεί μια από τις λίγες και ίσως τη μοναδική αντιφασιστική επιτροπή σε χώρο πανεπιστημίου. Ενώ υπάρχουν δεκάδες αντιφασιστικές επιτροπές σε αντίστοιχες γειτονιές, δεν έχουν μέχρι στιγμής δημιουργηθεί αντίστοιχες επιτροπές σε σχολεία, σχολές και χώρους εργασίας. Η εξάπλωση τέτοιων επιτροπών και στους παραπάνω χώρους είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να τσακίσουμε το φασισμό στην ρίζα του, δεδομένου ότι σε αυτό τον αγώνα οι φοιτητές και η νεολαία μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο.

Το επόμενο διάστημα είναι απαραίτητη η δημιουργία αντίστοιχων επιτροπών και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ώστε το θέμα του αντιφασιστικού αγώνα να γίνει καθημερινότητα και στο χώρο της Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.