2.10.13

Αντιφασιστική πορεία στη Περαία, Παρασκευή 4/10


ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης 17/09 ο αντιφασίστας αγωνιστής Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν μπροστά και παρακολουθούσαν απαθείς την επίθεση παρά τις εκκλήσεις του Π.Φύσσα και των φίλων του, ενώ παρενέβησαν μόνο μετά το μαχαίρωμα!

Λίγες μέρες πριν την δολοφονία του Παύλου, μέλη του ΚΚΕ είχαν δεχτεί δολοφονική επίθεση από χρυσαυγίτες με ρόπαλα με καρφιά. Και η λίστα συνεχίζεται με αμέτρητες επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές!
Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι ο φασισμός γιγαντώνεται σε περιόδους οικονομικής κρίσης και δυναμώνει επικίνδυνα όσο η κοινωνία δεν αντιδρά.

Μερικές μέρες αργότερα έρχονται οι συλλήψεις, του αρχηγού της Χρυσής Αυγής καθώς και ηγετικών στελεχών και βουλευτών της δημιουργώντας ένα νέο τοπίο στο πολιτικό σκηνικό.Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη που όμως, συμβαίνει κάτω και από το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής και του αντιφασιστικού κινήματος που αναπτύχθηκε τόσο μετά όσο και πριν την αποτρόπαια και άνανδρη πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσιάζεται ως προστάτης της Δημοκρατίας που ξεσκέπασε την φασιστική συμμορία την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται πως η ίδια η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, έχει δώσει την ευκαιρία στην Χρυσή Αυγή να επεκτείνει την επιρροή της σε ένα κομμάτι της κοινωνίας, που πίστεψε κατά τις τελευταίες εκλογές ότι η Χρυσή Αυγή έχει και αποτελεί την απάντηση στα προβλήματα της. Προβλήματα που δημιούργησαν οι αυταρχικές επιλογές των κυβερνήσεων. Η ΝΔ, το πολιτικό σύστημα, και τα ΜΜΕ έθρεψαν το φασιστικό τέρας, σαν κατασταλτικό μηχανισμό σε κάθε αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών, των αντιφασιστών και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που αγωνίζεται . Κάτω από τη δική τους πολιτική κάλυψη, η Χρυσή Αυγή προχώρησε σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες που σήμερα "αποκαλύπτονται" και παρέμεναν για χρόνια ερμητικά θαμμένες στα συρτάρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Τις δολοφονίες ξένων εργατών, τις σχέσεις με επιχειρηματικά και εφοπλιστικά κεφάλαια, τους εκβιασμούς και τον έλεγχο του «παραεμπορίου», και βέβαια τη διείσδυση σε όλο το κρατικό μηχανισμό.

Τον φασισμό μπορεί να νικήσει και να ξεριζώσει μόνο η προοπτική της αντίστασης, του αγώνα , της αλληλεγγύης και της ανατροπής για να δημιουργήσει πολιτική ασφυξία στους φασίστες και να τους πετάξει έξω από τα σχολεία, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς και τις σχολές ,για να χτυπήσουμε τις αιτίες που συντηρούν το φασισμό, τα μνημόνια, την φτώχεια, τη ανεργία, την ανασφάλεια , τον φόβο.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όλοι εμείς οι δημοκράτες πολίτες έχουμε μια τεράστια ευθύνη έναντι του εαυτού μας, της ιστορίας μας και πολύ περισσότερο του μέλλοντός μας αλλά και του μέλλοντος των επόμενων γενεών:

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ!

Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να είμαστε πολλοί και να είμαστε ενωμένοι! Καλούμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να χτίσουμε ένα ισχυρό Αντιφασιστικό Μέτωπο βασισμένο στην αλληλεγγύη και σε συλλογικές διαδικασίες. Να αντισταθούμε στην βία , να σπάσουμε το φόβο και να απαντήσουμε με αγώνα διαρκείας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας στερούν απέναντι στον σκοταδισμό των φασιστών!

• Ενάντια σε φασιστικές ομάδες και πρακτικές στα σχολεία μας, στους χώρους δουλειάς μας, στις γειτονιές μας
• Ενάντια σε μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικα που συνθλίβουν τις ζωές μας, καταστρέφουν υγεία και παιδεία και στρώνουν το χαλί στον φασισμό!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.