7.10.13

2ο Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 1ο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό φεστιβάλ Καλαμάτας, αλλά και μετά από τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στην πόλη μας με την ακύρωση του φεστιβάλ μίσους της φονικής  Χρυσής Αυγής, προχωράμε στo 2o Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013, στο πάρκο του Λιμενικού. Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με την αρχή του ξηλώματος της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης.  Έπειτα από την οργή του ελληνικού λαού για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το φούντωμα του αντιφασιστικού κινήματος και των ισχυρών διεθνών πιέσεων η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις "εκλεκτικές συγγένειες" με την Ακροδεξιά και να ανοίξει, επιτέλους, ο δρόμος για την εξάρθρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης, που μετράει πληθώρα εγκληματικών ενεργειών στην 27χρονη δράση της, λόγω της ασυλίας που επέδειξε απέναντί της το καταρρέον πολιτικό σύστημα της χώρας.

Επιδιώκουμε λοιπόν, το Φεστιβάλ μας να είναι η δική μας μαζική, βροντερή, μαχητική, αγωνιστική απάντηση στην εγκληματική δράση των ακροδεξιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας το νυστέρι να μπει βαθιά για να αποξηλωθούν οι χρυσαυγίτικοι θύλακοι στην αστυνομία, τον στρατό και την ΕΥΠ, για να σπάσει το αυγό που γεννά στα σπλάχνα του κράτους ναζιστικού τύπου πρακτικές και εγκληματικές πράξεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Φιλοδοξούμε επίσης, το φετινό μας φεστιβάλ να αποτελέσει μια μεγάλη συνάντηση αλληλεγγύης, αντίστασης και κοινού αγώνα ενάντια στα μνημόνια, στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία και τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής, που εκτρέφουν εγκληματικές οργανώσεις τύπου Χρυσής Αυγής.

Καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει και η υποταγμένη κυβέρνηση ετοιμάζει νέο μνημόνιο, προωθούνται οι πιο απάνθρωπες πολιτικές ολοκληρωτισμού, καταστολής και εκμετάλλευσης.Οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, η κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, η πλήρης υποβάθμιση της Βουλής με τις αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, το μαύρο στην ΕΡΤ, η επιστράτευση οποιουδήποτε κλάδου αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση, οι διώξεις πανεπιστημιακών και διανοουμένων, τα πογκρόμ στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της νεολαίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, η ρατσιστική πρακτική ενάντια στους κοινωνικά αποκλεισμένους συνιστούν καταστάσεις ακραίας αντιδημοκρατικής εκτροπής. 

Για να τα πετύχουν όλα αυτά δε διστάζουν να χρησιμοποιούν τους νεοναζί ως εργαλείο ενάντια στις κοινωνικές αντιστάσεις που βλέπουν να έρχονται. Μόνο αν καμφθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις μπορούν να περάσουν την καταστροφική πολιτική τους. Πρέπει δηλαδή να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, το θάνατο, την κατάργηση των εργατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων μας. Πρέπει να δεχτούμε τη μοίρα μας σαν νούμερα που περισσεύουμε σε εξισώσεις και οικονομικούς δείκτες ανάπτυξης. Πρέπει να υποταχτούμε στο φόβο.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες οι μετανάστες γίνονται οι αποδιοπομπαίοι τράγοι ενός προβλήματος που δε δημιούργησαν οι ίδιοι, αλλά το καθεστώς που τους χρησιμοποιεί για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Με το ρατσιστικό διαχωρισμό σε Έλληνες και ξένους, νόμιμους και παράνομους, δημόσιους και ιδιωτικούς, παραγωγικούς και μη παραγωγικούς εργάτες, άνεργους και εργαζόμενους, προωθείται ο κοινωνικός κανιβαλισμός με την μία κοινωνική ομάδα να στρέφεται ενάντια στην άλλη. Ταυτόχρονα όμως η οικονομική ελίτ, οι κυβερνώντες, οι καναλάρχες και τα συμφέροντά τους μένουν στο απυρόβλητο. Φαίνεται επίσης ότι οι άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας που επιβάλλουν σήμερα στους μετανάστες είναι εικόνες από το μέλλον που σχεδιάζουν για όλη την κοινωνία. Ένα μέλλον άγριας εκμετάλλευσης και ανελευθερίας, μια απέραντη Μανωλάδα για όλους.

Εμείς, οι «από κάτω», που βιώνουμε αυτή την καταπίεση, γνωρίζουμε ότι ο αγώνας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών δεν μπορεί παρά να είναι κοινή υπόθεση όλων μας. Πως ο καθένας και η καθεμία πρέπει να παλέψει ενάντια στην καταπίεση όπως τη βιώνει κάθε φορά. Πως το μέλλον μας δεν είναι άλλο από τη συνάντηση σε κοινό αγώνα Ελλήνων και ξένων εργατών ενάντια στα συμφέροντα της ντόπιας και υπερεθνικής ελίτ.

Καλούμε όλους τους πολίτες της πόλης και του νομού, τους νέους και τις νέες, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του 2ου αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού φεστιβάλ Καλαμάτας. Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο φασιστικό και ρατσιστικό μίσος. Να συμβάλουμε, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, στην οικοδόμηση ενός ακόμη πλατύτερου και πιο μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος. Να προωθήσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των αγωνιζόμενων ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή φυλής.

2ο Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας
12 και 13 Οκτώβρη
Πάρκου του Λιμενικού


Συντονισμός σωματείων, φορέων, συλλογικοτήτων και ατόμων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.