18.10.13

Βόλος: πανθεσσαλικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19/10


Εύα Δημοκωστούλα, Βόλος

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, το Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο Αλλήλεγγύης Καρδίτσας και το Στέκι “Rosso Nero” των Τρικάλων καλούν σε πανθεσσαλικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19/10 στις 11:30πμ στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου.


Η επιλογή της ημέρας δεν είναι τυχαία καθώς στις 19 Οκτώβρη του 1944 απελευθερώθηκε ο Βόλος από τα Γερμανικά Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Με κεντρικό σύνθημα «Δεν ξεχνώ και πολεμώ το φασισμό» θέλουμε να δώσουμε μια δυνατή απάντηση στη Χρυσή Αυγή και τις άλλες ναζιστικές συμμορίες, στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα αλλά και τόσων «ανώνυμων» μεταναστών. Ισχυρό θα είναι όμως και το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής – τροϊκανής πολιτικής που διαλύει καθημερινά τις ζωές μας και δημιουργεί τις συνθήκες πάνω στις οποίες αναπτύσσεται ο φασισμός. 

Αμέσως μετά το συλλαλητήριο, περίπου στις 13:30, θα ακολουθήσει ανοιχτή συνάντηση συντονισμού στο Δημαρχείο του Βόλου. Στη συνάντηση θα παρευρίσκονται και θα τοποθετηθούν και μέλη του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά καθώς και του Αντιφασιστικού Μετώπου Παιδείας.


Αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν πάρει αρκετού μαζικοί φορείς της περιοχής μας όπως η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας, το Σωματείο εργαζομένων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, Δασκάλων και Βιοχημείας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας, η Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου, η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία και ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Παρακάτω ακούστε, δείτε και διαβάστε τα «υλικά» της ΑΚΜ για την κινητοποίηση του Σαββάτου.

Το σποτάκι που φτιάχτηκε με τη βοήθεια της ΕΡΑ Βόλου

Η συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη 15/10 


Το ανοιχτό κάλεσμα σε σωματεία και μαζικούς φορείς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.