30.9.13

O Παύλος ζει! Ισόβια στους Χρυσαυγίτες - Να τσακίσουμε το ναζισμό


Ανακοίνωση του Antinazi Zone - Y.R.E.

Η εικόνα του σιδηροδέσμιου Μιχαλολιάκου έξω από τη ΓΑΔΑ, με γκριμάτσες που δεν αρμόζουν σε εκπρόσωπο της άριας φυλής, είναι χίλιες λέξεις.

Επίσης η εικόνα των 300 θλιβερών χρυσαυγιτών έξω από τη ΓΑΔΑ ή των 50 έξω από την Ευελπίδων την μέρα της σύλληψης των χρυσαυγιτών αποκαλύπτει την γύμνια και την αδυναμία των Ναζί παρά τους 426.000 ψηφοφόρους, την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις, τα Τάγματα Εφόδου κτλ.

Οι εξελίξεις αυτές προσφέρουν μια σημαντική ανάσα στο αντιφασιστικό κίνημα και ειδικά για όλους όσους με επιμονή και υπομονή καταγγέλλαμε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης των Ναζί αυτό που αποκαλύπτεται σήμερα: ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια ακόμα πολιτική άποψη αλλά μια ναζιστική συμμορία δολοφόνων-ληστών-νονών της νύχτας. Που την γεννάει και την εκτρέφει η κρίση του συστήματος και η ανάγκη των πολιτικών κομμάτων που το υπηρετούν για ένα ναζιστικό παρακράτος που να μπορεί να κάνει όσα το επίσημο κράτος δεν μπορεί ενάντια στο κίνημα και την Αριστερά.


Γιατί το Ναζισμό δεν πρόκειται να τον τσακίσουν ούτε ο Δένδιας, ούτε ο Βορίδης ούτε και ο Μπόμπολας. Μπορεί να τον τσακίσει μόνο το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πορίσματος του εισαγγελέα του Αρειου Πάγου στις κατηγορίες κατά των χρυσαυγιτών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

11 κακουργήματα που αφορούν: 5 ανθρωποκτονίες ή απόπειρες ανθρωποκτονίας, 2 σοβαρούς τραυματισμούς, 2 ένοπλες ληστείες, 2 εκρήξεις.

Ύπαρξη οπλοστασίου σε μία ή περισσότερες κρυψώνες 

Πυρήνες των Ναζί σε όλο τον κρατικό μηχανισμό: αστυνομία, Ασφάλεια, ΕΥΠ 

• Στρατόπεδα εκπαίδευσης Ταγμάτων Εφόδου σε Μάνδρα, Μαλακάσα, Σαλαμίνα

Η κυβέρνηση «ανακάλυψε» ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση 26 χρόνια μετά

Ασφαλώς η σύλληψη των Χρυσαυγιτών και οι αποκαλύψεις που την συνοδεύουν έχει να κάνει και με την ανάγκη της δικομματικής κυβέρνησης να περιορίσει και να ελέγξει το τέρας που η ίδια δημιούργησε.

Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν δημιουργήθηκε σήμερα αλλά σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα 26 χρόνια πριν, το 1987.

Τι έκαναν οι κυβερνήσεις ΝΔ & ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στην Χρυσή Αυγή; Απολύτως τίποτα.

Σήμερα αποδεικνύεται πως είχαν το νομικό οπλοστάσιο και είτε το αγνόησαν (πχ αντιρατσιστικός νόμος 927/79) ή το χρησιμοποίησαν με καθυστέρηση 12 χρόνων (άρθρο 187 ΠΚ).

Χρειάστηκε να έρθει η δολοφονική επίθεση-ενέδρα 50 χρυσαυγιτών στο Πέραμα σε βάρος μελών του ΚΚΕ και κυρίως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη για να αποφασίσει η κυβέρνηση ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Ως διά μαγείας μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκαν τα στοιχεία, οι μάρτυρες, τα τηλέφωνα για να τυλιχτούν σε ένα χαρτί ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του.

Το σύστημα χρειάζεται μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση αυτή όπως και οι προηγούμενες και τα φιλικά τους ΜΜΕ τα ήξεραν όλα εδώ και χρόνια. Ήθελαν όμως την Χρυσή Αυγή για να απειλούν το κίνημα και να δηλητηριάζουν με το ρατσιστικό δηλητήριο απελπισμένους ανθρώπους προκειμένου να διασπαστεί το κίνημα σε έλληνες και ξένους, να γίνουν ζούγκλα οι γειτονιές και να εμφανίζεται η κυβέρνηση ως Πόντιος Πιλάτος και διαιτητής. Να ξεχάσουμε ότι οι μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης – Τρόικα δημιουργούν την κρίση και την απελπισία και αντί να στρέφουμε τα βέλη μας ενάντια στην κυβέρνηση, να τσακώνονται οι φτωχοί και οι άνεργοι μεταξύ τους.

Άλλωστε ένα τμήμα υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης (Φ. Κρανιδιώτης, Χ. Λαζαρίδης, Β. Πολύδωρας) και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ (Μ. Παπαδημητρίου) αναζητούσαν μια «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή» για κυβερνητική συνεργασία.
Τώρα όμως η Χρυσή Αυγή πήγαινε να ξεφύγει από τον έλεγχο. Εμφανιζόταν 3ο κόμμα στις δημοσκοπήσεις και απειλούσε να πάρει δήμους στα χέρια της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Επιπλέον η δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε ένα ηλεκτροσόκ στην κοινωνία. Ακόμα και ένα στρώμα ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής που δεν είναι Ναζί κλονίστηκαν στην θέα ενός έλληνα δολοφονημένου λέγοντας: « ε όχι κι έτσι».

Ξέσπασε ένα μαζικό αντιφασιστικό κύμα διαδηλώσεων πανελλαδικά. Έγιναν συνολικά:35 πορείες πανελλαδικά την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 20 πορείες πανελλαδικά την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη Δεκάδες ακόμα πορείες σε άλλες πόλεις ή σε γειτονιές της Αθήνας Ειδικά η πορεία της Αθήνας προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Μεσογείων ήταν η μαζικότερη αντιφασιστική πορεία στο κέντρο εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτό στρίμωξε την κυβέρνηση που επιχείρησε μια φυγή προς τα εμπρός. Δεν συνέλαβε απλά κάποια στελέχη που έδωσε ο δολοφόνος Ρουπακιάς αλλά σχεδόν όλη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και αστυνομικούς που την βοηθούσαν.

Έτσι κερδίζει εντυπώσεις, δημιουργεί την αίσθηση της πυγμής, ελπίζει να ξανακερδίσει χαμένους ψηφοφόρους από την Χρυσή Αυγή προς την ΝΔ και αποδυναμώνει σημαντικά την Χρυσή Αυγή ακόμα κι αν αποφασίσει να αλλάξει όνομα.

Αυτό ενισχύεται και από την λαθεμένη στάση των ηγεσιών της αριστεράς.

Στις 25/9 στην Αθήνα το ΚΚΕ μετά από κάποια δειλά ενωτικά ανοίγματα στις πορείες στη Νίκαια, επέλεξε για ακόμα μια φορά το δρόμο της ξεχωριστής αντιφασιστικής συγκέντρωσης και συναυλίας ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να μείνει στο Σύνταγμα με τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ παρότι μεγάλο μέρος της βάσης του ακολούθησε την αντιφασιστική πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Έτσι τη στιγμή που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στον Παπούλια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών χωρίς νόημα και το ΚΚΕ έκανε αγώνα αποκλειστικά σχεδόν ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση εμφανιζόταν να συλλαμβάνει όλη τη Χρυσή Αυγή και η αριστερά να βρίσκεται στον κόσμο της.

Όλοι στον αγώνα, για να σβήσει ο Ναζισμός

Το κίνημα έχει στα χέρια του μια σημαντική ευκαιρία. Να δώσει ένα σαρωτικό χτύπημα στο ναζισμό χωρίς καμία αυταπάτη στο ότι αυτό μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη.

Αντίθετα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καταδικάσει κάποια από τα στελέχη, να ρίξει στα μαλακά κάποιους άλλους, να αφήσει ένα ελεγχόμενο ναζιστικό παρακλάδι που είτε να παραμείνει σαν Χρυσή Αυγή είτε να επανεμφανιστεί με άλλο όνομα και την κατάλληλη στιγμή να επιτεθεί στο κίνημα και την αριστερά με ανάλογες κατηγορίες.

Ήδη το κατηγορητήριο σε 27 αγωνιστές από τις Σκουριές Χαλκιδικής μιλάει για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

Η θεωρία των 2 άκρων στοχεύει στην αριστερά και στον καθένα που αγωνίζεται ενάντια στην τρόικα την κυβέρνηση και τα μνημόνια.

Το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, στηριγμένο:

•        Στις δεκάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια

•Πάνω από 60 αντιφασιστικές επιτροπές πανελλαδικά ενώ συνεχώς δημιουργούνται καινούργιες

Τον αντιφασιστικό συντονισμό επιτροπών-πρωτοβουλιών- συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά που δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιούνη (είναι η μοναδική πραγματικά ενωτική πρωτοβουλία στην Αθήνα και πήρε την πρωτοβουλία για το κάλεσμα της μαζικής
διαδήλωσης από τα Προπύλαια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Μεσογείων την Τετάρτη. 

•        Ανάλογες κινήσεις συντονισμού σε άλλες περιοχές (πχ Θεσσαλία- Μακεδονία κτλ).
Μπορεί να πολλαπλασιάσει τις αντιφασιστικές επιτροπές πανελλαδικά. Να οργανώσει μια διαρκή εκστρατεία που να απαντάει πολιτικά στο δηλητήριο του ρατσισμού και του ναζισμού.

Να οργανώσει σε κάθε χώρο και γειτονιά ομάδες αυτοάμυνας και γρήγορης κινητοποίησης για να εμποδίσει περιστατικά παρόμοια με αυτό που οδήγησε στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας

Παλεύουμε για:
Ισόβια στην ηγεσία όλης της ναζιστικής συμμορίας 

Οριστική διάλυση της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της (Αυτόνομοι Μαίανδροι, Πατριωτικές Κινήσεις κτλ), δήμευση των

περιουσιακών της στοιχείων, κλείσιμο γραφείων και εντύπων. 

Ξήλωμα όλων των ναζιστών από τα σώματα ασφαλείας, την
Δικαιοσύνη, τον τύπο, τα συνδικάτα. 

Εκστρατεία στους χώρους της νεολαίας (σχολεία, σχολές, γήπεδα, πολιτισμό) για απομόνωση των Ναζί και των ιδεών τους.

Αυτά όλα απαιτούν την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα του κινήματος, της Αριστεράς και κάθε ανθρώπου που θέλει να σκέφτεται ελεύθερα. Σε αυτή την ενότητα δεν χωράνε οι μνημονιακές ηγεσίες που εξέθρεψαν και συγκάλυπταν τους Ναζί και με τις πολιτικές τους ρίχνουν νερό στο μύλο του φασισμού. Χωράνε οι απλοί πολίτες ψηφοφόροι από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που διαχωρίζονται από την επίσημη πολιτική των κομμάτων τους.

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής πρέπει να αναλογιστούν τη στάση τους από τώρα και στο εξής. Αποδείχτηκε με οδυνηρό τρόπο ότι σε τελική ανάλυση κάθε ψήφος στην Χρυσή Αυγή είναι ένα μαχαίρι στα χέρια των Ναζί. Ότι είναι κομμάτι του συστήματος, κομμάτι των κρατικών μηχανισμών καταστολής, που την ίδια στιγμή που δολοφονεί μετανάστες και αριστερούς υποκλίνεται στους πλούσιους, πουλά προστασία σε μαγαζιά και κάνει «δουλειές» με τις «μαφίες» των διάφορων μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Ένας είναι ο δρόμος – η πάλη για το χτίσιμο μαζικών αντιφασιστικών επιτροπών. Που πέρα από την άμυνα στις φασιστικές επιθέσεις, που όσο και αν υποχωρήσουν σήμερα αυτό θα είναι προσωρινό, θα ασχολούνται με την αλληλεγγύη σε όλους τους φτωχούς που το σύστημα πετάει στην άκρη, άνεργους, και πεινασμένους. Και που θα δικτυωθούν σε επίπεδο πόλεων και πανελλαδικά σε μετέπειτα στάδιο.

Το χρωστάμε στον Παύλο Φύσσα. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Το χρωστάμε στις γενιές που θυσιάστηκαν και σε αυτές που έρχονται. Το χρωστάμε σε όλους όσους έχουν όνειρα για ένα καλύτερο, ανθρώπινο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.