9.9.13

Σωματεία κατά Χ.Α: «Ο κερκυραϊκός λαός να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!»

Ξενοδοχοϋπάλληλοι, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι και Οικοδόμοι, με κοινή τους ανακοίνωση, στρέφονται εναντίον της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των γραφείων της στην Κέρκυρα.


Μάλιστα, μέσω αυτής, καλούν τον κερκυραϊκό λαό να απομονώσει τους Χρυσαυγίτες.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των γραφείων του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, τα σωματεία που υπογράφουν την ανακοίνωση δηλώνουν ότι οι απόγονοι της Δικτατορίας του Μεταξά, του Χίτλερ, του Μουσολίνι και της Χούντας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην Κέρκυρα με την μεγάλη ιστορία κοινωνικών αγώνων, στην Κέρκυρα των εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές και των εκτελεσμένων στο Λαζαρέτο δεν έχουν καμία απολύτως θέση.


Ο κερκυραϊκός λαός και πρώτη απ’ όλους η εργατική τάξη του νησιού έχουν βιώσει τι θα πει ναζισμός. Σε λίγες μέρες άλλωστε συμπληρώνονται 70 χρόνια από όταν στις 13 προς 14 Σεπτέμβρη 1943 οι Γερμανοί του Χίτλερ (αυτόν που θαυμάζουν οι χρυσαυγίτες) βομβάρδισαν ανελέητα με εμπρηστικές βόμβες και έκαψαν τη πόλη της Κέρκυρας.

Πρέπει όλοι οι εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να γνωρίζουν τη δράση τους και να βγάλουν συμπεράσματα από αυτή. Όταν οι χρυσαυγίτες δε χτυπάνε ανήμπορους και εξαθλιωμένους μετανάστες, κάνουν τους μπράβους σε μεγαλοξενοδόχους απέναντι στους εργάτες, προσφέρουν σε Έλληνες καπιταλιστές φτηνούς εργάτες για 18 ευρώ μεροκάματο ή αρνούνται στην Βουλή τη φορολογία των εφοπλιστών. Τόσο αντί-συστημικοί είναι…
Οι «φουσκωτοί», οι τραμπουκισμοί και οι ψευτοπαλικαρισμοί τους δεν φοβίζουν τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος και θα μας βρουν απέναντί τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους μαζικούς φορείς να οργανώσουν τη δράση τους, να καταδικάσουν την παρουσία των μαντρόσκυλων του συστήματος. Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό, με τη δράση του μέσα από το ταξικό-συνδικαλιστικό κίνημα, να απομονώσει του φασίστες της Χρυσής Αυγής. Να τους στείλει εκεί που τους πρέπει, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας
Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας 
Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.