5.9.13

Απολογισμός της πρώτης συνάντησης συντονισμού αντιφασιστικών επιτροπών - συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά

Έγινε την Τετάρτη 4/9 η πρώτη συνάντηση  συντονισμού των αντιφασιστικών επιτροπών - συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών από Αθήνα και Πειραιά. Η συνάντηση είχε αποφασιστεί στην μαζική συνέλευση του αντιφασιστικού χωριού που είχε γίνει στα πλαίσια του  αντιρατσιστικού φεστιβάλ τον περασμένο Ιούνη στο ΟΑΚΑ.

Συμμετείχαν μέλη από τις παρακάτω κινήσεις: Αντιφασιστικό Μέτωπο Παιδείας, Αντιφασιστική επιτροπή Πολυγώνου-Γκύζη, Πρωτοβουλία ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και κρατική καταστολή στη Νέα Σμύρνη, Πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία στην Καλλιθέα, αντιφασιστική επιτροπή Μεταξουργείου – Κεραμεικού - Ακαδημίας Πλάτωνα, Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων,  Στέκι μεταναστών, Α.Σ Περάματος, ΛΣ Παλλήνης, Antinazi zone-YRE, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό & Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών.

Έγινε μια πολύ καλή και γόνιμη συζήτηση σχετικά με την κατάσταση του κινήματος, τις εμφάσεις της περιόδου και τις προτάσεις δράσης για όλη τη χρονιά.


Τονίστηκε από όλους η σημασία του συντονιστικού των αντιφασιστικών επιτροπών καθώς περιλαμβάνει αγωνιστές από ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων και προσπαθεί να ενώσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις δράσεις του αντιφασιστικού κινήματος σε μια εποχή που η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται δημοσκοπικά να είναι 3ο κόμμα.

Έγιναν αναφορές στις πρόσφατες σημαντικές επιτυχίες του αντιφασιστικού κινήματος που ήταν η ματαίωση του ναζιστικού φεστιβάλ που ήταν να γίνει στην Καλαμάτα στις 3-4 Αυγούστου, η ματαίωση της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλ. Όλγας στην Πάτρα στις 3 Σεπτέμβρη και η αθώωση των Σάββα Μιχαήλ-Κ.Μουτζούρη στο δικαστήριο που έγινε στις 3-4/9  έπειτα από μήνυση χρυσαυγιτών.

Στην συνάντηση κατατέθηκαν σημαντικές προτάσεις δράσης που αφορούν: α) τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και της καθόδου της Χρυσής Αυγής σε αυτές, β) την  πορεία που οι χρυσαυγίτες κάνουν κάθε χρόνο το Φλεβάρη με αφορμή το θέμα των Ιμίων, γ) τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και δ) το ζήτημα της ιθαγένειας για παιδιά μεταναστών 2ης γενιάς.

Αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν αναλυτικά σε επόμενη συνάντηση του συντονιστικού ώστε  να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για να το συζητήσουν και να καταλήξουν σε προτάσεις οι τοπικές επιτροπές και συλλογικότητες.

Άμεσα καταλήχτηκε να μοιραστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία η ανακοίνωση για τους μαθητές που φτιάχτηκε από εκπαιδευτικούς με τίτλο «25+1 λόγοι που δεν είμαι χρυσαυγίτης-χρυσαυγίτισα». Το θέμα της παιδείας, σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ, τις τοπικές ΕΛΜΕ, τα μαθητικά συμβούλια και τους γονείς θα αποτελεί έμφαση της δουλειάς μας όλη την επόμενη περίοδο καθώς κοινή ήταν η διαπίστωση της ανόδου του νεοφασισμού στα σχολεία.

Ακόμα καταλήχτηκε η δημιουργία μπλογκ ώστε να υπάρχει καλύτερη και πιο άμεση ενημέρωση.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 7.30μμ στον ίδιο χώρο (κηπάκι Τσαμαδού – Εξάρχεια απέναντι από το Στέκι Μεταναστών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.