12.9.13

Αντιφασιστικό κείμενο της Ρωγμής Ιονίου Πανεπιστημίου: Οι ναζι οργανώνονται! Εμείς;


Δεν είναι λίγος ο καιρός που το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έχει κάνει την εμφάνιση του στην ελληνική πραγματικότητα. Όπως επίσης και δεν είναι λίγες οι φορές που με τις πράξεις του έχει αποδείξει περίτρανα το ρόλο του, που δεν είναι άλλος από το «μακρύ χέρι» του συστήματος.
Παρόλ’ αυτά η Χρυσή Αυγή δεν είναι, πλέον, μόνο μια παρακρατική συμμορία νονών της νύχτας και πληρωμένων δολοφόνων. Η οικονομική κρίση αλλά και ο συστηματικός εκφασισμός της κοινωνίας από τα «Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης» την έφερε να φιγουράρει ως υποψήφια αξιωματική αντιπολίτευση. Αποσκοπώντας στην αγανακτισμένη ψήφο του λαού και καλλιεργώντας ένα δήθεν αντισυστημικό προφίλ, επιχειρεί να ανέβει τόσο εκλογικά όσο και μέσα στη συνείδηση του λαού. Όσο, όμως, και να ευαγγελίζεται την εξάλειψη της διαφθοράς και του «σάπιου» συστήματος, δεν είναι τίποτα άλλο από δεκανίκι αυτού του συστήματος που τη γέννησε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
·     Υποστηρίζει ότι για τα προβλήματα της χώρας φταίνε οι μετανάστες, ενώ παράλληλα ψηφίζει στη βουλή υπέρ στις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
·     Αρνείται την ισότητα των δύο φύλων, καθώς υποστηρίζει την κατωτερότητα και την υποταγή των γυναικών.
·     Αρνείται απροκάλυπτα την ύπαρξη του ολοκαυτώματος από τους ναζί, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την ιδεολογική της βάση που δεν είναι άλλη από αυτή του ναζισμού-φασισμού.
·       Είναι ενάντια στις απεργίες των εργαζόμενων καθώς και στις αντιδράσεις μαθητών και φοιτητών που ζητούν Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία επιπέδου για όλους.
 Για τους παραπάνω λόγους αλλά και για το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες οι φασίστες άνοιξαν γραφεία στην πόλη της Κέρκυρας και μάλιστα σε «απόσταση αναπνοής» από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θεωρούμε επιβεβλημένη την ενεργή συμμετοχή των φοιτητών σε ένα ευρύ αντιφασιστικό κίνημα, στο πλευρό των μαθητών, των καθηγητών και των εργαζομένων που θα στείλει τους φασίστες στο σκουπιδοφάγο της ιστορίας. 

 Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΡΩΓΜΗ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.