22.9.13

Θεσσαλονίκη: Οπλοστάσιο έκρυβαν οι συλληφθέντες χρυσαυγίτες


Οκτώ Έλληνες, ηλικίας από 17-43 ετών συνελήφθησαν χθες το βράδυ, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα, για παράβαση της νομοθεσίας περί οπλών σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα. Για άλλους επτά Έλληνες, που προσήχθησαν στην στην Χαλκίδα, εξετάζεται η συμμετοχή τους.
Στην πρώτη περίπτωση στη Θεσσαλονίκη, στις 22:40 στην οδό Λιβανόβου, σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της οργάνωσης αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή, ήλεξγαν 5 Έλληνες ηλικίας 25, 39, 17, 22 και 20 ετών.

Σε σωματική τους έρευνα βρέθηκαν να κατέχουν, ο 25χρονος ένα δακρυγόνο σπρέι και μια πτυσσόμενη ράβδο (γκλομπ), ο 39χρονος δακρυγόνο σπρέι, ο 17χρονος μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο (γκλομπ), ο 22χρονος ένα δακρυγόνο, μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο (γκλομπ) και ένα (1) σουγιά και ο 20χρονος ένα δακρυγόνο σπρέι, ένα ( σουγιά και μια κροτίδα. Και οι πέντε δήλωσαν ότι είναι μέλη του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.
Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 22χρονου πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, δακρυγόνο σπρέι και σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 20χρονου στη Χαλκιδική αεροβόλο πιστόλι.
Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης, του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.
Η δεύτερη περίπτωση σχετίζεται με καταγγελία ότι, έξω από τα γραφεία του ιδίου πολιτικού κόμματος στη Χαλκίδα, υπήρχαν άτομα, που έφεραν αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία των όπλων (ρόπαλα κ.λπ).
Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, έξω από τα γραφεία, τρεις Έλληνες, 34, 35 και 43 χρονών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων πρόσφορα για άμεση χρήση, δέκα κοντάρια φέροντα και σημαίες, είκοσι ασπίδες και επτά ράνη. Στη διάρκεια της επιχείρησης έγινε περιορισμένη χρήση χημικών .
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ενεργειών προσήχθησαν άλλοι επτά Έλληνες, για τους οποίους εξετάζεται η συμμετοχή στην υπόθεση, ενώ αναζητούνται και αλλά άτομα, τα οποία ήταν στο σημείο μαζί με τους συλληφθέντες και κατά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων διέφυγαν στους γύρω δρόμους.
Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα στα συγκεκριμένα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας – Βοιωτίας του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή». Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.