2.9.13

Να μπλοκάρουμε τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Πλ. Όλγας!

Η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε ότι έχει σκοπό να κάνει συγκέντρωση την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη στην Πλ. Όλγας.

Είναι γνωστό ότι η πλ. Όλγας είναι ένα κεντρικό σημείο της πόλης στο οποίο βρίσκεται το εργατικό κέντρο και έχει πολλές φορές αποτελέσει μέρος πολιτικών εκδηλώσεων της αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου και του εργατικού κινήματος, ενώ συνήθως είναι η αφετηρία των απεργιακών πορειών των σωματείων.

Την ίδια ώρα με την εκδήλωση μάλιστα, στο εργατικό κέντρο (που επαναλαμβάνουμε πως είναι ακριβώς δίπλα) υπάρχει συντονισμός σωματείων σχετικά με τις κινητοποιήσεις ενάντια στο κύμα διαθεσιμοτήτων, απολύσεων και επίθεσης σε υγιεία και παιδεία που εξαπολύει η κυβέρνηση.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι ούτε η επιλογή του χώρου, ούτε η στιγμή που επιλέχθηκε για την εκδήλωση είναι τυχαία. Είναι προφανές ότι οι χρυσαυγίτες θέλουν να κάνουν ακόμη μια εκδήλωση το πολύ εκατό ατόμων (γιατί τόσους μαζεύουν) ενώ οι φίλοι τους οι αστυνομικοί θα διασφαλίσουν την ασφάλειά τους (και παράλληλα την μη πραγματοποίηση οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης) αποκλείοντας όλο το κέντρο της Πάτρας.


Είναι προφανές ότι, ως πιστός στρατός της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών, οι νεοναζί, με τη βοήθεια της κυβέρνησης, βάζουν αυτή τη φορά στο στόχαστρο το εργατικό κίνημα, μαζί με την αριστερά και όποιους αγωνιστές αντιστέκονται , προκειμένου να βεβαιωθούν ότι η μνημονιακή πολιτική θα επιβληθεί πάση θυσία.

Είναι βασικό καθήκον των σωματείων καιτων αντιρατσιστικών/αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, των οργανώσεων και των συλλογικοτήτων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, των φοιτητικών συλλόγων, της νεολαίας να μπλοκάρει αυτή τους την προσπάθεια.

Είναι καθήκον μας να συντονιστούμε προκειμένου οι νεοναζί να μην μπορούν να πατήσουν το πόδι τους ούτε στην πλ. Όλγας, ούτε πουθενά.

Υ.Γ: Αλήθεια, ο δήμος Πατρέων θα ακολουθήσει το παράδειγμα του δήμου της Καλαμάτας, ή μήπως θα σφυρίξει αδιάφορα όπως έγινε και με την εκκένωση του Παραρτήματος, αποδεικνύοντας ότι αυτή η νεοναζιστική φιέστα αποτελεί συνέχεια των επιθέσεων της αστυνομίας στις καταλήψεις;

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 3/9

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ –ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ


Πηγή: Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.