9.9.13

Πρόγραμμα 3oυ Αντιρατσιστικού - Αντιφασιστικού Φεστιβάλ ΚορίνθουΤο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου επιστρέφει αυτό το σαββατοκύριακο, 14 και 15 Σεπτεμβρίου! Το κεντρικό σύνθημα του 3ου Φεστιβάλ είναι "Ο φόβος χτίζει τείχη" και το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:


Σάββατο 14/9
6:00 μμ Παιδική απασχόληση με αφήγηση παραμυθιού και θεατρικό παιχνίδι (με τις Χριστίνα Σακελλαράκη και Όλγα Παπαλεξάνδρου)
6:30 μμ Συζήτηση με θέμα "Ένας χρόνος λειτουργίας στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Κόρινθο: Οι εμπειρίες και τα αδιέξοδα των ελληνικών Γκουαντάναμο". Ομιλητές: Σεϊτ Αλντογάν (δημοσιογράφος, Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας), Ελένη Μπενάτου (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό), Βασίλης Παπαστεργίου (Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών), Τασία Χριστοδουλοπούλου (δικηγόρος, πρ. μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών)
8:30 μμ Προβολή ταινίας μικρού μήκους "Ένας Λαμπερός Ήλιος" του Βασίλη Λουλέ (2000, 36')
9:00 μμ Συναυλία με τους: Empty Frame, Υπεραστικοί, ByDaWay

Κυριακή 15/9
6:30 μμ Συζήτηση με θέμα "Τι μας ενδιαφέρουν σήμερα οι Εβραίοι;". Ομιλητές: Έφη Αβδελά (ιστορικός, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης), Μαρία Καβάλα (ιστορικός, μεταδιδακτορική διδάσκουσα στο Α.Π.Θ.), Ιάσονας Χανδρινός (ιστορικός, συνεργάτης του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας)
8:15 μμ Προβολή ντοκιμαντέρ "May Your Memory Be Love: The Story of Ovadia Baruch" (2008, 47')
9:00 μμ Συναυλία με τους: 1000mods, Aqua Barons, Ίντριγκα

Επίσης, την Παρασκευή 13/9 στις 9:45 μμ θα γίνει προβολή της ταινίας "Χοιροστάσιο" του Πιερ Πάολο Παζολίνι (1969, 99') στο Κέντρο Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112) στα πλαίσια του Φεστιβάλ, από τις ομάδες "Συνεπικινδύνως" και "Αθέατο Θέατρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.