17.9.13

3ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου

Της Γιώτας Πετροπούλου – μέλους της αντιρατσιστικής-αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου

Στις  14 και 15 Σεπτεμβρίου η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κεντρική πλατεία της πόλης τη δική της γιορτή!

Μια γιορτή γεμάτη χρώμα, συντροφικότητα, αλληλεγγύη, μα πάνω από όλα μια γιορτή για το διαφορετικό και το ιδιαίτερο.

Συζητήσεις με θέμα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών αλλά και το εβραϊκό ζήτημα, προβολές ταινιών όπως το «Χοιροστάσιο» και το «Ένας λαμπερός ήλιος» , ντοκιμαντέρ, και φυσικά μουσική με τους Empty Frame, ByDaWay, Aqua Barons, 1000mods, Ίντριγκα και Υπεραστικοί όπου έδωσαν την αντιρατσιστική-αντιφασιστική νότα που πρέπει να υπάρχει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε χώρα!


Στα πλαίσια του  φεστιβάλ υπήρχε επίσης δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά ενώ τη διοργάνωση ενίσχυσαν με την παρουσία τους το Κοινωνικό ιατρείο της πόλης, αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, ο Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Σβούρα, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό  και το μέτωπο Antinazi Zone – Y.R.E με την έντονη αντιφασιστική του δράση.

Ωστόσο  κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ δεν έλειψαν και τα δυσάρεστα αφού τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε μια προσπάθεια θρασύδειλης επίδειξης δύναμης, περνώντας στα κρυφά τριγύρω από το χώρο του φεστιβάλ, έγιναν αντιληπτά από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου οι οποίοι για αρκετή ώρα απαντούσαν με συνθήματα και υπερβολικό ζήλο, δίχως ουσιαστικό λόγο, αναστατώνοντας τον κόσμο του φεστιβάλ.

Και επειδή… ο φόβος χτίζει τείχη, όλοι λέμε ΟΧΙ στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και τα εγκλήματα της, ΟΧΙ σε κάθε μορφή ρατσισμού που δηλητηριάζει τις ψυχές μας και δίνουμε το μεγάλο μας ραντεβού στο επόμενο φεστιβάλ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.