18.9.13

Χρυσαυγίτης ο δράστης που ομολόγησε τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα στην Αμφιάλη

Χρυσαυγίτης ο δράστης που ομολόγησε τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα στην Αμφιάλη
Ερευνες της αστυνομίας σε γραφεία της Χρυσής Αυγής - Τους συνεργούς του δράστη αναζητά η αστυνομία καθώς στην επίθεση μετείχαν γύρω στα δέκα άτομα - Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Νίκης ( Ζαρντέν -οδός Π. Τσαλδάρη)
Ομολόγησε ο 45χρονος την δολοφονία σε βάρος  34χρονου, στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπως επίσης και το ότι είναι χρυσαυγίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική αστυνομία ο δράστης ονομάζεται Γεώργιος Ρουπακιάς


Το θύμα, ο 34χρονος Παύλος Φύσσας (αριστερά), ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστό στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση, ασχολούνταν με την μουσική χιπ χοπ και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από τον δράστη και ομάδα ομοϊδεατών του ακροδεξιών, τους οποίους και αναζητά η αστυνομία. 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν την εκδοχή των πολιτικών κινήτρων αμέσως μετά την προαγωγή και σύλληψη του  45χρονου δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι. 
Το δολοφονικό επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ έξω από καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα με τη παρέα του βρίσκονταν στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε. Λίγο μετά τα μεσάνυκτα ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π.  Τσαλδάρη όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του, όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες. Εκεί του είχε στήσει «ενέδρα» ο 45χρονος μαζί με άλλα άτομα και τότε του επιτέθηκαν.
Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ με εισαγγελέα σε γραφεία της Χρυσής Αυγής
Έρευνα, παρουσία εισαγγελικών αρχών, πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, λίγο μετά τις δέκα το πρωί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων, στο Σταθμό Λαρίσης και σε άλλες περιοχές.
Στην έρευνα, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, παρόντες ήταν και οι βουλευτές του κόμματος, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Μετά την ολοκλήρωσή της, ο Ηλίας Κασιδιάρης, αφού απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους με χυδαίους χαρακτηρισμούς, υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα του Κερατσινίου, το οποίο, όπως είπε, «καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή απερίφραστα».
Στη συνέχεια, καταφέρθηκε εναντίον του «θλιβερού μνημονιακού κράτους, που βρήκε αφορμή να κάνει παράνομες εφόδους στα γραφεία του κόμματος και παράνομες προσαγωγές μελών μας» και πρόσθεσε: «Αυτό γίνεται επειδή φοβούνται τη Χρυσή Αυγή, φοβούνται την άνοδο των εθνικιστών, επειδή είμαστε Έλληνες. Τους λέμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Όσο πόλεμο και να μας κάνουν, μας κάνουν πιο δυνατούς».
Κατά τη διάρκεια της έρευνας άνδρες της Τροχαίας, που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, διαπίστωσαν παράβαση παράνομης στάθμευσης στο αυτοκίνητο του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, καθώς ήταν σταθμευμένο πάνω στο πεζοδρόμιο, ενώ οι αριθμοί των πινακίδων κυκλοφορίας ήταν καλυμμένοι με μαύρο πλαίσιο.

Όπως δήλωσε ο πατέρας του θύματος του είπαν πως ο γιος του με κανα - δυο άτομα παρακολουθούσε σε καφετέρια της περιοχής τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού. Και πρόσθεσε: «Κάποιος από την παρέα του είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος άλλος ειδοποίησε τους χρυσαυγίτες».

Σημείωσε ακόμη πως όταν έφυγε ο γιος του με την παρέα του, τον κυνήγησαν ως το σημείο της δολοφονίας και τότε ο 34χρονος ζήτησε από τους φίλους του να φύγουν. Μαζί τους ήταν και η φίλη του θύματος.

Ξαφνικά είδαν ένα αμάξι να έρχεται ανάποδα την Π.Τσαλδάρη, να σταματά, να κατεβαίνει ο οδηγός και να μαχαιρώνει στη καρδιά τον 34χρονο. Ο πατέρας του θύματος τόνισε πως ο γιατρός του είπε πως «ήταν επαγγελματικό χτύπημα». Ο γιος του και η παρέα του, συμπλήρωσε, περνούσαν από εκεί για να πάρουν μπύρες και να πάνε να κάτσουν κάπου εκεί κοντά.

Ο πατέρας του 34χρονου ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση η συμπλοκή με το ποδόσφαιρο και έκανε λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον 30 ατόμων που «την έστησαν στο γιο μου και τα παιδιά». Είπε ακόμη πως ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένος υπέδειξε στην κοπέλα του τον δράστη και της είπε πως «έγινε μεγάλη μαλακ...».

Κατήγγειλε ακόμη πως το ασθενοφόρο έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση, με βάση τη πληροφόρηση που είχε, και αναφέρθηκε και σε ολιγωρία των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν η κοπέλα του γιου του, τους ζήτησε τους βοηθήσουν γιατί τους κυνηγάνε, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. (ήταν 12) της απάντησαν πως οι δράστες είναι πολλοί και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Μόλις ο δράστης έβγαλε μαχαίρι, η αστυνομικός της «ομάδας Ζ» είπε, «ε όχι και μαχαίρι»!

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν πως οι φίλοι του θύματος προσπαθούσαν μάταια να σταματήσουν ταξί για να τον μεταφέρουν πιο γρήγορα σε νοσοκομείο ενώ άνθρωπος που βρίσκονταν στην ίδια καφετέρια με τον 34χρονο είπε πως μέσα στο κατάστημα δεν ήταν κανείς από τους δράστες.

Συμπλήρωσε ότι λίγο αργότερα όταν αποχωρούσε είδε την κοπέλα του νεαρού να φωνάζει στους αστυνομικούς «αυτός είναι, πιάστε τον» δείχνοντας τον δράστη ο οποίος προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο για να εξαφανιστεί όπως είχαν κάνει νωρίτερα και όσοι ήταν μαζί του.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος ο 34χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών
Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα


Η δολοφονία στην Αμφιάλη συζητήθηκε στην Βουλή 

Το ζήτημα της δολοφονίας του 34χρονου αριστερού στο Κερατσίνι από 45χρονο ακροδεξιό απασχόλησε το πρωί της Τετάρτης τη Βουλή, όπου ξεκίνησε η συζήτηση για νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, καταδίκασε τη βία από τη Χρυσή Αυγή και τόνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί: «Η Κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που καλλιεργείται και προέρχεται από τον συγκεκριμένο χώρο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος, με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί, αποτελεσματικά, τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη. Και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν οι πάντες».

Σε ιδιαίτερα έντονο τόνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, είπε ότι θα πρέπει να συλληφθούν οι δράστες και «να σαπίσουν στη φυλακή».

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης εξέφρασε τη «λύπη» του για το συμβάν.

Το πρωί της Τετάρτης, μετά τη δολοφονία του 34χρονου, διενεργείται έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, στον Σταθμό Λαρίσης και στη Νίκαια. 


Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.