30.9.13

Σάββατο 28 Σεπτέμβρη: μέρα αντιφασιστικής κινητοποίησης στη Νέα Σμύρνη! (Βίντεο)

Του Πάρη Μακρίδη (μέλους της Πρωτοβουλίας Νέας Σμύρνης ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό και Κρατική Καταστολή)

Το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη έγιναν τρεις αντιφασιστικές δράσεις στη Νέα Σμύρνη. Η αρχή έγινε το πρωί, όταν και πραγματοποιήθηκε πορεία η οποία είχε οργανωθεί από αντιφασιστικές και εργατικές συλλογικότητες αλλά και από τους Αντιφασίστες Οπαδούς του Πανιωνίου. Σε αυτή συμμετείχαν πολλές ακόμα συλλογικότητες, ενώ στηρίχτηκε και από την τοπική ΕΛΜΕ, τον τοπικό Σύλλογο Δασκάλων και το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου. Η διαδήλωση πέρασε από τις γειτονιές της Νέας Σμύρνης και ήταν μαζική (περίπου 800 άτομα) και με παλμό καθ’ όλη τη διάρκειά της. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από θετική, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έβγαιναν στα μπαλκόνια τους και χειροκροτούσαν, φωνάζοντας μαζί μας τα συνθήματα. 


Το βράδυ, περίπου 30 αντιφασίστες, κάναμε παρέμβαση στη συναυλία του Μάλαμα στα πλαίσια των Ιωνικών Γιορτών. Ξεπερνώντας το εμπόδιο της ασφάλειας (αφού πρώτα είχαμε προσπαθήσει να συνεννοηθούμε μαζί με τους υπεύθυνους, λαμβάνοντας μόνο περιφρόνηση) μπήκαμε μέσα, ανοίξαμε το πανώ μας και διαβάσαμε ένα σύντομο κείμενο.

Την ίδια ώρα περίπου, αντιφασίστες οπαδοί του Πανιωνίου άνοιγαν πανώ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στον αγώνα της ομάδας με τον Ολυμπιακό.

Ξέρουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι στριμωγμένη. Ξέρουμε επίσης ότι δεν έχουμε τελειώσει με το φασισμό, καθώς οι μόνοι ικανοί να τον αντιμετωπίσουν δεν είναι η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ (που τόσο καιρό τους υποστήριζαν ανοιχτά ή φανερά) αλλά το οργανωμένο αντιφασιστικό, εργατικό κίνημα.


Συνεχίζουμε τον αντιφασιστικό αγώνα και την πάλη μας ενάντια στη Χρυσή Αυγή και σε οποιαδήποτε νεοναζιστική οργάνωση!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.