13.9.13

Κάλεσμα στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Λάρισας, 27-28/9

Η αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας διοργανώνει  φέτος, το 10ο κατά σειρά αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα είναι μια συνάντηση κινημάτων, ανθρώπων και συλλογικοτήτων που αγωνίζονται, μια φωνή ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό, μια γιορτή τόσο του πολιτισμού όσο και του αντιρατσιστικού κινήματος.



Κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ είναι:
«10 χρόνια πολιτική ανυπακοή, κοινωνική αλληλεγγύη, σεβασμός στη διαφορετικότητα αυτό το δρόμο τον ανοίγεις περπατώντας»

 Το στήσιμο του φεστιβάλ (πολιτικά & χωροταξικά) θα στηριχθεί σε τέσσερις θεματικές περίπου αντίστοιχες με το περιεχόμενο του συνθήματος

·    Κοινωνική αλληλεγγύη – αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα
·    Πολιτική ανυπακοή – κοινωνικοί αγώνες
·    Αντιρατσισμός – κοινωνικοί αποκλεισμοί – σεβασμός στη διαφορετικότητα
·    Αντιφασισμός

Στις θεματικές αυτές στον χώρο της πλατείας, κάθε συλλογικότητα μπορεί να εκθέσει υλικό σχετικό με την θεματική. Εννοείται πως κάθε συλλογικότητα μπορεί να εκθέσει υλικό σε περισσότερες  από μία θεματικές και πως για το περιεχόμενο του υλικού κρίνει και αποφασίζει η κάθε συλλογικότητα και μόνο (αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη). Η συμμετοχή θα ήταν θεμιτό να συνδυάζεται και από την φυσική παρουσία (τόσο για την υποστήριξη του υλικού όσο και για την περιφρούρηση και τις ανάγκες του φεστιβάλ).

Το παρόν mail είναι ενημερωτικό αλλά έχει ταυτόχρονα και τον χαρακτήρα ανοιχτής πρόσκλησης (αναφερόμενοι ιδιαίτερα στις τοπικές συλλογικότητες) για συμμετοχή τόσο στην προετοιμασία του φεστιβάλ όσο και στο διήμερο . 'Ηδη οι συνελεύσεις έχουν πυκνώσει και υπάρχουν υπο-ομάδες που άρχισαν να δουλεύουν και να συντονίζουν τις παραπάνω θεματικές. Παράλληλα άρχισαν οι προετοιμασίες για τα οργανωτικά αλλά και για το πολιτικό λόγο/πλαίσιο που η αντιρατσιστική θα επιδιώξει να αρθρώσει πριν και κατά τη διάρκεια του 2μερου. Η πρόσκληση αφορά και αυτό το κομμάτι χωρίς αυτό να εμποδίζει την κάθε συλλογικότητα να διακινήσει και το δικό της υλικό (άλλωστε η οπτική της κάθε συλλογικότητας πάνω στα προβλήματα και στις λύσεις και μπορεί να διαφέρει και έχει ενδιαφέρον να ακουστεί/παρουσιαστεί).

Αναμένουμε την θετική σας απάντηση, είμαστε διαθέσιμοι για κάθε διευκρίνιση και ελπίζουμε στην ενεργή σας συμμετοχή, φέτος να μην απουσιάσει κανείς.
Θα διευκολυνθούμε ιδιαίτερα, όλοι όσοι συμμετέχουμε στην προετοιμασία του φεστιβάλ, εφόσον οι απαντήσεις σας και η επιλογή της θεματικής όπου θέλετε να συμμετέχετε, μας είναι γνωστές μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη,

Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.