6.7.13

Εργαστήρι Αυτοάμυνας βασισμένο σε Τεχνικές του Shotokan Karate στο 20ο Camping του Antinazi Zone - Y.R.E.

Ο γιαπωνέζικος όρος για την αυτοάμυνα είναι γκοσίν-τζούτσου.
«Γκο» σημαίνει προστατεύω, «σιν» σημαίνει η ύπαρξή μας ή το σώμα μας και «τζούτσου» σημαίνει τεχνική.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να υπερασπιστούμε σε μία δύσκολη κατάσταση ή να προστατέψουμε από μία επίθεση, τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο μας. Ανεξάρτητα από τον σωματότυπο μας και την φυσική μας κατάσταση ή την ηλικία μας, η ικανότητα για αυτοάμυνα είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση μας.

Το πιο σημαντικό όπλο στην μάχη είναι η πνευματική δύναμη. Να έχεις την θέληση να αντιμετωπίσεις και να αντισταθείς στον κίνδυνο. Να χρησιμοποιείς τη φαντασία σου για να βρεις πώς θα ξεφύγεις από την επίθεση και τι αντεπίθεση θα κάνεις. Να έχεις έναν ήρεμο νου που να μπορεί διατηρήσει την ψυχραιμία του.



Έτσι αυτό που εξασκούμε μέσω τον προπονήσεων είναι το πνεύμα μας και το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες σε οποιονδήποτε χρόνο και οποιοδήποτε τόπο, με οποιονδήποτε αντίπαλο.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Βίκτωρ Μοσχόπουλος που εξασκεί Shotokan Karate στο "Dojo heian" με τον βαθμό shodan και είναι μέλος του "Greece Shotokan"

"Η αναζήτηση του παλιού είναι να κατανοείς το νέο. Το παλιό και το νέο είναι ζητήματα του χρόνου. Σε όλα αυτά ο άνθρωπος πρέπει να έχει καθαρό μυαλό" (Master Funakoshi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.