3.7.13

Ιθαγένεια όχι μόνο για τα άλλα δύο αδέλφια του Αντετοκούμπο αλλά και για όλα τα παιδιά!


Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ που βγήκε το Φεβρουάριο, «Τα έθνη και οι λαοί δεν είναι οργανισμοί ασπόνδυλοι και δημιουργήματα εφήμερα, αλλά παριστούν διαχρονική ενότητα με σχετικώς σταθερά ήθη και έθιμα, κοινή γλώσσα με μακρά παράδοση, στοιχεία τα οποία μεταβιβάζονται από γενεά σε γενεά», οπότε θα διαταρασσόταν από ενδεχόμενη «προσθήκη απροσδιορίστου αριθμού προσώπων ποικίλης προελεύσεως».

Αυτό ήταν το σκεπτικό της απόφασης 460/2013 του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν ή πήγαν σχολείο στην Ελλάδα, αναιρώντας ουσιαστικά το νόμο 3838/2010 για την κτήση ιθαγένειας.



Η απόφαση αυτή αφορά 200000 παιδιά. Ένα από αυτά τα παιδιά, τα οποία αντιμετωπίζουν το φάσμα της παρανομίας όταν ενηλικιωθούν, είναι κι ο Αντετοκούμπο. Αυτός, όμως, είναι λίγο πιο τυχερός. Επειδή επιλέχτηκε στα draft του NBA, όχι μόνο πήρε την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και τον προσκάλεσε στο γραφείο του αυτός που πολέμησε με νύχια και με δόντια εναντίον του νόμου 3838/2010, για να τον συγχαρεί προσωπικά, επειδή, λέει, τιμά τα εθνικά μας χρώματα.


Η λέξη υποκρισία είναι λίγη. Από τη μία λέει ότι θέλει να καθαρίσει τις πόλεις ΤΟΥ από τους “λαθροεισβολείς”, από την άλλη, όταν ένας “λαθροεισβολέας” γίνεται παγκοσμίως γνωστός τον καλεί στο γραφείο του και φωτογραφίζεται μαζί του και με την οικογένεια του.


Το γεγονός αυτό μας γεμίζει με οργή αλλά και με αίσθημα δικαίωσης. Οργή επειδή κάποιοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε ναζιστικού τύπου στρατόπεδα, κάποιοι άλλοι κυριολεκτικά δέχονται ηλεκτροσόκ στα γεννητικά τους όργανα και ο Ξένιος Δίας καλά κρατεί. Αίσθημα δικαίωσης επειδή μόνο και μόνο από αυτό το γεγονός ΟΛΟΙ κατάλαβαν ότι τα παιδιά των μεταναστών δεν έχουν άλλη πατρίδα από την Ελλάδα.


Μέλημα δικό μας είναι να πάρουν ιθαγένεια όχι μόνο τα άλλα δύο αδέλφια του Αντετοκούμπο – αυτά βλέπετε δεν πληρούσαν τις έκτακτες περιστάσεις – αλλά και όλα τα παιδιά που έχουν συνδέσει τα όνειρα τους με αυτόν τον τόπο.


Να καταργηθούν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά!


Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.