9.7.13

Δεν θα περάσει ο Φασισμός - ούτε με κόλπα!


Ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης» στην  ΕΘΕΛ

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλιμάκιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής έκανε "αιφνιδιαστική" επίσκεψη στην ΕΘΕΛ – συγκεκριμένα στο αμαξοστάσιο του Πειραιά. Ήταν μια προσπάθεια να σωθούν τα προσχήματα καθώς είχε προηγηθεί μια αποτυχημένη απόπειρα επίσκεψης.

Συγκεκριμένα, μιάμιση βδομάδα νωρίτερα, η "Πατριωτική Αφύπνιση" (νέα παράταξη στην ΕΘΕΛ) είχε ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες ότι κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής θα επισκεπτόταν το αμαξοστάσιο του Πειραιά την Παρασκευή 28/6. Στην ανακοίνωσή της καλούσε μάλιστα τους συναδέλφους να έρθουν να υποδεχτούν το κλιμάκιο των νεοναζί βουλευτών και να "ενημερωθούν".

Το Συνδικάτο (σε μια από τις λίγες φορές που λειτούργησε σαν σύνολο σωστά) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δήλωσε πως οι νεοναζί είναι στο χώρο μας ανεπιθύμητοι. Επίσης, μια σειρά συνάδελφοι οργανώσαμε εκείνη την ημέρα περιφρούρηση με σκοπό να μην επιτρέψουμε στους υμνητές του Χίτλερ να χύσουν το δηλητήριό τους στο χώρο εργασίας μας. Όταν ενημερώθηκαν για αυτές τις αντιδράσεις οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ματαίωσαν την προγραμματισμένη τους επίσκεψη την τελευταία στιγμή, "στήνοντας" και τους μετά βίας 10 υποστηρικτές τους που περίμεναν να τους υποδεχτούν.


Μια βδομάδα αργότερα, την Παρασκευή 5 Ιουλίου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής "επισκέφτηκαν" το αμαξοστάσιο του Πειραιά "κρυφά". Χωρίς να βγάλουν ούτε μία ανακοίνωση, χωρίς να ενημερώσουν επίσημα κανέναν. Δεν ήρθαν μόνοι τους. Έφεραν μαζί τους 20 περίπου υποστηρικτές τους (άτομα εκτός δουλειάς) που περίμεναν έξω από την πύλη του αμαξοστασίου μην και τύχει κανένα κακό στους νεοναζί βουλευτές.

Και αναρωτιόμαστε: Ήρθαν στο χώρο εργασίας μας. Θα δοκίμαζαν άραγε να μας ρίξουν και ξύλο αν γνωρίζαμε για την επίσκεψη και οργανώναμε ξανά περιφρούρηση; 

Αξίζει να σημειώσουμε πως η «περιοδεία» των βουλευτών στη Α/Σ Πειραιά ήταν απλά μια κουβεντούλα μεταξύ των νεοναζί βουλευτών και των μελών της «Πατριωτικής Αφύπνισης» (ούτε 10 όλοι μαζί, βουλευτές και οπαδοί) στο πρώτο γραφείο που βρήκαν ανοιχτό και χώθηκαν στα γρήγορα… Απόδειξη αποτελεί άλλωστε και το βίντεο που οι ίδιοι έχουν ανεβάσει στο διαδίκτυο.

Στους νεοναζί και τους υποστηρικτές τους (είτε αυτοί βρίσκονται στην Πατριωτική Αφύπνιση, είτε και σε άλλες παρατάξεις που υπογράφουν στα μπλογκ ως "συνάδελφοι αναγνώστες" κοκ) έχουμε να πούμε ένα πράγμα:

Ούτε στα κρυφά, ούτε στα μουλωχτά, ούτε με κόλπα δεν θα περάσει ο φασισμός.

______________
Υ.Γ. Κάποιοι λένε πως οι νεοναζί έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται όποιον χώρο εργασίας θέλουν αφού είναι εκλεγμένοι στο ελληνικό κοινοβούλιο. Θυμίζουμε λοιπόν το εξής: Και ο Χίτλερ και μια σειρά άλλα στελέχη του κόμματος των ναζί (ή αλλιώς των Γερμανών Εθνικοσοσιαλιστών) είχαν εκλεγεί στο γερμανικό κοινοβούλιο. Και ήταν από τη θέση των βουλευτών που στη συνέχεια κάνανε πραξικόπημα, καταργήσανε το κοινοβούλιο και περάσανε σαν οδοστρωτήρας πάνω από το εργατικό κίνημα της Γερμανίας ενώ δεν αργήσανε να αιματοκυλήσουν όλη την Ευρώπη.
Υ.Γ.2 Μια ματιά στο facebook και στις διάφορες ομάδες που έχουν συσταθεί από συναδέλφους βοηθά για να ξεκαθαρίσουν κάποια πρόσωπα και πράγματα. Συνάδελφοι που πρωτοστατούν στη διαφήμιση της επίσκεψης της Χρυσής Αυγής στο Α/Σ Πειραιά είναι οι ίδιοι που στις 29 Ιουνίου 2011, δέχτηκαν την προστασία των ΜΑΤ και φυγαδεύτηκαν μέσα από την Βουλή! Θυμίζουμε ότι 28 και 29 Ιουνίου 2011 τα ΜΑΤ χτυπούσαν στην πλ. Συντάγματος και στους γύρω δρόμους «ότι κινούνταν», ακόμα και γυναίκες και μικρά παιδιά. Οι μόνοι που έτυχαν προστασίας εκείνη την ημέρα ήταν συγκεκριμένοι συνάδελφοί μας, που σήμερα στρώνουν τα κόκκινα χαλιά για τους νεοναζί βουλευτές.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
8/7/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.