7.7.13

Πανελλαδική Αντιφασιστική Πορεία στην Καλαμάτα

ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στις 3 και 4 Αυγούστου 2013, 77 χρόνια μετά την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση στρατιωτικού καθεστώτος από το δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να οργανώσει πανελλήνιο φασιστικό φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας. Με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της, η Χ.Α. προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες της, να καλλιεργήσει το μίσος ενάντια στο διαφορετικό, να αρθρώσει ότι δικτάτορες σαν το Μεταξά και σαν το Χίτλερ είναι «παρεξηγημένες προσωπικότητες». Οι χρυσαυγίτες θέλουν να κάνουν φεστιβάλ σε χώρο που το Μάη του 1934 έπεφταν νεκροί λιμενεργάτες απεργοί.

Ο λαός όμως ξέρει καλά πως την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολεμούσαν το γερμανό κατακτητή οι πρόγονοι των Χρυσαυγιτών ορκίζονταν πίστη και υποταγή στο Χίτλερ συμβάλλοντας στο αιματοκύλισμα του ελληνικού λαού.


Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αντισυστημική είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος. ”Χτυπάει προσοχή” στην πλουτοκρατία ζητώντας φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για λογαριασμό των εφοπλιστών, από τους οποίους χρηματοδοτείται. Στήριξε τους τραπεζίτες ψηφίζοντας την αναχρηματοδότησή τους. Πατά πάνω σε υπαρκτά προβλήματα των λαϊκών οικογενειών για να χύσει το φασιστικό της δηλητήριο ενώ παράλληλα κάνει θελήματα στα αφεντικά της (εφοπλιστές, βιομηχάνους) ψάχνοντας να τους βρει φθηνούς εργάτες, με εξευτελιστικά μεροκάματα των 14 και 18 ευρώ και δίχως δικαιώματα. Είναι αυτή που στήριξε τη διάλυση της ΕΡΤ , ψήφισε το χάρισμα της ΑΤΕ στην Πειραιώς συμφωνει σε κάθε αντεργατικό νομοσχέδιο. Στήθηκε για να στηρίζει την πλουτοκρατία όταν το έχει ανάγκη και προετοιμάζεται συστηματικά με στόχο να χτυπήσει το εργατικό και το λαϊκό κίνημα μόλις χρειαστεί.

Απαιτούμε από τις αρχές που χορήγησαν άδεια στο νεοναζιστικό μόρφωμα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και δεν μπορούν να αρνηθούν, να ανακαλέσουν την απόφασή τους. Όσα λέει (και κάνει) η Χρυσή Αυγή δεν συνιστούν απόψεις, αλλά εκφράσεις μίσους που πλήττουν τον πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες. Μπορεί να θεωρηθεί «άποψη» το ότι οι μετανάστες είναι «υπάνθρωποι»; ότι το Ολοκαύτωμα είναι μύθος; ή οι δηλώσεις του Κουκούτση ότι «θα σας λιώσουμε»; Είναι άποψη η φυσική εξόντωση του διαφορετικού; Όχι βέβαια, είναι ανατριχιαστικές εκφράσεις φυλετικού μίσους και μισσαλοδοξίας που πλήττουν ευθέως τον πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες.

Είναι αδιανόητο ο Δήμος να ανέχεται την πραγματοποίηση ενός τέτοιου φεστιβάλ. Η ανοχή έναντι του Χίτλερ (που και αυτός με εκλογές ήρθε στην εξουσία) ήταν ολέθρια, οδήγησε στο έγκλημα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, της ναζιστικής θηριωδίας στο Ολοκαύτωμα και σε 600.000 ΕΛΛΗΝΕΣ νεκρούς.

 Καμία ανοχή, λοιπόν, στο φασισμό και το νεοναζισμό. Οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας.

Απαιτούμε από το Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Καλαμάτας να ανακαλέσουν την απόφασή τους τώρα.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΣΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Καλούμε το λαό της πόλης και του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στις  αντιφασιστικές εκδηλώσεις :
    5/7       8μμ Ενημέρωση των πολιτών στην κεντρική πλατεία και μετά παρέμβαση στο φεστιβάλ μηδέν στο ιστορικό κέντρο.
    12/7 9μμ Αντιφασιστική συναυλία στο λιμάνι της Καλαμάτας.
    17/7    9μμ Ενημέρωση και βιντεοπροβολές στην παραλία της πόλης
    20/7   7μμ Πανελλαδικη-Αντιφασιστική πορεία στην πόλη της Καλαμάτας (κεντρική πλατεία, λιμενικό πάρκο, παραλία) και μετά ανοιχτή συνέλευση για τον περαιτέρω συντονισμό των δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.