23.7.13

Καμία ανοχή στους εχθρούς της ελευθερίας!

Η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή του καλαματιανού λαού και των αντιφασιστών/τριών από την υπόλοιπη Ελλάδα στην διαδήλωση που κάλεσαν σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας το Σάββατο 20 Ιουλίου ενάντια σε κάθε εκδήλωση μισαλλοδοξίας και κάθε προσπάθεια διάδοσης ρατσιστικών και φασιστικών ιδεολογημάτων και πρακτικών.

Τόσο ο όγκος του όσο και ο παλμός ήταν η καλύτερη απάντηση στους ανθρώπους του σκότους που φαντάστηκαν ότι  θα μπορούσαν να μετατρέψουν την πόλη μας σε νέο Άγιο Παντελεήμονα με τις αντιαισθητικές παρελάσεις τους και τα εμετικά τους συνθήματα.

Ακόμα και αν προφασίζονται την οικονομική δραστηριότητα του Αυγούστου στην Καλαμάτα, είναι προφανές ότι η ακύρωση του φεστιβάλ μίσους ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε, τόσο από το αντιφασιστικό κίνημα της Καλαμάτας όσο και πανελλαδικά στις αρχές της πόλης και που κορύφωσή του ήταν η μεγαλειώδης αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου. Η χρυσή αυγή κουτρουβαλώντας με απανωτές κωλοτούμπες από «πανευρωπαϊκή γιορτή» που ισχυριζόταν ότι θα διοργανώσει αρχικά σε «πανελλαδική» και μετά σε «τοπική» , υποχώρησε λίγο  αργότερα από διήμερο (3-4 Αυγούστου) σε μονοήμερο (μόνο 4). Το ξέρουμε ότι ο φασισμός δεν πολεμιέται με  υπομνήματα, αρθράκια και  υπογραφές και πριν απ΄ όλα δεν πολεμιέται θεσμικά. Είναι ξεκάθαρο ότι το κράτος σπεύδοντας σε βοήθεια με την θεσμική «απαγόρευση»  έβγαλε την φασιστική συμμορία από το αδιέξοδο.

Σπάσαμε τον τρόμο που θέλουν να μας επιβάλουν με τις πολιτικές της εξαθλίωσης πάνω στις οποίες πατάει η χρυσή αυγή για να εκμεταλλευτεί την απελπισία των ανθρώπων.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όχι μόνο στην Καλαμάτα αλλά σε όλη την Ελλάδα  δεν θα αφήσουμε χώρο στη χρυσή αυγή να διαχέει  το απάνθρωπο φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της. Σε οποιαδήποτε φιέστα κι αν επιχειρήσει να κάνει, είτε το αμέσως επόμενο διάστημα είτε αργότερα, θα βρίσκει απέναντί της όλο το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα με τον τρόπο που αυτό ξέρει.: Στο φως της ημέρας και μαζικά.

Ραντεβού στις μεγάλες μάχες που έρχονται με πρώτο σταθμό το 2ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ…

Είμαστε πολλοί και θα νικήσουμε!

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.