13.7.13

Το "Μυρμήγκι" καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε


Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 19.00, Επτανήσου & Τενέδου (έξω από το Μυρμήγκι), πορεία διαμαρτυρίας για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε το δίκτυο αλληλεγγύης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου, άγνωστοι επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στο  “Μυρμήγκι” (Δίκτυο αλληλεγγύης της 6ης  διαμερισματικής κοινότητας Αθήνας).

 Προξενήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές στην εξώπορτα του στεκιού. Το Μυρμήγκι, όπως όλα τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, τον τελευταίο χρόνο αποτελεί εστία αντίστασης απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση που έχουν επιφέρει τα Μνημόνια και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. 


Το Μυρμήγκι στηρίζει εκατοντάδες οικογένειες και διοργανώνει αγορές προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, σε μια γειτονιά του κέντρου της Αθήνας με εξαιρετικά ψηλό ποσοστό ανεργίας Ελλήνων/ίδων και μεταναστών/στριών που βυθίζεται στην κοινωνική εξαθλίωση. 

Η φασιστικής έμπνευσης επίθεση στο Μυρμήγκι είναι επίθεση στους κατοίκους της Κυψέλης, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το δίκτυο αλληλεγγύης. Η επίθεση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά εντάσσεται σε μια σειρά φασιστικές επιθέσεις σε ελεύθερους κοινωνικούς αλληλέγγυους χώρους και στέκια.

Οι επιθέσεις τους δεν μας τρομοκρατούν. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Ανατροπή!

Καλούμε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 19.00, Επτανήσου & Τενέδου (έξω από το Μυρμήγκι) σε πορεία διαμαρτυρίας για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε το δίκτυο αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.