1.7.13

Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του αντιφασιστικού μετώπου Δ. Θερμαϊκού


 Της Κατερίνας Κλείτσα, μέλος Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού


Με τον καιρό να μας έχει ανοίξει πόλεμο, αλλά με πολύ καλή διάθεση και μεγάλη συμμετοχή, ολοκληρώθηκε χτες η 1η ανοιχτή εκδήλωση του Αντιφασιστικού Μετώπου του Δ. Θερμαϊκού.

Στα πλαίσια του 16ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (5-6-7/7) και σε συνεργασία με την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, διοργανώσαμε προφεστιβαλική εκδήλωση στο Πάρκο Ν. Επιβατών το Σάββατο 29/6.

Από το πρωί του Σαββάτου, μέλη του αντιφασιστικού μετώπου βρεθήκαμε στον χώρο για τις τελευταίες προετοιμασίες, ενώ από τις 19:00 και μετά στον χώρο άρχισαν να καταφθάνουν μέλη αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, εργαζόμενοι του κατειλημμένου εργοστασίου «ΒΙΟ.ΜΕ.», εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου και φυσικά κάτοικοι της περιοχής.


Το πρόγραμμα θα ξεκινούσε στις 20:00 με ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Το φαινόμενο του ρατσισμού και του φασισμού στην ελληνική κοινωνία. Ποια είναι η απάντηση;» με ομιλητές τον Σπύρο Μαρκέτο και εκπρόσωπο της Αλβανικής κοινότητας Θεσσαλονίκης. Στις 21:30 θα ακολουθούσε συναυλία.

Ο καιρός όμως είχε άλλα σχέδια για εμάς. Στις 19:00, όταν άρχισε να έρχεται ο πρώτος κόσμος, ξεκίνησε βροχή, που κατά καιρούς σταματούσε, γινόταν δυνατότερη κοκ. Η διάθεση όμως όσων βρισκόμασταν στην εκδήλωση, ήταν δυνατότερη από τα καιρικά φαινόμενα! Από τον χώρο πέρασαν περίπου 150 άτομα και παρέμειναν στην συζήτηση (η οποία ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση), κρατώντας ομπρέλες όταν η βροχή γινόταν δυνατότερη.

Η συναυλία δυστυχώς ακυρώθηκε, αφού μετά από 3 τραγούδια από τους “Family Idiot”, η βροχή έγινε δυνατότερη και αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε.

Παρόλα αυτά όλοι όσοι συμμετείχαμε στην διοργάνωση και οι «επισκέπτες» δε μπορούμε παρά να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την 1η μας ανοιχτή εκδήλωση! Το κλίμα συντροφικότητας που αναπτύχθηκε μεταξύ μας και η συμμετοχή των κατοίκων κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες μπορούν να θεωρηθούν μόνο επιτυχία. Ενδεικτικό του πολύ καλού κλίματος που υπήρχε μεταξύ μας ήταν η βοήθεια όλου του κόσμου για να καθαρίσουμε τις καρέκλες πριν ξεκινήσει η συζήτηση, να μαζέψουμε τα πανό μας για να 
προστατευθούν από την βροχή και να συμμαζέψουμε τον χώρο όταν τελείωσε η εκδήλωση.

Ο κόσμος που πέρασε από τον χώρο και ποσοτικά και ποιοτικά δείχνει την δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η περιοχή στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και την Χρυσή Αυγή και θεωρούμε δεδομένο πως με καλύτερο καιρό, η ανταπόκριση θα ήταν ακόμα καλύτερη.
Όλα αυτά τα δεδομένα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την επόμενη περίοδο και τις επόμενες δράσεις του αντιφασιστικού μετώπου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.