2.6.13

Νατάσσα Μποφίλου για Πλούταρχο: «Με προβληματίζει και δεν έχει να κάνει με το επάγγελμά του, αλλά με το τι άνθρωπος είναι…»

Η τραγουδίστρια σε πρόσφατη συνέντευξη της μιλάει για την Χρυσή Αυγή αλλά και τις δηλώσεις του Γιάννη Πλούταρχου.

Είχε γράψει στο twitter για τη Χρυσή Αυγή σε ένα σχόλιο της:
«Κτήνοι, αλήτες, σας δόθηκε και σημασία, να πεθάνετε φασίστες, μέλη και ψηφοφόροι, προς ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.»

Γι’ αυτό της το σχόλιο η Νατάσσα Μποφίλιου είπε στον Τάσο Τρύφωνος και το ραδιοφωνικό σταθμό ‘Love Radio’ Κύπρου:

«Κατ’ αρχήν όλα πηγάζουν από έναν κανόνα που έχω στη ζωή μου: Δεν θέλω να φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με φοβίσει με ό,τι σημαίνει αυτό Δεν κάνω τον μάγκα, αντιλαμβάνομαι πως αυτό στη ζωή μου ίσως να έχει συνέπειες. Ίσως και να έχει ήδη! Είναι μια προσωπική απόφαση και ένας κανόνας που δεν παραβιάζω. Δεν είχα πει αυτό για τη Χρυσή Αυγή, τότε, ως Νατάσσα Μποφίλιου – με την ιδιότητα την καλλιτεχνική, δεν με αφορά αυτή η πλευρά μου, όταν είμαι άνθρωπος και εκφράζω την άποψή μου. Εκφράστηκα ως ένα πρόσωπο που ζω σε αυτήν την κοινωνία, έχω συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, αντιλαμβάνομαι με πολύ συγκεκριμένο τρόπο τι σημαίνει ανθρωπιά και εντάσσομαι στο κοινωνικό πλαίσιο με πολύ συγκεκριμένη θέση και τοποθέτηση.»


Και εξηγεί πως αυτό είχε προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις σε συναυλίες της.
«Είχα πει κάτι πάρα πολύ χοντρό, το οποίο, βέβαια, δεν παίρνω και πίσω γιατί είναι η άποψή μου. Όπως ήταν φυσικό, η αντίπερα όχθη διαφώνησε με τους γνωστούς τρόπους που διαθέτει: τους τραμπουκισμούς, τη χυδαιότητα και την απανθρωπιά. Μετά, έγιναν διάφορα… Υπήρξαν διάφοροι τραμπουκισμοί κατά τη διάρκεια των συναυλιών μου. Διαφυλάξαμε, όμως, τους ανθρώπους που ήρθαν και πλήρωσαν για να ακούσουν μουσική.»

Στην συνέχεια, η Νατάσσα Μποφίλιου απαντά στην ερώτηση του παρουσιαστή για το πώς σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Πλούταρχου. Η ίδια δηλώνει προβληματισμένη για το τι άνθρωπος είναι και όχι τι καλλιτέχνης είναι. Λέει:

«Ο κάθε άνθρωπος το τι είναι και τι συμβαίνει μέσα του δεν το καταλαβαίνει έτσι ξαφνικά, μια μέρα. Είχε πει κάτι καταπληκτικό κάποια στιγμή η Παπαρήγα – και δεν το λέω λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων, απλά μου είχε κάνει εντύπωση ως φράση. Είχε πει, λοιπόν, ότι την ιδεολογία σου τη χτίζεις κάθε μέρα. Δεν ξυπνάς μια μέρα και γίνεσαι ιδεολόγος του φασισμού. Αυτό το χτίζεις κάθε ήμερα. Το τι φτάνεις να δηλώνεις στα 40 σου, στα 50 σου, στα 33 σου ή σε κάθε ηλικία, είναι αποτέλεσμα μιας ολόκληρης τάσης, μιας ολόκληρης συμπεριφοράς. Ένας άνθρωπος μεγάλωσε για να φτάσει να πει σε αυτήν την ηλικία αυτό το πράγμα. Αυτό με προβληματίζει και δεν έχει να κάνει με το επάγγελμά του, αλλά με το τι άνθρωπος είναι. [...] Πάντως όλοι έχουμε δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψή μας. Αυτό είναι βασική αρχή για πολλές επαναστάσεις. Βέβαια, έχει το δικαίωμα ο καθένας να εκφράζεται, αρκεί να μην καταφέρεται κατά της ανθρωπότητας.»

Πηγη: tralala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.