5.6.13

Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας: Υπογράφουμε για παραχώρηση δημόσιου χώρου

Το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας συγκροτήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, από εμάς, που είμαστε πολίτες του Ναυπλίου, του Άργους και της ευρύτερης περιοχής.. Στο διάστημα της λειτουργίας του πραγματοποιήσαμε ανοιχτές συνελεύσεις – συζητήσεις και διάφορες εκδηλώσεις.
 
Κάθε μας προσπάθεια και κάθε μας βήμα γινόταν με μεγάλη δυσκολία γιατί συνεχώς βρισκόμασταν αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα. Την άρνηση διάθεσης δημόσιων χώρων στους οποίους η συλλογικότητά μας (και άλλες απ΄ό,τι γνωρίζουμε) θα μπορούσε να συναντιέται, να συζητάει και να διοργανώνει πολιτικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες.


Κάθε φορά που απευθυνθήκαμε στους αρμόδιους φορείς – διαχειριστές των δημόσιων χώρων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις δραστηριότητές μας, αντιμετωπίσαμε είτε την απόλυτη άρνηση είτε μας τέθηκαν όροι και προϋποθέσεις που θεωρούμε περιττές δεδομένου ότι λειτουργούμε επώνυμα και με διαφάνεια.

Σ΄αυτό το κλίμα το ΑΑΜΑ απευθύνεται σε πολίτες, συλλόγους, σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής και προχωράει σε συλλογή υπογραφών απαιτώντας από τους Δήμους Αργολίδας, τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής μας και την Περιφέρεια να μας παραχωρούν αίθουσες και χώρους ώστε να μπορούμε ανεμπόδιστα να διοργανώνουμε συζητήσεις, συνελεύσεις καθώς και κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Θεωρούμε ότι η δυνατότητα ελευθερίας της έκφρασης αποτελεί υπέρτατο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών και η απρόσκοπτη διευκόλυνσή της, μέγιστη υποχρέωση της Πολιτείας.

Υπογράφουμε εδώ και διαδίδουμε:
http://www.gopetition.com/petitions/αντιφασιστικόαντιρατσιστικό-μέτωπο-ναυπλίου-άνοιγμα-δημόσιων-χώρων.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.