5.6.13

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις αλληλεγγύης από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας


Της Εύα Δημοκωστούλα    
μέλος της «Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας»

Το Σάββατο 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μια ακόμη εξόρμηση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας σε σούπερ μάρκετ του Βόλου, με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και τη διοχέτευσή τους στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, που λειτουργούν στην πόλη. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι έδωσαν απ’ το υστέρημά του για να στηρίξουν ανθρώπους και οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. 

Σε μια περίοδο που η κρίση βαθαίνει και που πολλοί αδυνατούν να καλύψουν  ακόμη και τις πιο βασικές ανάγκες, τη στιγμή που μια ελίτ πλουτίζει εις βάρος μας, ένα απο τα όπλα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης είναι η αλληλεγγύη. Αυτή θα μας κρατήσει ενωμένους και θα μας δώσει τη δύναμη να διεκδικήσουμε  το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή  και μια καλύτερη κοινωνία. Με αυτό το σκεπτικό σαν γνώμονα η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας από το Φλεβάρη και μετά (κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα) πραγματοποιεί τέτοιου είδους εξορμήσεις συλλογής τροφίμων. Μέχρι στιγμής τα τρόφιμα αυτά έχουν δοθεί σε δομές αλληλεγγύης όπως, το «Στέκι Αλληλεγγύης για Όλους», η «Λαϊκή  Συνέλευση του Αγίου Νεκταρίου», η «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης» και η ομάδα «Αλατοστράτα» που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αλμυρού και πριν λίγους μήνες διοργάνωσε μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Επειδή ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και ο αγώνας ενάτια στα μνημόνια, την κρίση, την ανεργία και την πείνα, είναι υπόθεση όλων μας, καλούμε τον καθένα απο σας να συμμετέχει ενεργά στην Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και να στηρίξει τις δομές αλληλεγγύης της πόλης, καθώς και κάθε συλλογική δράση και αγώνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.