17.6.13

Εργαστήρια στο 20ο Camping του Antinazi Zone - Y.R.E.


Εργαστήριο -  Δημιουργικός χορός &  Κινητικό παιχνίδι   

Μπορεί η καθημερινή κίνηση του σώματος να γίνει Χορός;Το εργαστήριο ξεκινά με ένα σύντομο ζέσταμα για σώμα και νου, μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού – μια εξερεύνηση  της δικής μας εκφραστικής κίνησης

... συνεχίζουμε με κινητικά παιχνίδια , ομαδικά και σε ζευγάρια -  εστιάζουμε στην ετοιμότητα και διαθεσιμότητα του σώματος, στη μουσικότητα της κίνησης καθώς και στην λειτουργικότητα μιας ομάδας  μέσα από απλούς κανόνες παιχνιδιού.Σ’ έναν κόσμο που συνεχώς κινείται & αλλάζει, ας κινούμαστε κι εμείς μαζί!


*Το κινητικό παιχνίδι χρησιμοποιείται ευρέως από ομάδες σύγχρονου χορού και θεάτρου, ως μέσο προώθησης της ομαδικότητας, εμπιστοσύνης και διάδρασης καθώς και για τη δημιουργία αυθεντικού καλλιτεχνικού υλικού.

**Απαραίτητα για τους συμμετέχοντες: άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια

----


(Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και υπότροφος του Ιδρύματος Πράτσικα, η Χρύσα Καλλιάφα συνέχισε τις σπουδές της στο London Contemporary Dance School ως μέλος της μεταπτυχιακής ομάδας Edge.
Από το 2008 έχει συνεργαστεί ως performer με τους χορογράφους Freddie Opoku-Addaie (Royal Opera House residency), Pair Dance CompanyMotus Project collectivePetra Rocks ProductionsNicoMonacoDina Abu Hamdan, με το jazz quartet του Chris MichaelShaheen καθώς και σε διάφοραprojects στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό για αρχάριους, επαγγελματίες, σπουδαστές χορού και παιδιά.)

_________________________________________Eργαστήρι πάνω στις βασικές αρχές της γιόγκα 
Με την Ελεάνα Γεωργούλη

Συχνά μες τη ροή της καθημερινότητας   χειριζόμαστε το σώμα με τρόπο αφύσικο ή καταχρηστικό. Αυτό έχει σαν συνέπεια την  κόπωση των μυών και πολλές φορές και του σκελετού. Η συσσωρευμένη ένταση βάλλει το σώμα κάνοντας μας συχνά να νιώθουμε ατονία, αδυναμία ή και κατάθλιψη. Η καθιστική  δουλειά, η πολύωρη ορθοστασία και η κακομεταχείριση του σώματος στο χώρο εργασίας προκαλεί επίσης χρόνιες δυσφορίες όπως ημικρανίες,  αυχενικό, οσφυαλγίες και ισχιαλγίες. Η επένδυση στην εξυγίανση του σώματος και του νου, το σμίλεμα των φυσικών και νοητικών μας δυνατοτήτων έρχεται σαν οργανικό αίτημα, παράγωγο ενός πολλές φορές βιολογικά παράλογου και φθοροποιού τρόπου ζωής. Η επιστήμη της γιόγκα μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά τη ρήξη μας με τα παραπάνω κακώς κείμενα και να μας ωθήσει σε μια όμορφη, αναγκαία και ουσιαστική επένδυση στο μέσα μας, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στην έννοια της φυσικής άσκησης αλλά απεναντίας διαπερνά όλο το φάσμα της δουλειάς με το σώμα (φυσικό και ψυχικό).


Αυτό που χαρακτηρίζει ένα μάθημα γιόγκα, είναι η πρακτική των άσανας ( στάσεις ) σε συνδυασμό με αναπνοή, η πρακτική τεχνικών ελέγχου της αναπνοής (πραναγιάμα), διαλογισμός και η βαθειά χαλάρωση.
Οι πιο στατικές άσανας προσφέρουν το χώρο και το χρόνο στο σώμα ( φυσικό και ψυχικό) να δουλέψει σε βάθος ξεπερνώντας τις αντιφάσεις του ( πχ: τον πόνο ή την ανάγκη για παραίτηση), ενώ ο πιο δυναμικός συνδυασμός των στάσεων αποσκοπεί στα οφέλη της αερόβιας άσκηση, μέσα από τη διαρκή κίνηση, την ολοένα κορυφούμενη ταχύτητα και την  αδιάκοπη εισροή οξυγόνου. Οι τεχνικές τηςπραναγιάμα  βοηθούν στο να δημιουργηθεί ενεργειακή ροή στο σώμα ώστε αυτό να οξυγονωθεί  σε βάθος και να εξισορροπήσει τις λειτουργείς των δύο ημισφαιρίων. Ο διαλογισμός κ η βαθειά χαλάρωση βοηθούν στον καθαρμό του νου από τις περιττές σκέψεις και την αυτοσυγκέντρωση του σε ένα σημείο.
Μέσα από τις παραδοσιακές στάσεις της γιόγκα δουλεύεται σε βάθος η ευλυγισία, η ενδυνάμωση, η ισορροπία και η ευθείαση του σώματος. Η εντατική χρήση της αναπνοής σε συνδυασμό με την άσκηση λειτουργεί ευεργετικά στην καταπράυνση νευρικού & μυϊκού συστήματος.
Προυπόθεσεις παρακολούθησης:
- Άνετα και μαλακά ρούχα
-Στρωματάκι yoga ή εναλλακτικά πετσέτα θαλάσσης ή ψάθα


- Άδειο στομάχι (για τρεις ώρες τουλάχιστον)


 # Σύντομο βιογραφικό σημείωμα


Η Ελεάνα Γεωργούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στη Physical Performance στο Πανεπιστήμιο του Exeter, με δάσκαλο τον Phillip Zarilli. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της εστίασε στην εκπαίδευση του performer (ηθοποιού & χορευτή) μέσα από τη διδασκαλία της Hatha Yoga, του Kalaripayattu (Ινδική Πολεμική Τέχνη) και του Tai Chi Chuan. Από την επιστροφή της στην Ελλάδα, είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Σημείο Μηδέν, στην οποία απασχολείται εντατικά από το 2009 έως και σήμερα.  Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη διδασκαλία της Hatha Yoga στο παράρτημα της I.Y.T.A (International Yoga Teachers Association) στην Ελλάδα (HATHA YOGA FULL INSTRUCTOR 300 Η), με δάσκαλο τον Ανδρέα Προβελλέγγιο.    Συμπλήρωσε την εκπαίδευση της στην Prenatal Yoga (Γιόγκα για Εγκύους)  κοντά στην Sue Elkind. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην Ashtanga Yoga με τον Rowan Thorpe, acroyoga με τους Jeff Fisher & Ezgi Taslidere, shadow yoga με την  Defne Suman, anusara yoga με την Sue Elkind κ.α  Από το 2009 έως σήμερα διδάσκει συνεχόμενα, μαθήματα Hatha  Yoga και Vinyasa Flow στο studio Yogάροντας στη Δύση στον Κεραμεικό. Έχει διδάξει άτομα όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων.

_________________________________________


Εργαστήρι Πολεμικών Τεχνών στο Camping του Antinazi Zone - Y.R.E.
Με τον Ιάκωβο Παναγόπουλο

Σε μια εποχή που τη βία την συναντάς στην καθημερινότητα σου είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να προστατεύεσαι και να προστατεύεις του ανθρώπους που νοιάζεσαι. Στο φετινό Camping της Y.R.E. θα υπάρχει εργαστήρι πολέμικών τεχνών που θα ασχοληθεί κυρίως με την αυτοάμυνα. Στο εργαστήρι θα μελετηθούν τεχνικές από τις πολεμικές τέχνες του Krav Maga και Wing Chun Kung Fu στο πλαίσιο της αυτοάμυνας αλλά και τεχνικές Kick Boxing στο πλαίσιο της αντεπίθεσης. Επίσης πριν την προπόνηση θα γίνεται καλή προθέρμανση και διατάσεις έτσι ώστε το σώμα μας να προετοιμαστεί κατάλληλα. 

NEVER GIVE UP


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.