7.6.13

Αντιφασιστικό “χωριό” στο 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας


Του Γιώργου Λυγουριώτη

Στις 28, 29 & 30 Ιουνίου θα πραγμα-τοποιηθεί το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας, στο προαύλιο χώρο του ΟΑΚΑ (Καλογρέζα) έξω από το ποδηλατοδρόμιο.

Όπως κάθε χρόνο, στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν κοινότητες μεταναστών,  αντιρατσιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις ενάντια στο ρατσισμό, για την ιθαγένεια κ.α.

Ένα νέο δεδομένο που έρχεται να προστεθεί φέτος, είναι η δημιουργία ενός αντιφασιστικού χώρου στα πλαίσια του αντιρατσιστικού φεστιβάλ, που θα οργανωθεί από τις αντιφασιστικές επιτροπές που δρούν σε γειτονιές της Αθήνας απέναντι στη απειλή του φασισμού.

Έχουν ήδη γίνει 3 συσκέψεις προετοιμασίας για το αντιφασιστικό χωριό με συμμετοχή εκπροσώπων  από 14 αντιφασιστικές επιτροπές και συλλογικότητες.


Στο χώρο θα οργανωθούν συζητήσεις όπως:

-       Την Παρασκευή 28/6 με θέμα: «Το σχολείο του αντιφασισμού: Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στο φασισμό»  με παρεμβάσεις από εκπαιδευτικούς του Αντιφασιστικού Μετώπου Παιδείας, τους «Ανήσυχους Γονείς» (συλλογικότητα από το Π.Φάληρο) και μαθητές από διάφορα σχολεία που αντιστέκονται στο φασισμό.

΄﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ασιστικ ενάνατια στο φ
-       Την Κυριακή 30/6 με θέμα: «Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών. Η συμβολή της τέχνης και του διαδικτύου» με παρεμβάσεις από καλλιτέχνες.

Κεντρικό γεγονός του αντιφασιστικού χώρου θα είναι το Σάββατο 29/6  η Αντιφασιστική συνέλευση, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από αντιφασιστικές επιτροπές από όλη την Αθήνα, τον Πειραιά και κοντινές περιοχές. Θα κατατεθούν εμπειρίες από τη μέχρι τώρα δράση καθώς και ιδέες και προτάσεις για τον κοινό συντονισμό των αντιφασιστικών επιτροπών την επόμενη περίοδο.
Στη συνέλευση θα συζητηθεί επίσης το θέμα της ματαίωσης του φεστιβάλ που σχεδιάζουν οι χρυσαυγίτες στην Καλαμάτα στις 3 & 4 Αυγούστου, με παρουσία μελών της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας.

Επίσης στο χώρο θα υπάρχουν συγκεντρωμένα περίπτερα αντιφασιστικών κινήσεων/πρωτοβουλιών ενώ θα πραγματοποιηθούν  καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας-σκίτσου και προβολές αντιφασιστικών ντοκιμαντέρ και ταινιών.
Το τελικό πρόγραμμα διαμορφώνεται αυτές τις μέρες και θα κυκλοφορήσει με τα υλικά του φεστιβάλ και στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα καθώς για πρώτη φορά όλες οι αντιφασιστικές επιτροπές θα συζητήσουν, θα ανταλλάξουν εμπειρίες και θα συντονιστούν με στχο﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽νιστοστικών που στοχεέροοπόχο τη συνδιαμόρφωση κοινών δράσεων σε παννατικό επίπεδο για να βάλουν φρένο στα σχέδια της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.