29.5.13

ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ: Oργή και αποτροπιασμός για τις δηλώσεις του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής που αναφέρονται στην πρόταση για στείρωση και ευθανασία των ψυχικά πασχόντων και των αναπήρων



Πάτρα 28/5/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ 
 της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής για τους ψυχικά πάσχοντες. 

Τα μέλη του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Κυριακής 26 Μαίου 2013 συζήτησαν κι ενέκριναν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα: « Τα μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας εκφράζουμε ομόφωνα την λύπη μας, την οργή και τον αποτροπιασμό μας σχετικά με τις δηλώσεις του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής που αναφέρονται στην πρόταση για στείρωση και ευθανασία των ψυχικά πασχόντων και των αναπήρων.

 Μετά τα πογκρόμ, τις δολοφονικές επιθέσεις και διώξεις κατά μεταναστών, σειρά έχουν τώρα και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές των ψυχικά πασχόντων και αναπήρων της χώρας μας. Για την φασιστική-ναζιστική αντίληψή της Χρυσής Αυγής είναι εμφανές ότι το εθνικό χαρακτηριστικό του «Έλληνα» δεν είναι αρκετό, αφου δεν συνοδεύεται από την αναγκαία συνθήκη περί του «υγειούς Έλληνα». Καλούμε λοιπόν την ευρύτερη κοινότητα να γυρίσει την πλάτη και να απομονώσει τους νοσταλγούς της ευγονικής του Χίτλερ, παλεύοντας συλλογικά για μια κοινωνία που η διαφορετικότητα πρέπει είναι στο επίκεντρο της μέριμνας και της φροντίδας. Γιατί η διαφορετικότητα δεν χωρίζει αλλά πλουτίζει.

Απομονώστε λοιπόν με κάθε τρόπο, αυτούς που απομονώνουν και προσπαθούν να βάλουν στο περιθώριο την ανθρώπινη ζωή και αξιποπρέπεια και να ρίξουν στον Καιάδα κάθε ανθρωπινη ύπαρξη που ξεφεύγει από τα φασιστικά τους πρότυπα. »


 Για το Δ.Σ.

 Η πρόεδρος                                                                                 Η Γενική Γραμματέας
 Τριανταφύλλου Αγγέλα                                                                  Μπίκου Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.