17.5.13

ΚΙΝΑΙΔOI ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ: H X.A ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΟΑΤ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Της Μαριάννας Τσακίρη

Λίγες εβδομάδες πριν τη διοργάνωση του δεύτερου gay pride στην Θεσσαλονίκη και την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας κατά της ομοφοβίας και την τρανσφοβίας, η χρυσή αυγή με ανακοίνωσή της παραδίδει μαθήματα ομοφοβίας, σκοταδισμού και κοινωνικού ρατσισμού.

Η αφορμή αυτή τη φορά ήταν ότι το ίδρυμα νεολαίας και δια βίου μάθησης υπήρξε χορηγός,  στη διοργάνωση από το Thessaloniki pride,του προγράμματος ba.r.co.d.e (Βalkan´s Rainbow Coloured Dawn Emerges) που έλαβε χώρα στις αρχές του έτους και στα πλαίσιά του 40 νεαροί εκπρόσωποι LGBT οργανώσεων από 10 διαφορετικές χώρες φιλοξενήθηκαν στην πόλη με σκοπό να θέσουν τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες.

Η Χ.Α λοιπόν αδυνατεί να καταλάβει πως το υπουργείο παιδείας μπορεί να είναι χορηγός «των κίναιδων»- ένας χαρακτηρισμός που σημαίνει ετυμολογικά αυτόν που φέρει δημόσια ντροπή και υποτιμητικά χρησιμοποιείται για τους ομοφυλόφιλους. Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή της λέει πως σκοπός του υπουργείου είναι τα προγράμματα που αφορούν την νέα γενιά, την δια βίου μάθηση, την μαθητική και φοιτητική μέριμνα και άρα « Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η συνεύρεση κίναιδων, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών ασθενών, δεν εμπίπτει πουθενά στους σκοπούς του ιδρύματος.» Συνεχίζοντας να ρίχνει το δηλητήριό της λέει «Θα ήταν φρόνιμο και έντιμο, να ενημερώσει το Καθεστώς τους Έλληνες γονείς, εάν προτίθεται να επιβάλλει στην ελληνική νεολαία μέσω του υπουργείου Παιδείας και μάθημα κιναιδισμού(παράλληλα με τα αντιρατσιστικά πανηγύρια). Εάν δεν στοχεύει σε κάτι τέτοιο, αναμένουμε εξηγήσεις από τους υπεύθυνους του υπουργείου και του ιδρύματος για το γεγονός πως δαπάνησαν χρήματα του Ελληνικού Λαού για την προώθηση της πολυεπίπεδης ανωμαλίας.»


Από πού να ξεκινήσει κανείς βλέποντας ότι εξακολουθεί να είναι νόμιμο αυτό το κόμμα, με τους δεκάδες θανάτους και βασανισμούς στην πλάτη του και συνεχίζει να ρίχνει το μίσος του σε κάθε ομάδα που θεωρεί διαφορετική και διεκδικεί τα δικαιώματά της. Ποια εκπαίδευσή θα ήθελαν οι εκπρόσωποι του κόμματος για τα παιδιά τους ; Γιατί προφανώς μια εκπαίδευση που μιλάει για αλληλεγγύη και ισότητα μεταξύ των ανθρώπων , που διδάσκει την αποδοχή του άλλου, που μαθαίνει στα παιδιά να είναι ελεύθερα, να αγαπούν και όχι να μισούν , που μιλάει για αγώνες σαν αυτούς που έδωσε η ΛΟΑΤ κοινότητα και κατάφερε εδώ και μόλις 23 χρόνια να μην θεωρείται αρρώστια η ομοφυλοφιλία, μια εκπαίδευση σαν και αυτή είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους γιατί θα σβήσει αυτούς και το μίσος τους από τον χάρτη.

Τα παιδιά στα ελληνικά σχολεία και πουθενά δεν κινδυνεύουν από την ομοφυλοφιλία ούτε από τους μετανάστες, ούτε από τους ίδιους τους καθηγητές όπως μάθαμε πρόσφατα. Τα παιδιά κινδυνεύουν από τις αποφάσεις και από την ίδια την ύπαρξη κυβερνήσεων και συμφερόντων όπως αυτά που υπερασπίζεται η χρυσή αυγή τα τελευταία χρόνια. Κινδυνεύουν και λιποθυμούν στα σχολεία όχι γιατί τα χρήματα δίνονται σε τέτοιες διοργανώσεις αλλά γιατί τα χρήματα δίνονται σε τραπεζίτες που η «αντισυστημική» Χ.Α στηρίζει. Κινδυνεύουν γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι ή δεν πληρώνονται και όταν διαμαρτύρονται καταστέλλονται με τον πιο άγριο τρόπο, κινδυνεύουν γιατί στις πόλεις όπου ζουν γίνονται μεγάλοι περιβαλλοντικοί αγώνες και η Χ.Α φυσικά είναι απέναντί τους και δεν τους στηρίζει.

Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι οι παγκόσμιες μέρες έχουν σημασία μόνο αν παλεύουμε καθημερινά για όσα διεκδικούμε. Η παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας έχεις σημασία λοιπόν μόνο αν σήμερα και αύριο και όλο το χρόνο ομοφυλόφιλοι και ετερόφυλοι, άντρες και γυναίκες, άνεργοι , εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές, έλληνες και μετανάστες παλέψουμε ενωμένοι για όλα αυτά που μας αξίζουν, παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, παλέψουμε για να φύγουν οι δολοφόνοι θαυμαστές των ναζί, παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.