10.5.13

Ιταλία: ρατσιστικές προσβολές από νεοφασιστική οργάνωση κατά της μαύρης υπουργού Σεσίλ Κιέντζε


Η ιταλική ακροδεξιά οργάνωση Φόρτσα Νουόβα ξεδίπλωσε μία υβριστική και ρατσιστική επιγραφή κατά της υπουργού Σεσίλ Κιέντζε, Ιταλίδας η οποία είναι κόρη μεταναστών από το Κονγκό, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

«Κιέντζε γύρνα στο Κονγκό» ανέφερε η επιγραφή που ανάρτησε κατά τη διάρκεια της νύκτας η φασιστική ομάδα έξω από την έδρα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) —μέλος του οποίου είναι η Κιέντζε— στην πόλη Ματσεράτα, στην κεντρική Ιταλία, στην Αδριατική.



«Δεν μπορούμε να πουλάμε με έκπτωση την ιταλική υπηκοότητα σε ξένα προς την κουλτούρα μας στοιχεία, όπως και δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους πολίτες να αποθεώνουν ένα πρότυπο πολυπολιτισμικής κοινωνίας όπως εκείνο των παρισινών προαστίων», υποστήριξε αργότερα σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.




Η ηλικίας 49 ετών Κιέντζε είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα στην ιστορία της Ιταλίας που αναλαμβάνει υπουργικά καθήκοντα. Η ίδια έφθασε στην Ιταλία το 1983 από τη ΛΔ του Κονγκό και σχεδόν μετά τον διορισμό της έχει αποδυθεί σε μία προσπάθεια να ανοίξει ο διάλογος για την χορήγηση ιθαγένειας ανεξαιρέτως σε όλους όσοι έχουν γεννηθεί στη χώρα.



«Δεν είναι αυτοί εκείνοι που θα με σταματήσουν. Εγώ δεν επιδιώκω να επιβάλω ένα πρότυπο, αλλά πασχίζω να ανοίξω έναν διάλογο», αντέδρασε στην προκλητική αυτή ενέργεια η Κιέντζε.



Πολλές προσωπικότητες έσπευσαν να υπερασπισθούν την Κιέντζε, η οποία δηλώνει «μαύρη και περήφανη για το ότι είναι μαύρη». Ο ηγέτης του νεοαριστερού κόμματος SEL και πρόεδρος της Περιφέρειας της Απουλίας Νίκι Βέντολα κατήγγειλε τις «θλιβερές πράξεις των φασιστών» κατά της υπουργού.



Η Κιέντζε δεν είναι η πρώτη φορά που αποτελεί στόχο ρατσιστικού περιεχομένου προσβολών, που είχαν εκστομισθεί όχι μόνον από ακροδεξιές ομάδες, αλλά και από διαπρεπή στελέχη του λαϊκίζοντος και ξενοφοβικού Κόμματος της Λέγκας του Βορρά.



«Είμαι ρατσιστής, ουδέποτε το αρνήθηκα. Η υπουργός Κιέντζε όφειλε να παραμείνει σπίτι της στο Κονγκό. Είναι μία ξένη μέσα στο σπίτι μου. Ποιος είπε πως είναι Ιταλίδα; Ο διορισμός της ήταν μία βλακεία», είχε δηλώσει προ δεκαημέρου ο πρώην Γερουσιαστής της Λίγκας Ερμίνιο Μπόζο, ενώ ο ευρωβουλευτής της Μάριο Μποργκέζιο είχε χαρακτηρίσει την υπουργοποίησή της «μία επιλογή σκ. . ., ένας έπαινος στην ανικανότητα. Έχει την όψη μίας παραδουλεύτρας».



Πηγή: Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.