26.5.13

Πάρος - Συγκέντρωση: αγώνας μνήμης ενάντια στη λήθη

Συγκέντρωση - Παρέμβαση σε εκδήλωση μνήμης για τον Νικόλαο Στέλλα, που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε ύστερα από ενέργεια σαμποτάζ ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές που στρατοπέδευσαν στο νησί. Μάρπησσα Πάρου.

Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Πάρου- Αντιπάρου που διαβάστηκε στην εκδήλωση μνήμης του Νικόλαου Στέλλα στις 26/5/2013
Όταν ήρθε η στιγμή ο κόσμος να επιλέξει στρατόπεδο μπροστά στη φασιστική εισβολή  στην Ελλάδα, μερικοί στάθηκαν ηρωικά στο ύψος των περιστάσεων χωρίς ενδοιασμό.

Ο Νικόλαος Στέλλας και πολλοί από τους συντοπίτες του δεν λύγισαν την κρίσιμη στιγμή. Στις 14 Μάη του ’44, όταν κλήθηκαν να συμμετέχουν στην ενέργεια σαμποτάζ εναντίον των Γερμανών κατακτητών, δεν δίστασαν. Παρόλη την επιτυχία της επιχείρησης, ο Νικόλας συνελήφθη και βασανίστηκε, αλλά δεν πρόδωσε τους συντρόφους του.

Σήμερα, μπροστά στην επανεμφάνιση του φασιστικού κινδύνου και υπό την ανοχή του νόμιμου κράτους, καθημερινοί ήρωες, όπως ο Στέλλας μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν.

Εμείς, οιελεύθεροι πολιορκημένοι της Ευρώπηςμε εφόδιο τα παραδείγματα της σύγχρονης Ιστορία μας, είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε στην ύπουλη ανάπτυξη ενός εγχώριου φασιστικού μορφώματος που όχι μόνο δεν συνάδει με την ιστορική μας ταυτότητα, αλλά αντίθετα αποκλειστικό σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει και να αποσυντονίσει τις αγωνιστικές δυνάμεις του τόπου.

Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον αγώνα του Νικόλα και των υπόλοιπων Παριανών αγωνιστών. Γιατί «ο λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι  καταδικασμένος να την ξαναζήσει».

Γιαυτό δεν ξεχνάμε!


Ούτε στην Πάρο ούτε πουθενά - Τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.