11.5.13

Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς Θεσσαλονίκης: Ενημερωτικό για τις 28 Απρίλη- μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης
Δημοσιεύουμε- με μια μικρή καθυστέρηση- ένα ενημερωτικό για τη μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης που διοργανώσαμε στις 28 Απρίλη.

Στην καθιερωμένη πλέον συνάντησή μας για το παζάρι κοινωνικής αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς (Φάληρο- Αγ. Τριάδα-Ευζώνων) στις 28 Απριλίου, ανταποκρίθηκαν με χαρά για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι. 


Παρόλη τη μικρή παρουσία παραγωγών λόγω της παράλληλης διοργάνωσης αντίστοιχων παζαριών και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Καλαμαριά - Πυλαία - Τούμπα) , η συμμετοχή του κόσμου ήταν σημαντική. Συλλέχτηκαν ακόμη, τρόφιμα για τη στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης, ενώ για όσους παρευρέθησαν στο παζάρι υπήρχε και φαγητό (ρεβίθια με ζυμωτό ψωμί και ελιές) από τη συλλογική κουζίνα της Επιτροπής. Με επιτυχία συνεχίστηκε και το ανταλλακτικό παζάρι με είδη ρουχισμού. Επίσης, ο κόσμος ανταποκρίθηκε με χαρά και θετική διάθεση σε μια νέα δράση της Επιτροπής ∙ υπήρξαν ρούχα αμεταχείριστα, καινούργια από δωρεές καταστημάτων και τα οποία πουλήθηκαν στη συμβολική τιμή των 2-3 ευρώ για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές, βιοτικές ανάγκες των οικογενειών που στηρίζει η Επιτροπή.

Επίσης, μοιράζαμε και μια προκήρυξη που καταδίκαζε τα γεγονότα της Μανωλάδας. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Ανανεώνουμε τη συνάντησή μας στο τελευταίο παζάρι για το καλοκαίρι στις 26 Μαΐου στο Πεδίον του Άρεως.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.