2.4.13

Το ναζιστικό ευαγγέλιο του Χρήστου Παππά

Αναδημοσίευση από ethnos.gr

Την περασμένη Δευτέρα, ανήμερα την 25η Μαρτίου, η Χρυσή Αυγή βρήκε έναν... ανορθόδοξο τρόπο για να γιορτάσει την εθνική επέτειο.

Το ναζιστικό ευαγγέλιο του Χρήστου Παππά
Μέλη της συγκεντρώθηκαν έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega διαμαρτυρόμενα για την προβολή των τουρκικών σίριαλ, έστω κι αν εκείνο που μονοπώλησε τα συνθήματά τους παίζεται σε άλλο κανάλι. Το «μενού», εκτός από ύβρεις, περιελάμβανε... ταραμοσαλάτα την οποία εκσφενδόνισαν στην είσοδο του σταθμού.
Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θέλησε να «ξαλαφρώσει» στην τζαμαρία του ισογείου (δίπλα στις πασαλειμμένες ταραμοσαλάτες). Μάλιστα, επιστρέφοντας στο συγκεντρωμένο πλήθος, καυχήθηκε για την πράξη του και αναφώνησε: «Πήγα και τους κατούρησα. Να μας έχει ο Θεός καλά, πάντα να τους κατουράμε».

Τη φωτογραφία του βουλευτή... επί το έργον δημοσίευσε την επόμενη κιόλας μέρα ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος. «Υποδυόμενος τον γνήσιο απόγονο του Νικηταρά του Τουρκοφάγου επέδειξε το πουλί του στην άοπλη τζαμαρία, πίσω από την οποία διείδε την ύπαρξη του φοβισμένου τούρκικου ασκεριού... Ο κύριος που διακρίνεται στη φωτογραφία είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού! Χιλιάδες συμπολίτες μας τον έστειλαν στο Κοινοβούλιο να τους εκπροσωπήσει! Να τον χαίρονται!», ανέφερε -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση που συνόδευε τη φωτογραφία.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου γιόρτασε την επέτειο «ξαλαφρώνοντας» στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου γιόρτασε την επέτειο «ξαλαφρώνοντας» στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Η απαράδεκτη πράξη του προκάλεσε τη σύσσωμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου της χώρας, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να δηλώνει ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής θα κληθεί να απολογηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του σώματος. «Δεν απολογούμαι σε κανέναν, μόνο στη Δικαιοσύνη», ανταπάντησε ο δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής.
Και κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο του «θεωρητικού» της Χρυσής Αυγής, που μέχρι τότε διατηρούσε το προφίλ του σοβαρού εκπροσώπου της...
Πρωτοστάτησε στα πρωτοφανή επεισόδια σκοταδισμού έξω από το θέατρο «Χυτήριο».
Πρωτοστάτησε στα πρωτοφανή επεισόδια σκοταδισμού έξω από το θέατρο «Χυτήριο».
Ο Χρήστος Παππάς έκανε την «πρεμιέρα» του στο ευρύ κοινό, στο πλάι του γ.γ. της Χρυσής Αυγής τη νύχτα των εκλογών. Ο κουστουμάτος κύριος με το μουστάκι δίπλα στον Ν. Μιχαλολιάκο μάλλον ξεχώριζε ανάμεσα στους «φουσκωτούς» που τον περιέβαλλαν. Μάθαμε τότε ότι επρόκειτο για τον βουλευτή -πλέον- από τα Ιωάννινα, που το όνομά του ήταν πρώτο στη λίστα Επικρατείας του ακροδεξιού κόμματος.
Ο 50χρονος, που μέχρι πρότινος διατηρούσε κατάστημα επίπλων, είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΧΑ και θεωρείται ο εκφραστής της γνήσιας ιδεολογικής πτέρυγας της οργάνωσης. Στα κείμενά του, ο ναζισμός και οι «προσωπικότητές» του εξυμνούνται και δίνουν το «παράδειγμα» στα μέλη της ΧΑ.
Ο Χίτλερ δίπλα στον Γιούλιους Στράιχερ (δεξιά).
Ο Χίτλερ δίπλα στον Γιούλιους Στράιχερ (δεξιά).
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, αλλά έλκει την καταγωγή του από τη Λάκκα Σουλίου. Οπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, «προέρχεται από οικογένειες που έδωσαν στην Ελλάδα ιερείς και στρατιωτικούς. Πατέρας του είναι ο μαχητής αντιστράτηγος Π/Β Ηλίας Χ. Παππάς, στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπαδοπούλου». Τη συνεργασία του πατέρα του με τον πρωτεργάτη της χούντας των συνταγματαρχών τη «διαφημίζει» με κάθε ευκαιρία. Ο ίδιος ο πατέρας του μάλιστα ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΧΑ στα Γιάννενα, όπου η ακροδεξιά δεν εξέλεξε βουλευτή.
Ο Χ. Παππάς ασχολήθηκε από νωρίς με την πολιτική, πάντοτε στον εθνικιστικό χώρο. Παράλληλα με την ίδρυση της ΧΑ, άνοιξε και τις εκδόσεις Ηλιοφόρος, τα γραφεία της οποίας στεγάζονταν στην έδρα της ΧΑ στην οδό Κεφαλληνίας.
Από τα έπιπλα στον... προσκοπισμό
Σκίτσο που απεικονίζει τον Γερμανό δίπλα σε παιδιά. Ο Στράιχερ έχει χαρακτηριστεί ως «καλοσυνάτος παιδόφιλος».
Σκίτσο που απεικονίζει τον Γερμανό δίπλα σε παιδιά. Ο Στράιχερ έχει χαρακτηριστεί ως «καλοσυνάτος παιδόφιλος».
Το 1997 εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά με κατάστημα ειδών οικιακού εξοπλισμού - είχε κατάστημα franchise γνωστής φίρμας οικολογικών στρωμάτων. Πριν από έναν χρόνο, για άγνωστους λόγους, η εταιρεία διέκοψε τη συνεργασία μαζί του. Εκτοτε, ασχολιόταν με το κατάστημα επίπλων. Ταυτόχρονα, καταπιάστηκε και με τον προσκοπισμό. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
Οπως έχει αποκαλύψει η ιστοσελίδα Jungle Report, άρθρα που έχει δημοσιεύσει σε χρυσαυγίτικα περιοδικά εξυμνούν τον μισάνθρωπο ναζιστή, φανατικό αντιεβραίο και γνωστό παιδεραστή Γιούλιους Στράιχερ. «Είναι ο μόνος που απ' τα χείλη του θα βγει ο γνώριμος χαιρετισμός "Heil Hitler!"», σημειώνει με θαυμασμό σε άρθρο που έχει γράψει για το περιοδικό «Αντεπίθεση», (τεύχος 9, Σεπτ. - Οκτ. 2002). «Με την καταδίκη του και τον απαγχονισμό του κλείνει μια ζωή έξι δεκαετιών αφιερωμένη στην Πατρίδα που αγάπησε και στον αγώνα εναντίον του δηλητηριαστή όλων των Λαών, του διεθνούς Ιουδαϊσμού», προσθέτει.
Αρθρο του Χρ. Παππά για τους «ηρωικώς πεσόντες Εθνικοσοσιαλιστές» κατά τη μάχη του Βερολίνου. Στο δημοσίευμα υπάρχει η φωτογραφία ενός νεκρού Γερμανού αξιωματικού, με τη λεζάντα: «προτίμησε την αυτοκτ
Αρθρο του Χρ. Παππά για τους «ηρωικώς πεσόντες Εθνικοσοσιαλιστές» κατά τη μάχη του Βερολίνου. Στο δημοσίευμα υπάρχει η φωτογραφία ενός νεκρού Γερμανού αξιωματικού, με τη λεζάντα: «προτίμησε την αυτοκτονία παρά την αιχμαλωσία και την ατίμωση».
Πολλά σημεία από το κείμενο στάζουν το μίσος του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Την ίδια στιγμή, ο θαυμασμός για τον Στράιχερ ξεχειλίζει. Μάλιστα, το αντιεβραϊκό παραλήρημα του Χρ. Παππά καταλήγει ως εξής: «Οι εβραίοι προτιμούν συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως αυτά του γιατρού, του δικηγόρου, του χρηματιστή, το εμπόριο και τη σοουμπίζ. Ετσι κερδίζουν δυσανάλογο ποσοστό του πλούτου... Ελέγχουν τα μεγάλα μονοπώλια και τα πολυκαταστήματα, βγάζοντας έτσι εκτός συναγωνισμού (sic) τους μη εβραίους... Δεν είναι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου. Αποφεύγουν τη χειρωνακτική εργασία και σπανίως είναι γεωργοί, ξυλουργοί, βιομηχανικοί εργάτες κ.λπ. Οι εβραίοι μισούν τον Χριστό, αλλά μετέτρεψαν τα γενέθλιά του σε πηγή σημαντικών εσόδων. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο ραβίνος Τζέικομπ Γουάιζ ?είναι καλύτερα να έχεις Χριστούγεννα από το να έχεις ευλογιά?».
Λίγα λόγια για το «ίνδαλμα» του Χρήστου Παππά είναι αρκετά για να καταλάβουμε τη νοοτροπία του. Ο Γιούλιους -Ιούλιος όπως επιμένει να τον λέει επί το ελληνικότερον ο Παππάς- Στράιχερ έχει χαρακτηριστεί ως «καλοσυνάτος παιδόφιλος», σκληρός αντισημίτης, πρωτεργάτης της ναζιστικής προπαγάνδας και αρχιεγκληματίας. Ο άνδρας που περιγράφεται ως «θηριώδης» από τον εκπρόσωπο της ΧΑ δεν είχε παραπάνω από 1,52μ. ύψος και η φυσιογνωμία του έχει καταγραφεί σε ζωγραφιές και φωτογραφίες της εποχής ανάμεσα σε παιδάκια. Στα βιογραφικά του στοιχεία που κυκλοφορούν στο Ιντερνετ, μπορεί να διαβάσει κανείς ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί τον ονόμασαν «κτήνος της Φρανκονίας». Ο χαρακτηρισμός αυτός αφορούσε αφενός τις πολλές και... ακατονόμαστες διαστροφές του αλλά και την εμμονή του να δημοσιεύει στην εφημερίδα του προκλητικά και συκοφαντικά άρθρα εναντίον άλλων ναζί, ακόμα και της ηγεσίας τους, για τα οποία μάλιστα είχε καταδικαστεί.
Σε ομιλία του στην Κρήτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε σηκώσει σημαία με το σύμβολο της χούντας καταχειροκροτούμενος.
Σε ομιλία του στην Κρήτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε σηκώσει σημαία με το σύμβολο της χούντας καταχειροκροτούμενος.
Ειδική... αφιέρωση
Μνημόσυνο αγάπης για τα ηγετικά στελέχη του Γ' Ράιχ
Σε άρθρο του, ο Χρήστος Παππάς εξυμνεί τους «ηρωικώς πεσόντες Εθνικοσοσιαλιστές» κατά τη μάχη του Βερολίνου (Περιοδικό «Χρυσή Αυγή», τεύχος 122, Ιούν. - Ιούλ. 2005). Αφού βλέπουμε φωτογραφίες όπως αυτή στην οποία η λεζάντα αναγράφει πως «γερμανός αξιωματικός προτίμησε την αυτοκτονία παρά την αιχμαλωσία και την ατίμωση», διαβάζουμε πως «Εξήντα χρόνια μετά, χιλιάδες Γερμανοί αιχμάλωτοι δεν έχουν τάφο και οι συγγενείς τους δεν μπορούν να αποτίσσουν τις ανάλογες νεκρικές τιμές. Εξήντα χρόνια μετά η στυγνή Συμμαχική πραγματικότητα αναδίδει το άρωμα της σήψης παρά τις ωραιοποιήσεις των νικητών. Εξήντα χρόνια μετά, ...οι καρδιές των ανθρώπων χτυπούν και οι νεκροί ζητούν δικαίωση».
Ανάμεσα στα άλλα πονήματά του, έχει εντοπιστεί και το κείμενο για τους «ιερομάρτυρες» της χιτλερικής ιδεολογίας, δηλαδή τα 11 ηγετικά στελέχη του Γ' Ράιχ που εκτελέστηκαν μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης «από τις κρεμάλες των συμμάχων». Για αυτούς μάλιστα, ο βουλευτής Επικρατείας της ΧΑ δεν παρέλειψε να κρίνει ως... άδικη την καταδίκη των ναζιστικών του προτύπων, ενώ αφιέρωσε το άρθρο του στη μνήμη τους ως «ένα μνημόσυνο Αγάπης και Προσευχής για την ψυχική τους ανέλιξη και τελειοποίηση». (Περιοδικό «Resistance/Αντεπίθεση», τεύχος 15, Δεκ. 2003). «Η βαρβαρότητα και το μίσος των Συμμάχων ενάντια στον Εθνικοσοσιαλισμό δεν θα κοπάσει με την πάροδο των ετών. Σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά το στήσιμο της κρεμάλας στη Νυρεμβέργη, με το ίδιο τελετουργικό (διά στραγγαλισμού) θα δολοφονήσουν τον υπέργηρο έγκλειστο των φυλακών Σπαντάου, Ρούντολφ Ες, στις 17 Αυγούστου 1987. Ο πόλεμος όμως δεν τερματίστηκε το 1945, και ούτε η δικαιοσύνη αποδόθηκε στη Νυρεμβέργη του 1946. Γενιές μετά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα αυτών που έπεσαν στην ευρωπαϊκή σύρραξη, άσχετα σε ποιο στρατόπεδο ανήκαν οι παππούδες τους, αφυπνίζονται και δικαιούνται να γνωρίζουν. Ησαν οι ?καλοί? αυτοί που κρέμασαν τους ?κακούς? στη Νυρεμβέργη; Ή μήπως η πραγματική ιστορία κρύβει άλλες;» καταλήγει το άρθρο του Χρήστου Παππά.
Υμνητής και της χούντας
Εκανε λάβαρο τον φοίνικα
Μέχρι να γίνει βουλευτής Eπικρατείας της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς έμενε στα Γιάννενα. Κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα. Δείγματα... ιδεολογικής γραφής είχε δείξει και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν σε ομιλία του στην Κρήτη είχε σηκώσει σαν λάβαρο τη σημαία με τον φοίνικα.
Μάλιστα, στην κηδεία του πρωταιτίου της χούντας Νικόλαου Ντερτιλή, ο εκπρόσωπος της ΧΑ είχε συνυπογράψει την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος ότι επρόκειτο για «απροσκύνητο και ξεχωριστό Eλληνα, που είχε χύσει το αίμα του για την πατρίδα και τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας», δικαιολογώντας πλήρως το καθεστώς για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. «Πέθανε λεβέντης και απροσκύνητος», είχε γράψει ο ίδιος στο μπλογκ του για τον δολοφόνο του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στο Πολυτεχνείο το 1973.
Κήρυξε πόλεμο... 
Επίσης, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε αλβανικό κανάλι, έσπευσε να δηλώσει ότι «το πλιάτσικο είναι η τέχνη των Αλβανών. Ηρθαν με μια διάθεση ληστρική, με βιασμούς με δολοφονίες, με κλεψιές. Ηρθαν και αντί να φιλήσουν το χέρι που τους έδινε ψωμί το δάγκωσαν! Ηρθαν λοιπόν αυτοί οι πληθυσμοί, όπου το 50% των εγκληματιών στις ελληνικές φυλακές είναι Αλβανοί» και συνέχισε: «Και αν η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πόλεμο με την Αλβανία, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή σε πόλεμο με την Αλβανία!». Πρόσφατα, ο Ιάσονας Μπίμπος, ο πρώτος σε σταυρούς στον Νομό Ιωαννίνων υποψήφιος της ΧΑ, του καταλόγισε πολιτικό ελιτισμό που καμία σχέση δεν έχει με το αντισυστημικό προφίλ που θέλει να «περάσει» η οργάνωση.
Μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθάριζε ότι πλέον δεν θα είχε καμία σχέση με το ακροδεξιό κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου και επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Χρήστου Παππά, κατηγορώντας το κόμμα για ψευτοεθνικισμό και τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ότι προσπαθεί να απελευθερώσει τη Βόρειο Ηπειρο από τα σαλόνια των Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.