18.4.13

Ούτε στη Νεάπολη, ούτε πουθενά! Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά!



Το Σάββατο 20-4-2013 στις 11:00 πμ θα γίνει αντιφασιστική συγκέντρωση από την Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Νεάπολης- Συκεών, στο Ρολόι της Νεάπολης του Δήμου Θεσσαλονίκης για μοίρασμα προκήρυξης και προπαγάνδιση της αντιφασιστικής εκδήλωσης που θα γίνει στην πόλη, την Κυριακή 21/4, επέτειο της επιβολής της χουντικής επταετίας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Αναδημοσιεύουμε την προκήρυξη της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης:
Την τελευταία περίοδο μέλη της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, μοιράζουν προκηρύξεις και προσπαθούν να κάνουν «επίδειξη δύναμης» στους κατοίκους, με στρατιωτική αμφίεση και βηματισμό. Στις 6/4 ήταν η σειρά και του δήμου μας να λερωθεί από την παρουσία τους, στο «Ρολόι» της Νεάπολης.
Σε μια εποχή κρίσης, τεράστιας ανεργίας, ανόδου της εξαθλίωσης και της απελπισίας, η Χρυσή Αυγή βρίσκει έδαφος ν’ αναπτυχθεί, καθώς προσπαθεί να παρουσιάζεται ως «αντισυστημική δύναμη» κι «εναντίον όλων».


Είναι ένα τεράστιο ψέμα!

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ακόμα κόμμα της βουλής! Είναι μία συμμορία δολοφόνων, υποστηρικτών του Χίτλερ και νοσταλγών της χούντας! Οι εικόνες με το Μιχαλολιάκο και τους υποΦύρερ του που χαιρετούν ναζιστικά, οι δηλώσεις τους πως δεν υπήρξαν νεκροί στο πολυτεχνείο και πως η χούντα ήταν η μόνη «χρυσή εποχή» της χώρας, κάνουν ξεκάθαρο πως είναι επικίνδυνοι και πως πρέπει να τους σταματήσουμε!
Αλλά και όταν καλούνται να εξηγήσουν πώς ακριβώς εννοούν το ότι είναι ενάντια στο σύστημα, οι πράξεις τους είναι άκρως αποκαλυπτικές:

·         Πήραν θέση κατά της φορολόγησης των εφοπλιστών
·         Ζητάνε να γίνουνε τα μεταλλεία Χρυσού του Μπόμπολα και των Καναδών στις Σκουριές και ας καταστραφεί η Χαλκιδική.
·         Πλέκουν το εγκώμιο των Ελλήνων εφοπλιστών και λένε στους εργαζόμενους να μην κάνουν απεργίες επειδή... διασπούνε την «εθνική ενότητα»!
·         Ψήφισαν κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.
·         Καταψήφισαν την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.
Ούτε μία από τις (ανύπαρκτες ουσιαστικά) «προτάσεις» τους για οικονομική πολιτική δεν θίγει στο ελάχιστο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου: των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Αντιθέτως, θίγουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της κοινωνίας: Χτυπάνε κάθε άτομο που διαφωνεί με τις απόψεις τους, αντιφασίστες, αριστερούς, ομοφυλόφιλους κοκ, και βέβαια επικεντρώνονται στο μίσος τους απέναντι στους μετανάστες για να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τους πραγματικούς της εχθρούς.

Να μην αφήσουμε τους νεοναζί να χύσουν το δηλητήριό τους στην περιοχή μας.

Έλληνες και μετανάστες, που μένουμε χρόνια με τις οικογένειές μας εδώ, να βρεθούμε, να αγωνιστούμε και να δώσουμε πραγματικές λύσεις στα προβλήματα του Δήμου μας.

Να υπερασπίσουμε τα θύματα του φασισμού με οργανωμένο και μαζικό τρόπο και όχι με ομάδες τυφλής βίας που παραπέμπει σε λογικές συμμοριών.

Να παλέψουμε μαζί ενάντια στη φτώχεια, οργανώνοντας κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης: συσσίτια, ανταλλακτικά παζάρια, συλλογή φαρμάκων κλπ.

Σας καλούμε να συμμετέχετε την Κυριακή 21 Απρίλη στις 18:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην Αντιφασιστική πορεία ενάντια στους νοσταλγούς της χούντας, τη Χρυσή Αυγή και τον κρατικό αυταρχισμό.

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Νεάπολης- Συκεών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.