30.4.13

Φασιστική επίθεση στην Κόρινθο! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!


Της Γιώτας Πετροπούλου

Στις 26.4, στην Κόρινθο, σημειώθηκε διάρρηξη σε κατάστημα αρτοποιίας σε κεντρικό σημείο της πόλης. Από μόνο του ένα τέτοιο γεγονός δε θα προξενούσε ιδιαίτερη εντύπωση, αφού τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων, στο αποκορύφωμα της κρίσης, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Αυτό που πραγματικά προκαλεί ανησυχία, είναι ότι οι δράστες φρόντισαν να «δικαιολογήσουν» την πράξη τους, αφήνοντας σημείωμα με το εξής περιεχόμενο: «Σε έχουμε εντοπίσει κομμούνι, που απασχολείς Αλβανούς στις επιχειρήσεις σου».


Δεν έχουμε να κάνουμε επομένως με μια απλή ληστεία, αλλά με μια ενέργεια που στόχο έχει να χτυπήσει τη διαφορετική άποψη και το γεγονός ότι άνθρωποι με διαφορετική εθνικότητα δουλεύουν σε επιχειρήσεις Ελλήνων. Αν είναι δυνατόν! Άνθρωποι με εθνικότητα πέραν της ελληνικής, δεν μπορούν να δουλεύουν εδώ, δεν πρέπει να τολμούν να φεύγουν από τις χώρες τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ούτε καν να σκεφτούν ότι μπορούν να την αποκτήσουν!

Σε μια κοινωνία που πλήττεται και υποφέρει από τη φτώχεια και την ανεργία, σε μια κοινωνία όπου καταπατούνται όλα τα εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, σε μια κοινωνία όπου η βία και η καταστολή επιστρατεύονται για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, τέτοιες συμπεριφορές δε χωρούν! Δεν πρέπει να τις επιτρέψουμε εμείς οι ίδιοι! Δεν έχουμε το περιθώριο να ανεχτούμε καμία φασιστική, ναζιστική, ή ρατσιστική συμπεριφορά!

Ο ρατσισμός και ο φασισμός, χτυπάνε πρώτα τους ξένους, και στη συνέχεια οποιονδήποτε «διαφορετικό», ή «ανυπάκουο», ανεξαρτήτως εθνικότητας. Να μην αφήσουμε να γίνουν θύματα οι συμπολίτες μας, γιατί αύριο θα βρεθούμε κι εμείς στη θέση τους! Λέμε όχι στο ρατσισμό, όχι στο φασισμό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.